17 Φεβ 2024

Ρηγμα και στο ΠΑΣΟΚ: Αμηχανία από την αποχή 11 βουλευτών


Έντονη είναι η αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το Κίνημα μετράει πληγές για το γεγονός ότι 11 βουλευτές από τους 32 της... Κοινοβουλευτικής Ομάδας απείχαν από την Βουλή την ώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν «ταυτοτικό» χαρακτήρα για το κόμμα.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Ανδρουλάκης


Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – κάτι που φάνηκε και από την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου το κλίμα ήταν «εκρηκτικό» – δέχεται εισηγήσεις για τους διαφωνούντες και κυρίως για δύο βουλευτής. Ο λόγος για την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Η πρώτη να αποχωρήσει από τη θέση της και να αντικατασταθεί, ενώ από τον δεύτερο να ζητηθεί η παραίτηση του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, απορρίπτει όλες τις εισηγήσεις που του γίνονται. Πράγμα που σημαίνει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξουν καθόλου κυρώσεις για όσους απείχαν και μάλιστα θα δοθεί σήμα να «πάμε παρακάτω».

Οι βουλευτές που απείχαν: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη.

Θα υπάρξει νέα ένταση;


Πρόσωπα που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δεν θα λείψουν οι αιχμές των βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο προς αυτούς που απείχαν. Μάλιστα, για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ αυτής της άποψης δείχνουν την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τα όσα είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου φωτογραφίζοντας την Ευαγγελία Λιακούλη. «Κάποιοι σύρονται πίσω από Μητροπολίτες», είχε πει η βουλευτής του Δυτικού Τομέα, αλλά και ότι «δε μπορούν να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη