21 Φεβ 2024

ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΘ ΚΑΙ ....ΑΛΛΩΝ ΜΠΑΡΟΥΦΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


Στις 25 Φεβρουαρία στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκη
Το δεύτερο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Ινδία κάνει στις 25 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα ταξιδεύσει για το Νέο Δελχί προκειμένου να συναντήσει τον όμολογό του Ναρέντρα Νταμονταρντάς Μόντι. Ο Μόντι που ήταν πριν από λίγους μήνες στην Αθήνα συμμετέχει σε μια διεθνή πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού «Δρόμου του Μεταξιού» που θα συνδέεται την Ινδία με τις αγορές της Ευρώπης και θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στα αντίστοιχα κινεζικά σχέδια. Οι Ινδοί στην επίσκεψη που είχαν κάνει στην Ελλάδα δεν είχαν κρύψει τις προθέσεις τους για πρόσβαση σε ελληνικό λιμάνι. Τότε είχαν κυκλοφορήσει και διάφορες φήμες περί ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που δεν πουλάει ο Ιβάν Σαββίδης. Ποιοι θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στην Ινδία; Αρκετοί επιχειρηματίες και κάποιοι με σοβαρή παρουσία στον τομέα των logistics.

Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι για ΟΛΘ

Κάποιοι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας υποστηρίζουν, όμως, πως περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει τον ΟΛΘ, στην περίπτωση που αποφασίσει να πωλήσει ο Ιβάν Σαββίδης (που δεν πουλάει, όπως είπαμε!) έχει ένας άλλος ενδιαφερόμενος και όχι οι Ινδοί. Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο Αριστοτέλη Μυστακίδη που είναι στα μαχαίρια με τον Ιβάν Σαββίδη. Και ο Μυστακίδης δεν είναι ο μόνος που έχει δηλώσει παρών! Υπάρχει και ο Κ. Μπήτρος της H.I.G. Capital που έχει δηλώσει πως στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου του αμερικανικού ομίλου για δημιουργία ενός σχήματος logistic που θα καλύπτει ολόκληρο τον άξονα από την Ελλάδα μέχρι την Γερμανία, θα ήθελε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο ΟΛΘ έχει πλεονεκτήματα γι’ αυτό και υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον.

Το deal Μυστακίδη με ABB που δεν έγινε

Ο Τέλης Μυστακίδης, σε μια από τις σπανιότατες συνεντεύξεις του πριν από λίγους μήνες, είχε επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του για την Aegean Baltic Bank (ABB) την οποία ήθελε να μετατρέψει σε ένα μπουτίκ τραπεζικό ίδρυμα, όπως είχε δηλώσει. Τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε γιατί υπήρξαν κάποιες αναποδιές. Μία από αυτές συνδέεται με την αλλαγή στάσης ορισμένων μετόχων της τράπεζες οι οποίοι στην αρχή πωλούσαν το ποσοστό τους αλλά μόλις έμαθαν πως ενδιαφέρεται ο Μυστακίδης είπαν πως άλλαξαν γνώμη γιατί ήθελαν να δηλώνουν συνέταιροι του Έλληνα δισεκατομμυριούχου. Όμως ο Μυστακίδης δεν ήθελε συνεταίρους! Ή, για να είμαστε ακριβείς, ήθελε τους δικούς του συνεταίρους, όχι άλλους! Και έτσι η ABB έμεινε στο ράφι.
https://www.newsit.gr/

ΣΧΟΛΙΟ ΤΑΧΑΛΙΑ

Κάθε φορά που γραφουν ότι ο Σαββίδης φεύγει αυτός κανει  και μια μεγάλη επενδυτική κίνηση!!!!
Να το θυμάστε αυτό!!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη