3 Οκτ 2023

Στη φυλακή ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος της πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες του οι δύο εκ των δέκα κατηγορούμενων για το κύκλωμα των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης.


Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο κατηγορούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι ενώ σε κάποιους εξ αυτών επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Από την έρευνα των αρμόδιων αρχών, έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμα επτά εμπλεκομένους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν, ενώ εκτιμούν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ξεπερνούν τα κέρδη των μελών του κυκλώματος τα 24 εκ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους είτε με μετρητά, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη