28 Σεπ 2023

Κολωνάκι: Ανατροπή με το «οπλοστάσιο» - Τα όπλα ανήκαν στον πρωθυπουργό επί Κατοχής, Εμμανουήλ Τσουδερού


Μία απίστευτη ιστορία κρύβεται πίσω από τα παλιά όπλα που βρέθηκαν χθες σε αποθήκη διαμερίσματος στο Κολωνάκι, καθώς είναι πιθανό να ανήκουν στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Εμμανουήλ Τσουδερό.Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν, κατά την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, διαπίστωσαν πως το διαμέρισμα το οποίο πωλήθηκε πρόσφατα σε ναυτιλιακή εταιρεία, ανήκε σε έναν ηλικιωμένο και σε μία επίσης ηλικιωμένη γυναίκα η οποία φέρει το επώνυμο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Εμμανουήλ Ι. Τσουδερός (Ρέθυμνο, 1882 – Νέρβι Ιταλίας, 10 Φεβρουαρίου 1956) ήταν Έλληνας νομικός, οικονομολόγος, και τραπεζίτης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο της Κατοχής, στην εξόριστη ελληνική κυβέρνηση.
Όπως αποκάλυψε μάλιστα αργότερα ο συνήγορος του πρώην ιδιοκτήτη, στο διαμέρισμα αυτό κατοικούσε κατά το παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός και αργότερα ο Ιταλός πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, ο άνθρωπος που έδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε στις 28 Οκτωβρίου 1940 με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.

Τόσο ο συνήγορος όσο και η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας που αγόρασε τον χώρο επρόκειτο να καταθέσουν σχετικά στις Αρχές.

Φωτογραφίες από το διασμέρισμα:
Κλείσιμο

Το χρονικό του εντοπισμού των όπλων
Ένα μικρό οπλοστάσιο βρέθηκε την Τρίτηστο Κολωνάκι, επί της Νεοφύτου Δούκα που είχε ενοικιαστεί πρόσφατα από ναυτιλιακή εταιρεία.

Τον βαρύ οπλισμό εντόπισαν οι άνθρωποι που φτιάχνουν τον χώρο την ώρα που έκαναν εργασίες σε αυτό, ενώ υπάλληλος της εταιρείας μετέβη στο σημείο. Άμεσα έφτασαν και δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.Το πολεμικό υλικό εντοπίστηκε μέσα σε ένα μπαούλο. Βρέθηκαν φυσίγγια, υποπολυβόλα, τουφέκια, χειροβομβίδες, γεμιστήρες. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 5 τουφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τα όπλα είναι παλιά, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ελεγχθούν. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι άνδρες της ΕΛΑΣ βγάζουν πράσινα κουτιά και μεγάλες μαύρες σακούλες.

Δείτε φωτογραφίες:https://www.protothema.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη