28 Σεπ 2023

«Βούλιαξε» ο Βόλος – Χωρίς ρεύμα το 80% της πόλης – Οικογένειες πέρασαν τη νύχτα στις ταράτσες για να γλιτώσουν

 


Οι κάτοικοι του Βόλου, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε, είδαν μέσα σε λίγες μέρες μια νέα κακοκαιρία, την κακοκαιρία Elias, να «σαρώνει» ό,τι είχε απομείνει και την κυβέρνηση να στέκει απλός παρατηρητής στην απελπισία τους.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας »πνίγει» τον Βόλο αυτή την στιγμή, λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και για δεύτερη φορά (όχι κάθε 400 ή 16.000 χρόνια που έλεγαν οι «ειδικοί»-κυβερνητικά φερέφωνα) μέσα σε τρεις εβδομάδες βυθίζει την πόλη κάτω από εκατοντάδες-αν όχι εκατομμύρια τόνους νερού!

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια. Το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχτηκε 800 κλήσεις και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν γίνει κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης στις Αλυκές και στην Αγριά.

Στον Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο σε ταράτσες, ενώ το 80% της πόλης δεν έχει ρεύμα.

Εγκλωβίστηκε συνεργείο της ΕΡΤ

Ρεπόρτερ της ΕΡΤ που μετέδιδε ρεπορτάζ από την περιοχή της Καλλιθέας εγκλωβίστηκε όταν έσπασε ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα. Λίγο μετά τη 1 η δημοσιογράφος και ο καμεραμάν κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν.

«Τα πάντα είναι κλειστά, είμαστε δύο άτομα, εγώ και ο τεχνικός», είχε πει η ίδια στη ζωντανή σύνδεση.

Στον δήμο Κιλελέρ έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπος. Ο δρόμος που ενώνει τα δυο αυτά χωριά θυμίζει πλέον λίμνη, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί.

Στο Δήμο Φαρσάλων κλειστός παραμένει ο δρόμος που ενώνει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους Δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ, εκεί όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Πέμπτη.

Το βράδυ έγινε γνωστό ότι και ο Παλαμάς Καρδίτσας βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο της κακοκαιρίας, ενώ εκκενώθηκε ο Αμπελώνας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη