7 Δεκ 2023

«Άδειασμα» Κ. Ζαχαριάδη σε Στ. Κασσελάκη: Τις βουλευτικές έδρες τις δίνει ο λαός


Αποστάσεις από τη θέση του Στ. Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας του, να παραδώσουν στο κόμμα τις έδρες τους οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές, έλαβε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.


Ερωτηθείς για αν θα πρέπει οι 11 βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «τις έδρες και τις παίρνει και τις δίνει ο λαός, θα φανεί πολύ γρήγορα».


Όπως ανέφερε, «πριν από 150 μέρες οι σύντροφοι μας που έφυγαν από το κόμμα εκλέχτηκαν με αυτό το κόμμα τώρα ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει και τους αξιολογεί ο λαός. Οι έδρες είναι του λαού, δεν είναι κανενός άλλου», ερχόμενος σε αντίθεση με την πάγια θέση της ηγεσίας του κόμματος ότι οι έδρες ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.


Ερωτηθείς αν εντοπίζει μια προσπάθεια «αποτσιπροποίησης» της Νέας Αριστεράς είπε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα θα φανεί από τον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετηθούν την επόμενη περίοδο. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα νέο κόμμα διαφορετικό από το κόμμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα και μέλος και βουλευτής ο Α. Τσίπρας».


Για τον Αλ. Τσίπρα υποστήριξε πως «ανέλαβε ευθύνες παραιτούμενος από τη θέση του προέδρου, και πιστεύω ότι είναι ένας ηγέτης ο οποίος είναι από το μέλλον της Αριστεράς και της Προοδευτικής παράταξης και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ενώ απαντώντας στην πιθανότητα επιστροφής του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική είπε ότι αυτό είναι ένα θέμα δικό του αλλά «δεν θεωρώ ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι παρελθόν, θεωρώ ότι είναι μέλλον και θεωρώ ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε, και όσο ήταν πρόεδρος του κόμματος, πρωθυπουργός αλλά και τώρα που παίζει έναν διαφορετικό ρόλο κοιτάνε μπροστά».




Τέλος, μεταξύ άλλων, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει «χυλός», απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας απλώς πως «εκλέχτηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από 150 μέρες δεν θεωρώ ότι κατέβηκε σε ένα κόμμα και σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θεωρούσε το χυλό.»