6 Δεκ 2023

SDNA:Αποκλειστικά ξένοι διαιτητές στα ματς του Ολυμπιακού


Εκφοβισμοί, τραμπουκισμοί, απειλές, «λυγίζουν» όσους ζουν στην Ελλάδα και από φόβο ίσως να υποκύψουν στις ελεεινές τακτικές του λιμανιού, οπότε ας γλιτώσει η ΚΕΔ κι αυτούς και το ποδόσφαιρο απ’ τη διαδικασία του τρόμου.


Η λέξη σοκ για τις απειλές που κατήγγειλε ο Τάσος Παπαπέτρου στην αστυνομία, έχει πάψει να υφίσταται. Έχουμε γίνει… σκληρόπετσοι στο να ακούμε τέτοια πράγματα, ειδικά όταν αφορούν αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και προέρχονται από ανθρώπους που δεν εξυπηρέτησαν τα συμφέρονται του λιμανιού. Στο βαθμό που θα ήθελε τουλάχιστον.


Σύζυγος, παιδί, πατέρας, οικογένεια, τίποτα δεν υπολογίζουν όσοι προέβησαν στις απειλές που κατήγγειλε ο Έλληνας ρέφερι. Μένος, μίσος και στόχευση ξεκάθαρη εκεί που θα «λυγίσει» ο οποιοσδήποτε. Σε 2-3 εβδομάδες, σε δύο μήνες, πώς θα μπορέσει ο Παπαπέτρου να σφυρίξει αγώνα του Ολυμπιακού μετά απ’ όλα αυτά;

ADVERTISING


Αυτή η φορά η στοχοποίηση μετά το παιχνίδι με τον Βόλο, «όπλισε» κάποια μυαλά ανεγκέφαλων προφανώς. Ευτυχώς μόνο αυτά, όμως δεν γίνεται να παρακολουθεί διαρκώς ο αθλητισμός και η κοινωνία τέτοιες καταστάσεις χωρίς να παίρνει μέτρα. Στοχοποιήσεις, απειλές μέχρι και σε δικαστικούς και δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Μία είναι η λύση πλέον. Κανείς Έλληνας διαιτητής σε αγώνες του Ολυμπιακού. Μόνο ξένοι. Κι όσο το δυνατόν περισσότεροι από προηγμένα πρωταθλήματα. Για ευνόητους λόγους. Ακόμη κι αν κάποιος τολμήσει να προχωρήσει σε απειλές ενός ξένου ρέφερι, να μεριμνήσει από εκεί και πέρα η UEFA.

Οι Έλληνες διαιτητές επί δεκαετίες υπήρξαν οι καλύτεροι... φίλοι του λιμανιού. Μόλις το πράγμα άλλαξε και τολμούν έστω μέσω VAR να αποφασίζουν το σωστό, παρατηρείται το φαινόμενο… Πλατανιάς ή Ξάνθη. Κοινώς όσο είσαι «του χεριού μου», θα σου φέρομαι ευνοϊκά. Μόλις πας να λειτουργήσεις ελεύθερα, πρέπει να «πολεμηθείς».


Ο Παπαπέτρου πώς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη πως θα βρεθούν οι ένοχοι των απειλών που κατήγγειλε; Σε μια Ελλάδα που ουσιαστικά κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ για την επίθεση στον Τζήλο. Ανθρώπινα και μόνο, πώς μπορεί οποιοσδήποτε Έλληνας διαιτητής να σφυρίξει αγώνα του Ολυμπιακού, χωρίς να είναι επηρεασμένος και χωρίς να έχει τη λογική «όλα υπέρ τους για να πάμε σπίτι μας».

Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλει η Ελλάδα. Απ’ τη στιγμή που κανείς δεν παίρνει μέτρα για να σταματήσει ο τραμπουκισμός και ο εκφοβισμός των πάντων, τότε η λύση είναι να μην διαιτητεύει κανείς Έλληνας αναμετρήσεις της ομάδας του λιμανιού.

Ας κάτσουν να την «πέφτουν» σε Ιταλούς-όπως έχει γίνει-να κλωτσάνε μπάλες στον αγωνιστικό χώρο σε Πορτογάλους και να περιμένουν στη φυσούνα Δανούς. Με την παράλληλη ειδοποίηση στην UEFA, για τα συγκεκριμένα φαινόμενα στη χώρα μας.

Εκτός αν θέλουμε διαιτητές Έλληνες να σφυρίζουν και να ενεργούν, με την… ακεραιότητα και την «αντικειμενικότητα» του Σπάθα τη στιγμή που σχολιάζει επίμαχες φάσεις. Υπαρκτές ή ανύπαρκτες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη