8 Δεκ 2023

Γονείς, προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πασίγνωστα σοκολατένια αυγά! Περιέχει συστατικό που προκαλεί αλλεργία


Αναταραχή ανάμεσα στους γονείς πολλών παιδιών προκάλεσε η ανακοίνωση του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) η οποία ανέφερε πως ανακαλούνται σοκολατένια αυγά πολύ γνωστής μάρκας.

Πρόκειται για τα αυγά Kinder Bueno των 80 γραμμαρίων και η ανάκληση έγινε καθώς στη συσκευασία δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι περιέχει αλεύρι σίτου.

Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ τονίζεται πως η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, μετά από αναφορά καταναλωτή για τα συγκεκριμένα σοκολατένια αυγά, έκανε έλεγχο του τροφίμου και προχώρησε στις συγκεκριμένες διαπιστώσεις.

Τα συγκεκριμένα αυγά διακινούνται από την επιχείρηση «Lidl Hellas» και διαπιστώθηκε η μη αναγραφή στην ελληνική γλώσσα του συστατικού «αλεύρι σίτου», το οποίο είναι αλλεργιογόνο καθώς περιέχει γλουτένη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η επιχείρηση «Lidl Hellas» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στα καταστήματά της και στην ιστοσελίδα της.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Δείτε την ανάρτηση του ΕΦΕΤ στο twitter/x: