28 Οκτ 2023

Πορτοσάλτε: Η αποκάλυψη Σκουρλέτη δεν ενδιαφέρει τη Δικαιοσύνη;


Άρης Πορτοσάλτε


Δεν έχει κριθεί, έως στιγμής, άξια διερεύνησης η δημόσια καταγγελία του Π. Σκουρλέτη ότι ο τέως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας είχε οργανώσει μηχανισμό επαγγελματιών δημοσιογράφων που αναλάμβανε να… διευθετεί τις δύσκολες και «βρώμικες» δουλειές.


Σύμφωνα με τη δημόσια παραδοχή Σκουρλέτη, επαγγελματίες δημοσιογράφοι λειτουργούσαν ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης υπέρ Τσίπρα, προκειμένου να του «φιλοτεχνούν» την προσωπικότητα, να ασκούν επιρροή, να πείθουν με ψευδείς ειδήσεις και να εξοντώνουν με «δολοφονία χαρακτήρα» όσους ασκούσαν κριτική στον Ηγέτη.


«Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν. Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα, που βοήθησαν για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του προέδρου!», είπε ο Σκουρλέτης.


Στα χρόνια παντοδυναμίας Τσίπρα, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας και στη συνέχεια ως Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης υπήρχε πάντα η βεβαιότητα για την ύπαρξη ενός τέτοιου συστήματος. Του είχε μάλιστα δοθεί το προσωνύμιο «υπόγα» ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν προφανώς, δυνατή η προσπάθεια αποκάλυψης δίχως χειροπιαστά στοιχεία. Η μαρτυρία Σκουρλέτη είναι η πρώτη απόδειξη.


Ο Π. Σκουρλέτης, αριστερός, είναι από τα πρωτοκλασάτα, όπως αποκαλούνται, κομματικά στελέχη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Τσίπρα-Καμμένου από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο 2018.


Στη συνέχεια εξελέγη Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στα χρόνια πριν από τη Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει εκπρόσωπος του κόμματος.


Ο Σκουρλέτης δεν μπορεί να θεωρηθεί δευτερεύουσα «περίπτωση» στον κομματικό μηχανισμό. Είναι σε θέση να γνωρίζει πολλά τα οποία έκρινε τώρα να αποκαλύψει καθώς βρίσκεται υπό πίεση.


Αναφέρθηκε σε «παράκεντρα» γύρω από τον Τσίπρα. Η περιγραφή του παραπέμπει σε συνθήκες υποκόσμου. Ένας προστατευτικός μηχανισμός που αναλάμβανε να «καθαρίζει» τα πάντα γύρω από τον τέως Πρόεδρο, με την ταυτόχρονη χειραγώγηση της κοινωνίας υπέρ του. Αυτόν τον μηχανισμό καταγγέλει ο Σκουρλέτης ότι βοήθησε τον Κασσελάκη να εκλεγεί νέος Πρόεδρος.


Η διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη θα θωράκιζε περαιτέρω τη Δημοκρατία μας.


liberal.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη