31 Αυγ 2023

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής «δείχνει» εμμέσως την κυβέρνηση για την καταστροφή του δάσους της Δαδιάς??


Την ευθύνη για τον μη καθαρισμό των δασών και την μη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο δάσος της Δαδιάς, επίρριψε εμμέσως πλην σαφώς στη κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου λέγοντας ότι «τα ποσά που έχουν διατεθεί για τις ενέργειες αυτές βρίσκονται στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος».
Ο δημοσιογράφος ζητούσε σαφή στοιχεία για το τι ακριβώς είχε γίνει σε ό,τι αφορά την πρόληψη για την προστασία του δάσους της Δαδιάς από καταστροφές σαν αυτή που συμβαίνει τώρα εδώ και 13 ημέρες και ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, τον παρότρυνε να δει ο ίδιος επισήμως τι έχει δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση.


Με λίγα λόγια, εάν οι ενέργειες αυτές δεν ήταν επαρκείς, που δεν ήταν, αυτό θα φανεί από τα επίσημα στοιχεία.


Συγκεκριμένα, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra, ο ίδιος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πότε έγινε καθαρισμός και αντιπυρικές ζώνες τελευταία φορά στο δάσος της Δαδιάς, απάντησε:

«Η απάντηση είναι ναι».

Ο δημοσιογράφος προκειμένου να λάβει μια σαφή απάντηση για το πότε έγιναν αυτές οι ενέργειες, ρώτησε ξανά, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής απάντησε:

«Έχει μέσα το πρόγραμμα το οποίοι έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα μεγέθη και τα ποσά τα οποία έχουν δοθεί είναι στη διάθεσή σας. Αυτή είναι η απάντηση».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη