5 Δεκ 2023

Έγινε εκατομμυριούχος όταν ανακάλυψε σπάνιο θησαυρό στον βυθό της θάλασσας


Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ ανακάλυψε έναν θησαυρό σε ναυάγιο στον βυθό του Ατλαντικού, ενώ στο παρελθόν είχε βρει χρυσά νομίσματα αξίας 300.000 δολαρίων.
Ο Έρικ Σμιτ που εξερευνάναυάγια, βρήκε ένα σπάνιο θρησκευτικό αντικείμενο σε ένα ναυάγιο στον Ατλαντικό. Το πλοίο είχε βυθιστεί κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα το 1715 στα ανοιχτά του Fort Pierce της Φλόριντα, περίπου 60 μίλια βόρεια του West Palm Beach, σύμφωνα με το ABC News.

Το μενταγιόν που βρέθηκε σο ναυάγιο. Πηγή: FLORIDA TODAY

Το μενταγιόν, που ονομάζεται pyx, είναι χρυσό και χρησιμοποιήθηκε από ιερείς για να κοινωνήσουν τους πιστούς, σύμφωνα με τον διευθυντή επιχειρήσεων του Queens Jewels, Brent Brisben.

Αυτό το εύρημα του 2014 ήταν το μέρος που έλειπε από ένα κολιέ που ανακαλύφθηκε στην ίδια τοποθεσία το 1989. «Βρίσκουμε χειροποίητα αντικείμενα σε ναυάγια σε καθημερινή βάση. Αλλά είναι περισσότερο καρφιά πλοίων και σφαίρες για ντουφέκια. Οπότε όταν βρίσκεις κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ένα μοναδικό κομμάτι σαν αυτό, είναι συναρπαστικό», είπε ο Brisben.Τα χρυσά νομίσματα που εντόπισε ο Σμιτ. Πηγή: Instagram/schmitt_life

Ο Έρικ Σμιτ προέρχεται από μια οικογένεια με κυνηγούς θησαυρών και είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Booty Salvage. Έναν χρόνο πριν την ανακάλυψη του μενταγιόν το 2014 είχε εντοπίσει χρυσά νομίσματα 300.000 δολαρίων.

Ήταν ο καπετάνιος του πλοιαρίου της οικογένειας, που ονομάζεται Aarrr Booty και χρησιμοποιείται για το κυνήγι θησαυρών. Η οικογένεια συνεργάστηκε με τον Brisben, καθώς αυτός είχε τα δικαιώματα για το ναυάγιο. «Είναι απίστευτα δύσκολη δουλειά», είπε ο Brisben.
Ο Έρικ Σμιτ ψάχνει θησαυρούς με την οικογένεια του. Πηγή: Instagram/schmitt_life

«Παίρνει χρόνο. Είναι στη μέση του καλοκαιριού. Κάνει ζέστη. Είσαι στον ήλιο όλη μέρα. Είναι αρκετά επίπονη δουλειά, οπότε όταν συναντάς ένα καταπληκτικό δημιούργημα όπως αυτό, οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν. Είναι μια σουρεαλιστική εμπειρία να αγγίζεις κάτι από 300 χρόνια πριν, να μάθεις γι’ αυτό και να το μοιραστείς με τον κόσμο» τόνισε ο Brisben.
Τα νομίσματα που βρέθηκαν σε ναυάγιο. Πηγή: Queen Jewels LLC

Δεν είναι ξεκάθαρη η τιμή στην οποία εκτιμήθηκε το μενταγιόν αλλά ο Brisben χαρακτήρισε το αντικείμενο ανεκτίμητο. «Πιστεύω ότι έγινε μια εκτίμηση για ένα κομμάτι των 600.000 δολαρίων και μαζί ως θρησκευτικό δημιούργημα μπορώ μόνο να φανταστώ ότι θα ήταν ανεκτίμητο», είπε ο Σμιτ σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν θα έβαζα καν (σ.σ. χρηματική) αξία σε αυτό. Εννοώ ότι πρέπει να είναι ένα ανεκτίμητο δημιούργημα. Πώς βάζετε μια τιμή σε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Σμιτ.

Η τυχερή οικογένεια Σμι ανακάλυψε επίσης άλλα 52 χρυσά νομίσματα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στα ίδια νερά, ένα χρόνο αργότερα το 2015, σύμφωνα με το NPR.Νομίσματα που βρέθηκαν σε ναυάγιο ισπανικού πλοίου.

FOXreport.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη