16 Αυγ 2023

''Μαγειρεύεται''... τετραμερής(!!!) γιά ΑΟΖ


Ερντογάν, Σίσι, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης φαίνεται ότι θα συναντηθούν σε ''τετραμερή κορυφής'', το Φθινόπωρο, όπως επίμονα ζητούν οι ΗΠΑ, γιά να τακτοποιηθεί το ζήτημα της ΑΟΖ στην Μεσόγειο, στο τετράγωνο, μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας, Τουρκίας-Αιγύπτου.

Κι ενώ η παραπληροφόρηση, σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, συνεχίζεται από τα ΜΜΕ Αθήνας, στρέφοντας την προσοχή του λαού αλλού, ακόμα και ΜΜΕ αραβικά ομιλούν γιά την τετραμερή.

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να τελειώνουν με τις ''διενέξεις'' Ελλάδας-Τουρκίας και να επιβάλουν λύση στις διαφορές, βοηθώντας ελαφρά την...Τουρκία.

Τους ενδιαφέρει να έχουν -μελλοντικά- και ένα ''αεροπλανοφόρο'' δηλ. νησί (π.χ. Σκύρος), στο μέσον του Αιγαίου, όχι μακριά από την Μαύρη Θάλασσα.

Γι' αυτό κινούν το θέμα τώρα, αφού στην Ελλάδα δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις, από τα χαμηλού επίπεδου ''κόμματα εξουσίας''. Οι ΗΠΑ κατάφεραν να εξασφαλίσουν -με την κυβέρνηση ΝΔ- ''αποικιακή συμφωνία'', γιά βάσεις στην Ελλάδα, όπου επιθυμούν. Mε την δικαιολογία, ότι η Ελλάδα ήταν και είναι... στρατηγική ''ΕΤΑΙΡΑ'' των ΗΠΑ.

Η ιδέα της 4μερούς θα υλοποιηθεί, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός είναι ''ημέτερος'', πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε του ζητηθεί από τις ΗΠΑ, αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει και αντιπολίτευση της προκοπής, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να αντιδράσουν, με εξαίρεση ''ανακοινώσεις-δηλώσεις'' γιά να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία της ''ύπαρξής'' τους. Εξυπακούεται ότι κάτι μικροπαραχωρήσεις θα γίνουν από την Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο, προς όφελος της Τουρκίας.

Οι παραχωρήσεις άρχισαν ήδη, άτυπα, με μιάς μορφής αφοπλισμού των νησιών, όπως ζητούσε η Τουρκία. Οπλικά συστήματα που στάλθηκαν ως βοήθεια στην Ουκρανία, δεν αντικαταστάθηκαν.

Λίγο πριν την συμφωνία (ΑΟΖ κλπ), ο Μητσοτάκης θα προκηρύξει έκτακτες εκλογές, γι' αυτό βιάστηκε να εξασφαλίσει περισσότερους ψήφους από απόδημους 'Ελληνες, με τον νόμο-έκτρωμα περί ψήφου στους Απόδημους.

Φυσικά, μόλις τελειώσει η ''δουλειά'' με την Τουρκία και ο Μητσοτάκης θα νομίζει ότι ως απόλυτα δουλοπρεπής στις ΗΠΑ, αυτές θα τον ''στηρίζουν'', θα εφαρμοστεί η πάγια αμερικάνικη πολιτική: Θα τον πετάξουν σαν ''στυμμένη λεμονόκουπα'', επειδή θα τον θεωρούν ''βαρίδι''.

Τα ίδια νόμιζε και ο Τσίπρας, δηλ. ότι θα έχει την ''εύνοια'' των ΗΠΑ, ως ''πρόθυμος'' και προχώρησε στην ''συμφωνία Πρεσπών''. Μετά, πετάχτηκε σαν ''στυμμένη λεμονόκουπα'' (χωρίς... βραβείο Νόμπελ).

(''K'' - 14 Aυγ. '23

https://www.kalami.us/2023/ellada/4merhs.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη