18 Αυγ 2023

Ο σκοτεινός Σόρος φεύγει από την Ευρώπη και «κόβει» το χρήμα από τις ΜΚΟ

 


Ο κόσμος των ΜΚΟ από χθες (Τετάρτη) είναι σε βαθιά κατάθλιψη. Ο «πατερούλης» τους Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη χρηματοδότηση των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων της Ευρώπης. Χιλιάδες ΜΚΟ που σιτίζονται από τον Σόρος επί δεκαετίες για να εξυπηρετούν τα ύποπτα σχέδια του μεγιστάνα μένουν πλέον «ορφανές».

  • του Βασίλη Γαλούπη

Όμως, ο μεγιστάνας πέτυχε τον σκοπό του, έχοντας στο μεταξύ σύρει την Ευρωπαϊκή Ένωση να σπαταλά αυτή δεκάδες δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τη χρηματοδότηση αμφιλεγόμενων συμφερόντων και δράσης ΜΚΟ – από την τσέπη των Ευρωπαίων φορολογουμένων πλέον!

Ο Σόρος, αφού πρώτα άλωσε την Ευρώπη, τώρα θα διοχετεύει τα λεφτά του για να ξεχαρβαλώσει τις άλλες ηπείρους. Με στόχο να επιβάλει μέσω του χρήματος κι εκεί την απόλυτη μπαχαλοποίηση, που εξυπηρετεί ίδιους σκοπούς, με πρόσχημα την… προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters και το Euronews, το Open Society Foundations, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο, σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος του «έργου» του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εστιάζει πλέον σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως αποκαλύφθηκε από εσωτερικό email που έφτασε στα χέρια του Reuters. Κοινώς, τέλος η μάσα για τις ευρωπαϊκές ΜΚΟ, που θα περιμένουν πλέον τάισμα μόνο από τις Βρυξέλλες, από το υστέρημα των πολιτών.

«Τελικά, η νέα εγκεκριμένη στρατηγική κατεύθυνση προβλέπει την απόσυρση και τον τερματισμό μεγάλων τμημάτων της τρέχουσας εργασίας μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατοπίζοντας την εστίασή μας και την κατανομή των πόρων σε άλλα μέρη του κόσμου» ανέφερε το email του ιδρύματος και πρόσθεσε:

«Αυτή η μετατόπιση δεν είναι μια ανάκλαση στην προηγούμενη δουλειά και στις πολλές συνεισφορές του προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μάλλον μια απόφαση με το βλέμμα στο μέλλον, που βασίζεται σε μελλοντικές ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε σημαντικό αντίκτυπο».

Το ίδρυμα ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ο 93χρονος χρηματοδότης Σόρος θα παραδώσει ένα «πακέτο» 25 δισ. δολαρίων του ιδρύματος στον γιο του, Άλεξ. Τον Ιούλιο αποκάλυψε σχέδια για απολύσεις του 40% του παγκόσμιου προσωπικού του, σε μια στρατηγική αλλαγή.

Άλεξ και Τζορτζ Σόρος

Το εσωτερικό email δεν αναφέρει λεπτομερώς πώς το ίδρυμα θα μετατοπίσει τη χρηματοδότησή του. «Το Open Society Foundations αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, αλλά η οικογένειά μου και το ίδρυμα υποστηρίζουν εδώ και καιρό και παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα» προσπάθησε να χρυσώσει κάπως το χάπι ο υιός Αλεξ Σόρος, πρόεδρος των Open Society Foundations, σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Reuters.

Ο Τζορτζ Σόρος, Ούγγρος που μετανάστευσε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έκανε την περιουσία του μέσω κερδοσκοπικών επιθέσεων κατά κεντρικών τραπεζών κ.ά. Αρχικά προώθησε μια ατζέντα φανατικής παγκοσμιοποίησης υπέρ των ανοιχτών συνόρων στην ανατολική Ευρώπη. Στη συνέχεια εξάπλωσε την επιρροή του.

Το Ίδρυμα Σόρος διαχέει τουλάχιστον 1,5 δισ. δολάρια τον χρόνο σε ΜΚΟ διαφόρων χωρών. «Η δουλειά μας στην Ευρώπη ήταν πάντα ένα εξελισσόμενο σύνολο, και αυτές οι νέες αλλαγές δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτή τη μακροπρόθεσμη τάση» παραδέχθηκε στο Reuters.

Σύμφωνα με το Euronews, η απόφαση ελήφθη καθώς η συντριπτική πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη χρηματοδοτεί τέτοια προγράμματα. Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις στις πανικόβλητες ΜΚΟ της Ουγγαρίας, που την Τετάρτη έστειλαν επίσημη επιστολή προς τη διοίκηση του ιδρύματος ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «αντιφατική».

Στην πραγματικότητα, ο Σόρος κάνει πολιτική. Ειδικά στα Βαλκάνια βλέπει πρόσφορο «γήπεδο» για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. Όμως, σε ολοένα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση για το ίδρυμά του.

Ο υιός Αλεξάντερ Σόρος ήδη δραστηριοποιείται ενεργά σε ΑλβανίαΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΚόσοβοΣκόπια και Σερβία. Το 2021 αποφάσισε να κάνει πολιτική επίθεση στην Ελλάδα για το τείχος του Έβρου. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να χτίζει ψηλότερα τείχη και να ενδίδει στον πανικό» υπέδειξε. Ο πατέρας του, Τζορτζ, αποκαλούσε από τη δεκαετία του 1990 τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο Αλεξάντερ Σόρος χρησιμοποιεί ως ορμητήριό του στα Βαλκάνια την ΑλβανίαΕχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ράμα, όμως το 2019 ο τότε πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι υπάρχει «σχέδιο Σόρος για αποσταθεροποίηση». Τον Μάρτιο του 2017, ο Σέρβος Βούτσιτς συνέδεε τον Σόρος με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα του. Τα σκοπιανά ΜΜΕ έχουν γράψει ότι «ο Ζάεφ ζήτησε από τον Αλεξ Σόρος να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία».

Άλεξ Σόρος, Έντι Ράμα, Μπιλ Κλίντον

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ΜΚΟ Human Rights 360, η οποία το περασμένο καλοκαίρι «κατήγγειλε» ψευδώς ότι η Ελλάδα άφησε αβοήθητους 38 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου και πέθανε ένα 5χρονο κοριτσάκι, με στόχο να δημιουργήσει μέσω fake news διεθνές ζήτημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, βρίσκεται πλέον υπό διπλή δικαστική έρευνα από τις ελληνικές Αρχές για τριγωνικές συναλλαγές κ.ά., μετά το πόρισμα-καταπέλτη της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.

Οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Human Rights 360 στις 31 Δεκεμβρίου 2021 δημοσιοποιήθηκαν στις 23 Μαΐου 2022 και, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι επεκτάθηκαν κι ανανεώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις και από το Open Society Foundations του Τζορτζ Σόρος.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1930 στη Βουδαπέστη και το πραγματικό του όνομα είναι Γκιόργκι Σβαρτς. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και η μητέρα του ιδιοκτήτρια καταστήματος μεταξιού. Μετά τον πόλεμο μετακόμισε αρχικά στο Παρίσι και στη συνέχεια στην Αγγλία. Σπούδασε στο London School of Economics, με μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία. Οταν αποφοίτησε εργάστηκε σε εταιρία επενδύσεων στο Λονδίνο. Το 1954 προσελήφθη στη βρετανική τράπεζα Singer και δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Το 1969 ίδρυσε hedge fund με 4.000.000 δολ. και το 1970 το Soros Fund Management. Κερδοσκόπησε το 1992 κατά της αγγλικής λίρας, με κέρδη 1 δισ. δολ. Είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας, χρηματοδότης πολλών ΜΚΟ και φανατικός υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης. 

 newsbreak.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη