Συνέβη και αυτό δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά τόσο για την έντονη ευαισθησία των τοπικών αρχών, όσο και για την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα μεγάλο πρόβλημα.
Στην Κω λοιπόν αυτό το απίστευτο περιστατικό.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δύο αστυνομικοί βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ασυνήθιστης ένορκης διοικητικής εξέτασης, καθώς αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία και να κλείσουν λακκούβα στην επαρχιακή οδό Κω-Χωρίων.
Η συγκεκριμένη λακκούβα είχε αναφερθεί επανειλημμένως από τους πολίτες και παρέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας αν μη τι άλλου ατυχήματα και ζημιές.
Η πρωτοβουλία των αστυνομικών αυτών προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις. Από τη μία, πολλοί κάτοικοι του νησιού τους επαινούσαν για την προθυμία τους, ενώ από την άλλη, κάποιοι θεωρούσαν ότι τα όρια των αρμοδιοτήτων τους είχαν υπερβεί.
Να σημειωθεί, ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καυτηρίασε τη στάση των ανδρών της Τροχαίας, με τον ίδιο να αναρωτιέται σε κείμενό του εάν «μία πράξη “αυτοδικίας”, μπορεί ποτέ να είναι μία πράξη ευθύνης;Πηγή: Το Βημα της Κω – Kosnews24
Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου: «Βγάλε φώτο» λένε με προνοητικότητα «Αστυνομικοί που σταμάτησαν μπετονιέρα για να κλείσουν λακούβες», όπως αναφέρει η είδηση για τους ένστολους που πήραν το φτυάρι στα χέρια τους για να εκτελέσουν εργασίες στον δρόμο σαν κανονικά μέλη τεχνικού συνεργείου.
Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί επέλεξαν την Αυτοδικία για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που, κατά την άποψή τους, το κράτος δεν είχε επιλύσει αρκετά γρήγορα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν βρίσκει άμεση λύση από το κράτος, πρέπει να πάρει τα πράγματα, ίσως ακόμα και παρανομώντας, στα χέρια του. Και φυσικά να μην παραλείψει να φωτογραφίσει και να βιντεοσκοπήσει την πράξη του!
Τι μας λένε οι αστυνομικοί που ήθελαν «φωτό» από τη δράση τους; Αφού η πολιτεία δεν φτιάχνει τη λακούβα, θα την φτιάξουμε μόνοι μας. Αναρωτιέμαι όμως, μία πράξη «αυτοδικίας», μπορεί ποτέ να είναι μία πράξη ευθύνης; Και μάλιστα απο ένστολους δημόσιους λειτουργούς; Όταν οι αστυνομικοί κλείνουν λακούβες με φτυάρια, πρόχειρα και αυθαίρετα και χωρίς καμία σήμανση στο οδικό δίκτυο, οι πολίτες θύματα ληστείας τι πρέπει να κάνουν;
Να πάρουν και αυτοί το «φτυάρι» στα χέρια τους; Εμείς για παράδειγμα στην περιφέρεια, θα ήμαστε πιο «υπεύθυνοι» αν στο μπαράζ των δολιοφθορών και κλοπών καλωδιώσεων που είχαμε επί 1,5 χρόνο και σε μήκος άνω των 6 km στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, απαντούσαμε βγαίνοντας οι ίδιοι σε περιπολίες και προχωρούσαμε σε προσαγωγές υπόπτων, επειδή η Αστυνομία δεν έκανε, κατά τη δική μας άποψη, όσο σύντομα και αποτελεσματικά θέλαμε την δική της δουλειά;
Ναι, η σχέση της Αστυνομίας με τους πολίτες μπορεί να βελτιωθεί, αλλά αλήθεια πιστεύουν κάποιοι ότι αυτό μπορεί να γίνει διδάσκοντας ως λύση την αυτοδικία; Η στολή όπως και το δημόσιο αξίωμα φέρουν ευθύνη, απαιτούν σύνεση.
Το όποιο «κενό» στο κράτος, το οποίο μπορεί να είναι και πραγματικό, δεν δικαιολογεί την αυθαίρετη ενέργεια από κανέναν, πόσω μάλλον από έναν ένστολο αστυνομικό. Παρεμπιπτόντως, το «κενό» εν προκειμένω διήρκησε λίγες ώρες, καθώς τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά και τα «ανίκανα» στελέχη της περιφέρειας έστειλαν τον εργολάβο να το διορθώσει, το οποίο και έκανε εντός της ίδιας ημέρας.
Εκείνος δεν έβγαλε φωτό. Πίσω από κάθε εικόνα και βίντεο υπάρχει πρωτίστως το περιεχόμενο και το συγκεκριμένο είναι ολισθηρό. Θέλουν λοιπόν προσοχή οι λακούβες; Ναί, κάποιες μάλιστα πιο πολύ από τις συνήθεις γιατί είναι πιο επικίνδυνες και μπορεί να μας τραβήξουν όλους πιο βαθιά μέσα στην εφήμερη αγκαλιά τους. ΥΓ: Ναι, θα συμφωνήσω οτι δεν είμαστε τέλειοι.
Στους συνεργάτες μου που μου πρότειναν να μην σχολιάσουμε τίποτα απάντησα ό,τι η πολιτική δεν ταιριάζει με την σιωπή και ότι η δουλειά όλων αξίζει σεβασμό. Και η δουλειά των Σωμάτων Ασφαλείας, που εμπιστευόμαστε, κατανοούμε και τιμούμε με το έργο μας και τη συνεργασία μας, καθημερινά».