23 Φεβ 2024

Καταψηφίζουν και την Σακελλαροπούλου οι γαλάζιοι βουλευτές!


Το αντάρτικο των γαλάζιων βουλευτών στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων, φαίνεται ότι δεν είναι κάτι παροδικό.


Πρακτικά, η κυβέρνηση του Κυριάκου μας έχει χάσει την δεδηλωμένη, καθώς είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε από το 30% της πλειοψηφίας και έπρεπε να στηριχθεί από την αντιπολίτευση για να γίνει νόμος του κράτους.

Ένα φυτίλι που έχει ήδη ανάψει και εξελίσσεται σε βόμβα στα θεμέλια του Μεγάρου Μαξίμου. Μία εκρηκτική κατάσταση που πλέον επηρεάζει και τις επιλογές του κυβερνήτη μας για την πολιτειακή ηγεσία.

Ο σκληρός πυρήνας των δεκάδων γαλάζιων βουλευτών που καταψήφισαν το νομοσχέδιο ή απείχαν, είναι δεδομένο ότι θα πράξουν το ίδιο σε περίπτωση που ο Κυριάκος θα προτείνει πάλι την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Με απλά λόγια, το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την νυν προέδρου για την παραμονή της στην Ηρώδου του Αττικού! Ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ αυτή την φορά δεν πρόκειται να στηρίξουν την συγκεκριμένη επιλογή που άλλωστε έχει απαξιωθεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.


Αλλά και η «λύση Αγαπηδάκη» συναντά σφοδρές αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης…

Φυσικά, ο Κυριάκος μας δεν απειλείται με πτώση λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν παύει όμως να πιέζεται, να αγχώνεται και να χάνει την ανεμελιά του με αυτή την κατάσταση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη