3 Οκτ 2023

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του έτους η αναγέννηση του ΕΣΥ με νόμο που θα έρθει στη Βουλή


Κεντρικός άξονας μέχρι το τέλος του έτους είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ με νόμο που θα έρθει στη Βουλή, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Πρόσθεσε ότι θα προηγηθεί πρωτοβουλία για να μπει τάξη στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις εφημερίες. (Ανέφερε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα υπάρχουν όλα τα στατιστικά δεδομένα για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να στελεχωθεί ο μηχανισμός).

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι επόμενες πολίτικες αφορούν την συνολική ανασύνταξη του ΕΚΑΒ και την ίδρυση ενός δικτύου 17 μονάδων για εγκεφαλικά επεισόδια που αποτελούν μάστιγα για την χωρά. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε περίπου 12 μήνες θα λειτουργούν θα είναι στελεχωμένες όλες οι μονάδες, ενώ σε τρεις μήνες θα λειτουργούν πλήρως οι πρώτες πέντε μονάδες.

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του μηνά θα έρθει νομοσχέδιο προκειμένου να υπάρχουν εξειδικευμένες μονάδες για το τραύμα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυτές τις ημέρες προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές, σε ένα μηνά θα προσληφθούν ακόμη δυο χιλιάδες για να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία, ενώ προβλέπονται άλλες έξι με εξίμιση χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές την νέα χρονιά.

Δήλωσε ακόμη ότι συζητείται ότι στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει μια διάταξη που αφορά τις λίστες των νοσοκομείων και στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ώστε να υπάρχει μια κοινή λίστα για να ξέρουμε με ποιον τρόπο θα διανέμονται στα νοσοκομεία οι άνθρωποι που περιμένουν πολύ καιρό για χειρουργείο.

Σύντομα θα υπάρχουν λύσεις για τις λίστες χειρουργείων τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ερωτηθείς για τους χρόνιους πάσχοντες που στέκονται στις ουρές για τα φάρμακα τους, ανακοίνωσε ότι σήμερα ψηφίζεται διάταξη με την οποία τα φάρμακα θα πηγαίνουν με δαπάνες του Δημοσίου, στα σπίτια η στα νοσοκομεία που γίνεται η θεραπεία τους.
Ανέφερε αυτό θα μπορεί να εφαρμοστεί από 1ης-1ου του 2024.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ακόμη ότι ένα πρότυπο κέντρο για χημειοθεραπείες γυναικών με καρκίνο του μαστού ετοιμάζεται στο Έλενα Βενιζέλου, με την συμβολή μεγάλων χορηγιών.
«Παρέμβαση για την νέα πανδημία, την άνοια»

Επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση και για την νέα πανδημία που είναι η άνοια.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με τα φάρμακα είναι παγκόσμιο. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε δημιουργείται μηχανισμός που όλοι οι παράγοντες θα είναι ονλαιν, θα υπάρχει διαφάνεια και θα γνωρίζουν όλοι ποια φάρμακα είναι ελλειπτικά και ποια είναι σε περίσσευμα. Στην συνέχεια να φτάνει στο κινητό του καταναλωτή που θα του λέει ποιο φάρμακο υπάρχει η όχι.

Δήλωσε ακόμη ότι στόχος είναι η διασύνδεση των νοσοκομείων, το ένα να συμπληρώνει το άλλο και όχι η συγχώνευση.

Στο πλαίσιο της αναγέννησης του ΕΣΥ ανέφερε ότι οι νέες διοικήσεις οποίες θα επιλέγονται με κριτήρια ικανότητας και αντικειμενικά κριτήρια, ενώ θα υπάρχει αξιολόγηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη