24 Οκτ 2023

Πορτοσάλτε: Ε όχι, να «πνίγεται» στην ιδεολογική του τρικυμία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι ένας Αριστερός υπέρ του Κεφαλαίου…


Άρης Πορτοσάλτε


Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ενυπογράφως «Αριστερός». Οφείλουμε να δεχτούμε τον αυτοπροσδιορισμό του. Τον αμφισβητούν άλλοι Αριστεροί στο κόμμα του, όμως πρόβλημα τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ακόμη διατηρεί τον «ριζοσπαστισμό» του Τσίπρα, έχει πια Πρόεδρο τον Στέφανο, όπως αποφάσισαν εσχάτως οι ψηφοφόροι του.


Ο Κασσελάκης, πάντα κατά δήλωση του, είναι ένας Αριστερός, επιχειρηματίας-εφοπλιστής, ο οποίος ζει από τα εισοδήματα που έχει αποκτήσει. Τόσα πολλά, όπως διευκρινίζει, ώστε του επιτρέπουν να μην έχει την υποχρέωση να εργαστεί εφόρου ζωής, ήδη από τα 35 του χρόνια!


Στην πρώτη του πολιτική ομιλία στη συνέλευση του ΣΕΒ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του κεφαλαίου, των επιχειρηματιών, των επενδύσεων, αλλά και της συμμετοχής των εργαζομένων, ως μετόχων στην επιχείρηση. Οι σύντροφοι του στον ΣΥΡΙΖΑ τον άκουσαν «τρελαμένοι», αντιθέτως οι συνοδοιπόροι κι οι εκλεκτοί του συνεργάτες κατενθουσιασμένοι!


Τα μέλη του ΣΕΒ τον παρακολούθησαν αποσβολωμένοι! Ενδεχομένως, κακώς! Διότι, ο Κασσελάκης, ως Αριστερός, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης, εμπνεόμενος από τον Καπιταλισμό, την Επιχειρηματικότητα, το Κεφάλαιο και τους κεφαλαιούχους που συναναστρέφεται, ως ένας γνήσιος Αριστερός-εφοπλιστής και Αριστερός-κεφαλαιούχος (με αποταμίευση, είπαμε, που του εξασφαλίζει τα προς το ζην) θέλει να «εφορμήσει» μέσα στο ιδεολογικό περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη και να τον βγάλει «νοκ αουτ» κοιτάζοντας τον «ίσια» στα μάτια!




Είναι άλλο θέμα, εάν εισβάλλοντας στο περιβάλλον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης δεν καταφέρει να τον εντοπίσει. Από καιρό ο Πρωθυπουργός, έχει μετατοπιστεί ιδεολογικά και έχει αλλάξει πολιτικό γήπεδο, χωρίς να το κρύβει. Φανερά γίνονται όλα από τον καιρό του κορωνοϊού. Συνεπώς, όσοι καθοδηγούν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον βοηθούν στην εκμάθηση της εφαρμοσμένης πολιτικής πρακτικής, οφείλουν να τον ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις.


Όχι τίποτε άλλο, αλλά μην τον αναζητεί, με πολύ κόπο, ο Στέφανο σε αλλότρια πεδία…


Προχθές, η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκάλυψε άρθρα του Κασσελάκη, τα οποία ανέσυρε από το αρχείο της ομογενειακής εφημερίδας της Ν. Υόρκης «Εθν. Κήρυξε». Άρθρα που είχε γράψει και δημοσιευτεί μια δεκαετία πριν, με ψευδώνυμο. Εμφορούμενος, ο νεαρός Στέφανος, μόλις 24 χρόνων, από μνημονιακές (όπως κατήγγειλε τότε ο ριζοσπάστης Αριστερός Αλέξης Τσίπρας) αντιλήψεις ζητούσε να μειωθεί ο κατώτατος μισθός, να γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο και να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.




Σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από το νεαρόν της ηλικίας και την… αμνησία του στην προσπάθεια του να περιγράψει τον εαυτό του στα 24 του χρόνια.


Ακριβώς μετά, διατυπώνει σε ανακοίνωση του, γνωρίζοντας από τα «μέσα» τον Καπιταλισμό, κατάλαβε πολλά κι έγινε Αριστερός. Έτσι «αντάμωσε» ιδεολογικά τον Αλέξη. Κι ως Αριστερός, εκλεγμένος Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στον ΣΕΒ και μίλησε με όρους αγοράς και κεφαλαίου.


Προχθές πάλι, με αφορμή την επιβράβευση της ελληνικής οικονομίας από την επενδυτική βαθμίδα του διεθνούς οίκους αξιολόγησης «S&P» βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι η βαθμίδα «πατάει πάνω στη «φτωχοποίηση της κοινωνίας». Επιχείρημα που στοιχειωδώς αντιβαίνει σε όσα είπε με την ομιλία του στον ΣΕΒ περί επιχειρηματικότητας. Δεν είναι κρυφό ότι η επενδυτική βαθμίδα, ωφελεί ευθέως και ουσιαστικά πρωτίστως τις Τράπεζες, τις Επιχειρήσεις, τη Βιομηχανία στις οποίες υποτίθεται ότι απευθύνεται ο Αριστερός εφοπλιστής κι επιχειρηματίας Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτός που προς το παρόν βγαίνει «νοκ άουτ» από τη δημόσια πολιτική έκφραση του Κασσελάκη είναι ο Μάρκος Σεφερλής. Η «πραγματική» πραγματικότητα ξεπερνά την επιθεωρησιακή που θα μπορούσε να στήσει επί σκηνής.


Από την άλλη ο Κασσελάκης, κακώς αφήνεται από τους συνεργάτες του, να φαίνεται ότι παραδέρνει από την ιδεολογική «τρικυμία» του.
Ο Στέφανος είναι Αριστερός και μπίζνεσμαν! Και με αυτή την ιδεολογική «ταυτότητα» θα νικήσει, όπως λέει, τους «διεφθαρμένους» αντιπάλους του.
Άλλωστε, έτσι αρέσει στους οπαδούς του, στους ψηφοφόρους του κι σε όσους επενδύουν στον ΣΥΡΙΖΑ του Αριστερού Κεφαλαίου!


Για τους άλλους, τους ηττημένους αριστερούς της Κουμουνδούρου, δεν θα σκάσουμε κιόλας…


liberal.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη