8 Δεκ 2023

Ρώσοι αξιωματούχοι μιλάνε για πρώτη φορά περί «ενσωμάτωσης» όλης της Ουκρανίας στην Ρωσική Ομοσπονδία! Ήδη δημιουργούν ουκρανικό Στρατό


Για ενσωμάτωση της (ηττημένης) Ουκρανίας στον κορμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά το πρότυπο της Κριμαίας, του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας μιλά πλέον η Μόσχα: «H ένωση ολόκληρης της Ουκρανίας με την Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να... αποφασιστεί με δημοψήφισμα» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Yuri Shvytkin!

Και συνέχισε: «Είναι ο λαός της Ουκρανίας που θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια επιλογή, όπως εξέφρασε ο λαός της Κριμαίας και άλλων ρωσικών περιοχών τη βούλησή του να ενταχθεί στη Ρωσία»!

Το σχόλιο του ήλθε ως απάντηση στην δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Chris Murphy ότι η «Ουκρανία θα μπορούσε να επιστρέψει υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Είναι κρίμα που ένας Αμερικανός γερουσιαστής αποφασίζει για την Ουκρανία. Έχουν οδηγήσει την Ουκρανία στο σημείο πραγματικής κατάρρευσης. Η Ουκρανία βρίσκεται ουσιαστικά στο χείλος μιας αβύσσου. Έχει πάψει να υπάρχει ως κράτος», είπε ο Yuri Shvytkin.

Μέσα στην Ουκρανία, το 78% των πολιτών θέλουν άμεση ειρήνευση με την Ρωσία και ένα ποσοστό πάνω από 50% στις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες θέλει «στενή σχέση» με την Μόσχα.

‘Ηδη ανάμεσα στους περίπου 35.000 Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται σε αιχμαλωσία στη Ρωσία, επιλέγονται αυτοί που αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου ως «εχθρική» και θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την δημιουργία ενός νέου ουκρανικού στρατεύματος πιστού στην Μόσχα.

‘Ήδη το πρώτο Τάγμα εθελοντών που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πρώην Ουκρανούς στρατιώτες, (“Bogdan Khmelnitsky”), εντάχθηκε στον τακτικό σχηματισμό “Cascade” και πολεμούν τα στρατεύματα του Κιέβου, έχοντας υπογράψει συμβόλαια με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με τους ίδιους όρους που θα υπέγραφε οποιοσδήποτε άλλος Ρώσος και έλαβαν επίσης τη ρωσική υπηκοότητα.

Είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν θεωρεί και το έχει δηλώσει, ως «γεωπολιτική καταστροφή» την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990 με τον τρόπο που έγινε και ειδικά την απόσχιση της Ουκρανίας η οποία ήταν αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την Ρωσία επί αρκετούς αιώνες. Και είναι φυσικό να προσπαθεί για την αποκατάστασή της στο μέτρου του δυνατού, φυσικά…

Η αντίδραση των Αμερικανών ήρθε δια στόματος υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν: Σε μια απόρρητη ενημέρωση στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ενημέρωσε τα μέλη ότι «εάν δεν εγκρίνουν περισσότερα χρήματα για τον Ζελένσκι, θα στείλουμε τους θείους, τους ξαδέρφους και τους γιους σας να πολεμήσουν τη Ρωσία»!https://fonaklas.blogspot.com/2023/12/blog-post_8.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη