7 Δεκ 2023

Η ατάκα Μητσοτάκη για τη «Νέα Αριστερά» που προκάλεσε αμηχανία


Με τις ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε σήμερα στη Βουλή το ξεκίνημα της Νέας Αριστεράς. Με το που ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση για το φορολογικό, εξέφρασε τις ευχές του για το νέο κόμμα, προκαλώντας κάποια αμηχανία στα μέλη του.


«Να ευχηθώ "καλή επιτυχία" στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Το γεγονός ότι πληθαίνουμε αυξάνει την υποχρέωση της τήρησης των χρόνων για να διασφαλίζεται ότι όλοι ακουγόμαστε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την έναρξη της ομιλίας του.


Ήταν λίγο αφότου ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και επίσημα η συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κάθονται στα ορεινά έδρανα, πίσω από την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας.


Ας σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης (6/12) στην Ολομέλεια, από τον γ' αντιπρόεδρο του Βουλής Αθ. Μπούρα, και καταχωρίστηκε στα πρακτικά, η δήλωση για την ίδρυση της 11μελούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της, Αλέξης Χαρίτσης.


Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε, επίσης, ότι ορίζει ως γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς την Πέτη Πέρκα (Φλώρινας) και ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Ευκλείδη Τσακαλώτο (Β1 Β.Τ. Αθηνών) και Νάσο Ηλιόπουλο (Α' Αθηνών).


Κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», ο κ. Χαρίτσης όρισε ως εισηγητή της ΚΟ «Νέα Αριστερά» τον Δ. Τζανακόπουλο, και ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.