27 Φεβ 2024

Έσβησε στα 87 του χρόνια ένας απο τους πιο πλούσιους και πιο γνωστούς ανθρώπους στην υφήλιο, ο Λόρδος Jacob Rothschild Τζέικομπ Ρότσιλντ


Tην τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο διάσημος τραπεζίτης και φιλάνθρωπος Λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ.

Σε ανακοίνωσή τους το Ίδρυμα Rothschild και το Waddesdon Manor εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους «για τον θάνατο του Λόρδου Rothschild, επιχειρηματία, φιλανθρώπου και πολιτιστικού ηγέτη». «Θα λείψει πολύ στην οικογένειά του, στους συναδέλφους του και στους πολλούς φίλους του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Τον θάνατο του επικεφαλής της διάσημης τραπεζικής αυτοκρατορίας των Rothschild επιβεβαίωσε και η οικογένειά του: «Ο πατέρας μας Jacob ήταν μια πανύψηλη παρουσία στις ζωές πολλών ανθρώπων, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος χρηματοδότης, ένας πρωταθλητής των τεχνών και του πολιτισμού, ένας παθιασμένος υποστηρικτής φιλανθρωπικών σκοπών στο Ισραήλ και της εβραϊκής κουλτούρας, ένας δεινός περιβαλλοντολόγος και πολύ αγαπημένος φίλος, πατέρας και παππούς».

Όπως συμπληρώνουν: «Θα ταφεί σύμφωνα με τα εβραϊκά έθιμα σε μια μικρή οικογενειακή τελετή και αργότερα θα γίνει μνημόσυνο για να γιορταστεί τη ζωή του».


Γεννημένος στο Μπέρκσαϊρ της Βρετανίας, ο Τζέικομπ Ρότσιλντ σπούδασε στο Eton College και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια έγινεσυνέταιρος της N.M. Rothschild & Sons. Σε ηλικία 40 ετών, ο ίδιος αποφάσισε να επικεντρωθεί στην Rothschild Investment Trust, παρακλάδι της εταιρείας το οποίο πέτυχε να εξελίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά καταπιστεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ είχε έρθει σε ρήξη με τους συγγενείς του αναφορικά με την διαχείριση του ομίλου.

Μεταξύ άλλων ο Ρότσιλντ ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της τηλεόρασης BSkyB. Παράλληλα υπήρξε προστάτης των τεχνών, υπηρετώντας ως πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης και πρόεδρος του Heritage Lottery Fund.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη