24 Οκτ 2023

Τεράστια «ΒΟΜΒΑ» από το 2009: Αυτοί ίδρυσαν την Χαμάς, σύμφωνα με Αμερικανό πολιτικό! vid


Με το βλέμμα στην ένταση που έχει ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή, μια ομιλία του 2009, που ο τότε Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρον Πολ είχε δώσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με το Ισραήλ, έχει εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό, ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ ίδρυσε την Χαμάς για να δημιουργήσει ένα πολιτικό «αντίβαρο» στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Γιάσερ Αραφάτ.

Ο Ρον Πολ κατηγόρησε επίσης την CIA για ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων και τις ΗΠΑ ότι προμήθευαν όπλα και χρήματα για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους.

Όπως είχε δηλώσει τότε:


«Αν κοιτάξετε την ιστορία, θα ανακαλύψετε ότι η Χαμάς ενθαρρύνθηκε και πραγματικά ξεκίνησε από το Ισραήλ, επειδή ήθελαν η Χαμάς να δρα ενάντια στον Γιάσερ Αραφάτ!!!!

Εμείς, από την πλευρά μας, ενθαρρύναμε τους Παλαιστίνιους να διεξάγουν ελεύθερες εκλογές… Το κάνουν και εκλέγουν την Χαμάς!!!! Έτσι, εμείς πρώτα έμμεσα και άμεσα μέσω του Ισραήλ βοηθήσαμε να ιδρυθεί η Χαμάς».

Δείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη