3 Οκτ 2023

Blue Horizon: Διαψεύδει η κυβέρνηση πως ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά πήρε προαγωγή


Σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σύμφωνα με την οποία ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά ο οποίος ελέγχεται για τις κινήσεις του τη νύχτα που έσπρωξαν από το πλοίο Blue Horizon τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί δεν καρατομήθηκε αλλά πήρε προαγωγή!


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Μία πρωτοφανής πολιτική κυβερνητική αθλιότητα κρύβεται πίσω από την καρατόμηση που είχε ανακοινώσει ο πρώην Υπουργός Ε.Ν Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αμέσως μετά (προηγήθηκε ΕΔΕ) το δολοφονικό σπρώξιμο του Αντώνη Καρυώτη από τον καταπέλτη του “Blue Horizon” με κύριο πρωταγωνιστή τον Ύπαρχο του πλοίου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα, η καρατόμηση που είχε γνωστοποιηθεί και αφορούσε τον πρώην Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά (Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα), όχι μόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια στην οποία αναμειγνύονταν 4 μέλη του πληρώματος και αντίστοιχος αριθμός Λιμενικών, ο Κεντρικός Λιμενάρχης αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!!

Η νέα θέση που μετατέθηκε, άκουσον – άκουσον, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας!!!

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ απέδιδε σοβαρές ευθύνες σε 4 Λιμενικούς και τον Κ.Λ.Πειραιά.


Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά..

Η πρωτάκουστη ενέργεια του ΥΕΝ, στην οποία έχει εμπλοκή και ο Αρχηγός του Λ.Σ, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την προαγωγή του πρώην Λιμενάρχη, πώς το ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων κύρωσε και ενέκρινε την μετάθεση του ελεγχόμενου και απομακρυσμένου με υπουργική απόφαση σε μία τόσο σημαντική θέση….

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που καρατομήθηκαν περιλαμβάνεται και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος ο οποίος, όπως είχε δημοσιοποιηθεί την ημέρα του τραγικού περιστατικού, ήταν σε άδεια….

Υποθέτουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση αυτής της σκανδαλώδους μετάθεσης, ο Υπουργός Ε.Ν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα πράξουν τα αυτονόητα…

Διαφορετικά η ευθύνη τους θα είναι τεράστια!


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ: Όπως είναι γνωστό, ο Ύπαρχος και ο Πλοίαρχος του “Blue Horizon” έχουν προφυλακιστεί ενώ ο ένας Υποπλοίαρχος και ο Λοστρόμος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Την προαγωγή του λιμενάρχη διέψευσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση που του έγινε στην ενημέρωση των συντακτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:


«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ότι πήρε προαγωγή). Καταρχάς δεν μπορεί να θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και γίνεται βοηθός κλαδάρχη».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, αναφέρθηκε και στο νόμο βάσει του οποίου έγινε η μετάθεση.

Επίσης είπε:

«Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και δεν μπορούσε ένας ελεγχόμενος να είναι στη θέση του κεντρικού λιμενάρχη. Οπως αναφέρει ο νόμος, ο συγκεκριμένος με βάση τη θέση και τον βαθμό που είχε, έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε βοηθός Κλαδάρχη σε μία μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση».

«Δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρόκειται για αναβάθμιση», κατέληξε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη