6 Ιουν 2023

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Tο Κίεβο έχασε 3.715 άνδρες και 207 θωρακισμένα στην αντεπίθεσή του – Ποιες είναι οι δικές μας απώλειες»

 


Σφοδρές είναι οι μάχες που γίνονται τις τελευταίες τρεις ημέρες, λόγω της έναρξης της ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, αποκρούστηκε και οδήγησε στο θάνατο ή στο τραυματισμό περίπου 3.7000 Ουκρανούς. 

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

προέβαλε τους ισχυρισμούς αυτούς σε μια ασυνήθιστα λεπτομερή ανακοίνωση που αναφέρεται στις υποτιθέμενες απώλειες και στις δύο πλευρές. Η Ουκρανία έχει συντηρήσει μια σκόπιμη ασάφεια σχετικά με το αν η αναμενόμενη από καιρό αντεπίθεσή της βρίσκεται σε εξέλιξη και το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στο πεδίο της μάχης.

«Τις τελευταίες τρεις μέρες, το ουκρανικό καθεστώς εξαπέλυσε μια από καιρό υποσχόμενη επίθεση σε διάφορους τομείς του μετώπου», ανέφερε ο Σοϊγκού.

«Οι προσπάθειες της επίθεσης αποκρούσθηκαν, ο εχθρός σταμάτησε» πρόσθεσε. «Ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του αλλά υπέστη σημαντικές και ασύγκριτες απώλειες».

Ο Σοϊγκού ανέφερε ότι η Ουκρανία έχασε 3.715 άνδρες αυτές τις τρεις μέρες, όπως επίσης 52 άρματα μάχης και 207 θωρακισμένα οχήματα. Η Ρωσία έχασε 71 στρατιώτες και είχε 210 τραυματίες την ίδια περίοδο των μαχών. Η Ρωσία έχασε 15 ρωσικά άρματα μάχης και 9 θωρακισμένα οχήματα, ανέφερε ο Σοϊγκού.

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η Ουκρανία άρχισε την εδώ και καιρό αναμενόμενη αντεπίθεσή της προσπαθώντας να σπάσει το ρωσικό μέτωπο στην νότια περιοχή του Ντονέτσκ.

Την Δευτέρα, είπε ο Σοϊγκού, η Ουκρανία επιτέθηκε σε επτά σημεία κατά μήκος του μετώπου, αλλά υπέστη σημαντικές απώλειες χάνοντας περισσότερους από 1600 άνδρες.

Η Ουκρανία διέψευσε τις δηλώσεις της Ρωσίας ως ψέματα αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις επιθέσεις — ή για την έκβασή τους.

Ο Σοϊγκού κατηγόρησε την Ουκρανία για την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα στο νότιο τμήμα της χώρας που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα , λέγοντας ότι είναι μια τακτική κάλυψης που χρησιμοποιεί το Κίεβο για να αναδιατάξει τις δυνάμεις του στην περιοχή και να προβεί σε επιθετικές επιχειρήσεις.

«Το καθεστώς του Κιέβου προέβη σε ένα ακόμη έγκλημα τρομοκρατίας: Ο υδροηλεκτρικός σταθμός της Καχόβκα ανατινάχθηκε, με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν σημαντικές περιοχές», είπε ο Σοϊγκού.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι λένε ότι η Ρωσία είναι εκείνη που ανατίναξε το φράγμα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη