25 Σεπ 2023

Αστυνομικοί λείπουν αλλά φρουρούσαν… τη νεκρή Μελίνα Μερκούρη!


Ψάχνουν να βρουν τον ακριβή αριθμό και να αρχίσουν σιγά σιγά να τους βγάζουν από εκεί που είναι κρυμμένοι, απάντησε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝA Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στο ερώτημα της ΕΡΤ εάν έχει ξεκινήσει η αποδέσμευση 2.5000 αστυνομικών από ...την φρούρηση δημοσίων προσώπων, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Δεν φταίνε οι αστυνομικοί. Κάποιοι τους πηγαίνουν εκεί. Αυτοί πρέπει να δουν το θέμα κι αυτοί πρέπει να τους βγάλουν από εκεί που τους έχουν κρύψει.


ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Ο πρωθυπουργός λοιπόν πολύ καλά το εξήγγειλε, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα αρχίσουν να δέχονται αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα έτσι ώστε να μη χάσει κανένας ούτε έναν αστυνομικό από αυτούς που έχει στη φύλαξή του. Όμως η αστυνομία θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έργο της που είναι η προστασία του πολίτη. Οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάνε στα τμήματα για να μπορέσουμε να έχουμε εξιχνιάσεις και πρόληψη εγκλημάτων με εμφανή αστυνόμευση.

Τώρα για το αν θα τους βρουν, το θεωρώ δύσκολο, γιατί εάν πάρετε ένα τηλέφωνο στον Αρχηγό της Αστυνομίας και ρωτήσετε πόσοι κάνουν υπηρεσία εκτός τμημάτων θα περάσουν ημέρες για να απαντήσουν, γιατί κανείς δεν έχει σαφή εικόνα. Ο κ. Καλλιακμάνης εκτιμά ότι εκτός τμημάτων σε υπηρεσίες φύλαξης βρίκσονται πάνω από 7.000 αστυνομικοί αφού 4.000 είναι αυτοί που υπηρετούν επίσημα ξένους, πολιτικούς, δικαστικούς και επειχειρηματίες, ενώ 3.000 αντί να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν ταχθεί σε τμήματα, κάνουν οκτάωρο σε σπίτια επισήμων».


Μέχρι 3-4 χρόνια πριν φρουρούσαν το σπίτι της Μελίνας Μερκούρη
Μην ξεχνάτε ότι την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη τη φυλούσαν αστυνομικοί πολλά χρόνια από το θάνατό της. Σπίτια πολιτικών που έχουν πεθάνει, φυλάσσονται ακόμα, είπε ο κ. Καλλιακμάνης. Συμφωνώ ότι δεν ζητάνε οι αστυνομικοί να βουν από τη φύλαξη γιατί είναι είδος βολέματος, αλλά δεν φταίνε αυτοί εάν ακόμη φυλάνε το σπίτι της Μελίνας Μερκούρη, πρόσθεσε. Για να πει ο πρωθυπουργός της χώρας ότι δυόμισι χιλιάδες αστυνομικοί πρέπει να βγουν στην προστασία του πολίτη, πάει να πει ότι τον ενημέρωσαν ότι είναι υπεράριθμοι, είπε τέλος , ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Δεν φταίνε οι αστυνομικοί. Κάποιοι τους πηγαίνουν εκεί. Αυτοί πρέπει να δουν το θέμα κι αυτοί πρέπει να τους βγάλουν από εκεί που τους έχουν κρύψει. Ο πρωθυπουργός λοιπόν πολύ καλά το εξήγγειλε, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, είπε ο κ. Καλλιακμάνης εκτιμώντας ότι «τώρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα αρχίσουν να δέχονται αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα έτσι ώστε να μη χάσει κανένας ούτε έναν αστυνομικό από αυτούς που έχει στη φύλαξή του».

Όμως η αστυνομία θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έργο της που είναι η προστασία του πολίτη. Οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάνε στα τμήματα τάξης και στα τμήματα ασφαλείας. Για να μπορέσουμε να έχουμε εξιχνιάσεις εγκλημάτων και πρόληψη, πρόσθεσε. Αυτό εξήγγειλε πρωθυπουργός και αυτό πρέπει να γίνει αν τους βρουν κάτι που βρίσκω δύσκολο, είπε στη συνέχεια και ανέφερε: Αν πάρετε ένα τηλέφωνο μέσα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ρωτήσετε το απλό πόσοι υπηρετούν στα επίσημα και πόσοι αστυνομικοί σε τμήματα τάξης, θα δείτε ότι δεν θα σας απαντήσουν αμέσως, γιατί κανείς δεν έχει σαφή εικόνα.

Είναι πάνω από 7.000 εκτιμά ο κ. Καλλιακμάνης «αφού πάνω από 4.000 είναι αυτοί που υπηρετούν στη φύλαξη επισήμων, δηλαδή ξένων, δικαστικών υπαλλήλων και άλλων. Οι υπόλοιποι 3.000 είναι αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα και αντί να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν ταχθεί εκτελούν υπηρεσία οκτάωρο καθημερινά σε σπίτια επισήμων. «Την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, τη φυλούσαν αστυνομικοί πολλά χρόνια μετά τον θάνατό της»
Συμφωνώ ότι οι αστυνομικοί δεν ζητάνε να επιστρέψουν από μόνοι τους στο τμήμα, γιατί είναι λίγο βόλεμα. Όμως δεν φταίνε οι αστυνομικοί, εάν η Μελίνα Μερκούρη φυλασσόταν μέχρι πριν 3-4 χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης και κλείνοντας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν βγήκε να το πει έτσι. Τον ενημέρωσαν ότι είναι υπεράριθμοι, πάνω από 2.500»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη