6 Ιουλ 2023

Καθημερινή κατά Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο»

 


 Είναι γεγονός ότι δεν χρειάζονται εξειδικευμένες σπουδές Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών στο Χάρβαρντ, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, για να καταλάβει ένας πολιτικός άνδρας ότι μια μεταρρύθμιση δεν «τραβά».

Πόσο μάλλον όταν η εν λόγω πολιτική δεν

συνιστά μεταρρύθμιση αλλά πλήρη απορρύθμιση, δαπάνη πόρων και προκαλεί ταλαιπωρία στο κοινό.

Και πόσο μάλλον, όταν όλοι βοούν ότι «αποτύχατε (και) σε αυτό κύριε Δήμαρχε!»· αλλά ο ενδιαφερόμενος δεν ακούει. Διότι ο πολιτικός ναρκισσισμός, η αυταρέσκεια και ο στενός κύκλος των συνεργατών του δεν του επιτρέπει να καταλάβει αυτό που όλοι βλέπουμε και συζητάμε μεταξύ μας. Άλλωστε, ο ιδρυματισμός και η αλαζονεία είναι από τα σύνδρομα που συχνά πλήττουν τους πολιτικούς και τα επιτελεία τους.

Θα μπορούσε αυτή η ιστορία να είναι φανταστική; Καθόλου!

Είναι άκρως αληθινή και αφορά την Αθήνα και τον δήμαρχό της, Κώστα Μπακογιάννη. Τον άνθρωπο που επιχείρησε να υλοποιήσει το project «Μεγάλος Περίπατος».

Κανείς δεν κατάλαβε τι πραγματικά ήθελε να κάνει ο δήμαρχος. Ενδεχομένως ούτε ο ίδιος να ήξερε. Ήθελε απλώς να φτιάξει κάτι «που να φαίνεται» προκειμένου να έχει να βαυκαλίζεται για την δημαρχιακή του θητεία προτού μεταβεί στην κεντρική πολιτική σκήνη.

Το πρόβλημα είναι ότι τρία χρόνια μετά την έναρξή του, ο «Μεγάλος Περίπατος» παραμένει ανολοκλήρωτος και η Αθήνα μοιάζει με εργοτάξιο για άλλη μια χρονιά και πάλι εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Ακόμα και η κεντροδεξιά εφημερίδα «Καθημερινή» καταφέρεται σήμερα εναντίον του ιδεολογήματος του «Μεγάλου Περιπάτου» του Κώστα Μπακογιάννη. Για να καταλάβετε πόσο έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

Βέβαια, στην πολιτική γίνονται λάθη. Όποιος διαθέτει την στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα και νοημοσύνη τα παραδέχεται. Και αυτό πάντοτε εκτιμάται θετικά από τους πολίτες.

Ποια είναι η άποψη του κ. Μπακογιάννη για τον “Μεγάλο Περίπατο”, ένα έργο που μέχρι στιγμής κόστισε 24 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει ακόμα παραδοθεί στους κατοίκους;

«Ήταν ένα λάθος επικοινωνίας το οποίο θα ξανά έκανα» είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξή του για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Οι αναγνώστες ας κρίνουν. Και φυσικά να θυμηθούν πριν ψηφίσουν τον Οκτώβριο για τον επόμενο δήμαρχο της Αθήνας.

https://www.aftodioikisi.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη