10 Φεβ 2024

Ο Κόκκαλης ιδρύει κόμμα για τις ευρωεκλογές -Θα ονομάζεται «Κόσμος», θα ανήκει στους «Πράσινους»


Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 του μήνα, στο κέντρο της Αθήνας, ο Πέτρος Κόκκαλης θα παρουσιάσει το κόμμα του για τις ευρωεκλογές.


Η πολιτική κίνηση θα λέγεται «Κόσμος» και δεν είναι καινούργια: Είναι εκείνη που είχε κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης όταν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019, ενώ θα ανήκει στην ομάδα των Πρασίνων στην Ευρώπη.


Ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Νοέμβριο, προσχώρησε στους Πράσινους την περασμένη εβδομάδα.


Πληροφορίες θέλουν να είναι οι Πράσινοι που τον πίεσαν να κατέβει αυτόνομος στις ευρωεκλογές, ως εκ τούτου ο κ. Κόκκαλης θα κατέλθει με τη δική του κίνηση -εκτός αν στην πορεία αλλάξει κάτι.


Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή μάλλον φαίνεται να ευνοεί τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου με τη Νέα Αριστερά.


Η κίνηση Κόκκαλη είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Νοέμβριο, όταν, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε πει: «Οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω». Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι βλέπει ένα κενό στα αριστερά της ΝΔ, ενώ είχε προσθέσει ότι είχε συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος «καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη