4 Φεβ 2024

«Αυτή Είναι Μια Επικίνδυνη Στιγμή Στη Μέση Ανατολή»


Πλησιάζουμε γρήγορα σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή στη Μέση Ανατολή. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, αλλά εάν ξεσπάσει ένας πλήρης περιφερειακός πόλεμος, ο τελικός αριθμός των νεκρών θα είναι πολλαπλάσιος. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ένας πλήρης πόλεμος είναι ακριβώς αυτό που πρόκειται να πετύχουμε. Μέρα με τη μέρα υπάρχουν περισσότερες κλιμακώσεις και τώρα η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε σχέδια για «μια σειρά επιδρομών σε διάστημα πολλών ημερών» εναντίον στόχων στη Συρία και το Ιράκ…


Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS News ότι τα σχέδια έχουν εγκριθεί για μια σειρά επιδρομών επί σειρά ημερών εναντίον στόχων – συμπεριλαμβανομένου του ιρανικού προσωπικού και εγκαταστάσεων – εντός του Ιράκ και της Συρίας. Τα πλήγματα θα έρθουν ως απάντηση σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες που στοχεύουν αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με drone την Κυριακή που σκότωσε τρία μέλη του αμερικανικού στρατού στη βάση Tower 22 εντός της Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Μιλώντας στο Πεντάγωνο την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα.

«Αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή», είπε ο Όστιν, σημειώνοντας ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιθέσεις των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα συμβαίνουν επίσης στην περιοχή. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αποφύγουμε μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή, αλλά θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπερασπιστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συμφέροντά μας και τον λαό μας και θα απαντήσουμε όταν επιλέξουμε, όπου διαλέξουμε και πώς διαλέξουμε. ”

Δεν θυμάμαι να έχω συμφωνήσει ποτέ με τον Lloyd Austin για οτιδήποτε.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ σίγουρα ότι «αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή».







 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη