18 Αυγ 2023

Η Siemens Aντιμετωπίζει Απώλειες 5 Δισεκατομμυρίων Δολαρίων από Ελαττωματικές Ανεμογεννήτριες


Η Siemens Energy AG ξεκίνησε μια στρατηγική αναθεώρηση της δραστηριότητάς της στον τομέα της αιολικής ενέργειας, καθώς τα προβλήματα με τις τουρμπίνες της αναμένεται να προκαλέσουν καθαρή ζημία 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε μια από τις μεγαλύτερες πανωλεθρίες της βιομηχανικής Γερμανίας
Μετάφραση: ΑπολλόδωροςWilfried Eckl-Dorna | Διάβαστε το εδώ

Οι μετοχές της υποχώρησαν έως και 5,1% μετά την ανακοίνωση της ζημίας, η οποία ακολουθεί τις επανειλημμένες αποτυχίες του γερμανικού κατασκευαστή στην αντιμετώπιση των ποιοτικών ελαττωμάτων.

Προηγουμένως η εταιρεία ανέμενε καθαρή ζημία περίπου 1 δισ. Ευρώ για το έτος έως τον Σεπτέμβριο.

“Ήταν ένα πολύ απαιτητικό τρίμηνο”, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η εταιρεία επανεξετάζει τώρα διάφορα στοιχεία στον τομέα της αιολικής ενέργειας, πρόσθεσε, καθώς τα προβλήματα “καθυστερούν την πορεία μας προς την κερδοφορία” για το τμήμα.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη ενημέρωση από τη Siemens Energy μετά την κατάργηση των ετήσιων προβλέψεων για τα κέρδη της τον Ιούνιο.

Τότε, οι μετοχές της κατέρρευσαν κατά ρεκόρ, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι τα τεχνικά προβλήματα με τις χερσαίες τουρμπίνες της ισπανικής θυγατρικής της Siemens Gamesa θα μπορούσαν να κοστίσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για να επιλυθούν.

Οι μετοχές παρέμειναν περισσότερο από 30 τοις εκατό χαμηλότερα από ό,τι πριν από την αποκάλυψη, η οποία ακολουθεί μια σειρά ζητημάτων για την επίλυση των προβλημάτων με τις τουρμπίνες.

Share Apollodoros’s Newsletter

Τη Δευτέρα, η Siemens Energy δήλωσε ότι αναμένει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε κόστος επισκευής για να διορθώσει τα ελαττώματα στις χερσαίες τουρμπίνες της Gamesa. Προβλήματα ποιότητας μπορεί να εμφανιστούν σε “ορισμένα πτερύγια ρότορα και κύρια ρουλεμάν στις πλατφόρμες 4.X και 5.X”, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Επηρεάζεται ένας περιορισμένος αριθμός χερσαίων τουρμπίνων, οι οποίες μπορούν ακόμη να λειτουργήσουν. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους επισκευής αναμένεται να καλυφθεί μέσα στα επόμενα δύο οικονομικά έτη.

Επιπλέον, η εταιρεία περιέγραψε λεπτομερώς τα προβλήματα στην υπεράκτια δραστηριότητά της, όπου το υψηλότερο κόστος προϊόντων και οι προκλήσεις για την επανεκκίνηση προκάλεσαν επιβαρύνσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ κατά το τρίτο οικονομικό τρίμηνο έως τον Ιούνιο.

Οι υψηλότερες δαπάνες σημαίνουν ότι η Siemens Energy πραγματοποιεί ζημίες από ορισμένα συμβόλαια, εάν οι πελάτες παραλάβουν τα προϊόντα.

Στην αναμενόμενη ετήσια καθαρή ζημία προστίθεται η απομείωση αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων ύψους 700 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους έως τον Σεπτέμβριο. Παρά τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, η Siemens Energy διαθέτει μετρητά και ταμειακά ισοδύναμα ύψους περίπου 4,3 δισ. Ευρώ.

Για να περιορίσει τις επιπτώσεις από τα προβλήματα ποιότητας της Gamesa, η Siemens Energy προσπαθεί να καθυστερήσει την παράδοση των νέων ανεμογεννητριών από την προβληματική πλατφόρμα 5.X έως και επτά μήνες, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την επανεξέταση των αιολικών δραστηριοτήτων της τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας για επενδυτές.
Ενώ τα προβλήματα με τις ανεμογεννήτριες της Gamesa επιβαρύνουν τα κέρδη και τις προοπτικές, τα έσοδα και τα κέρδη στους τομείς των τουρμπίνων φυσικού αερίου και της τεχνολογίας δικτύου της εταιρείας αυξήθηκαν.
https://apollodoros.substack.com/p/siemens-a-5?publication_id=1154987&post_id=136171534&isFreemail=false&utm_source=substack&utm_medium=email


Δείτε περισσότερα εδώ climatechangedispatch

Δικτυογραφία :

Siemens Faces $5 Billion Loss On Faulty Wind Turbines | Principia Scientific Intl.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη