25 Φεβ 2024

Oι συσχετισμοί στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές είναι με Κασσελάκη, ποιοι με Γεροβασίλη και οι «γκρίζοι»Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ισορροπία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ νεοπροεδρικών – παλαιοπροεδρικών φαίνεται να διαμορφώνεται, προς το παρόν, ως εξής: Από τους 36 βουλευτές του κόμματος (συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, υπέρ Κασσελάκη είναι οι μισοί, ένα 25% τάσσεται υπέρ Γεροβασίλη και υπάρχει άλλο ένα 25% που παραμένει στη «γκρίζα ζώνη» που αναμένει τις εξελίξεις για να αποφασίσει.


Φαίνεται ότι η παρουσία της Θ. Τζάκρη στην θέση γραμματέα της ΚΟ διασφάλισε σε σημαντικό βαθμό την ισχύ του Στ. Κασσελάκη δεδομένης της αντίθεσης ή αποστασιοποίησης από αυτόν όλων των άλλων παραγόντων του προεδρείου της Κ.Ο. (Πολάκης/συντονιστής, Φάμελος/πρόεδρος ΚΟ, Γεροβασίλη/αντιπρόεδρος Βουλής αλλά και των τριών κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων: Ν. Παπά, Δ. Καλαματιανού, Θ. Ξανθόπουλου).

Αυτοί που δεν θέλουν τη διάσπαση

Εκτός από τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Γεροβασίλη υπάρχει και αυτό όσων δεν θέλουν τη διάσπαση και σε αυτούς ανήκουν ο Σ. Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου


Υπέρ Γεροβασίλη


Στο στρατόπεδο των πάλαι ποτέ προεδρικών περιλαμβάνονται οι Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θ. Ξανθόπουλου, Δ. Καλαματιανός, Γ. Σαρακιώτης αλλά και ο Γ. Καραμέρος.


Υπέρ Κασσελάκη


Οι λιγότερο ή περισσότερο σκληροί υπέρ Κασσελάκη είναι: Θ. Τζάκρη, Ν. Κασιμάτη, Ευ. Αποστολάκης, Πέτρος Παππάς, Αλ. Μεϊκόπουλος, Ρ. Δούρου, Ραλλία Χρηστίδου, Ε. Ακρίτα, Α. Λινού, Γ. Πούλου, Ρ. Θρασκιά, Αλ. Αυλωνίτης, Β. Κόκκαλης, Σ. Κεδίκογλου, Χ. Μαμουλάκης, Κ. Μπάρκας, Οθ. Ηλιόπουλος


Ο Παύλος Πολάκης είναι μια κατηγορία μόνος του.


Οι γκρίζοι


Στην γκρίζα κατηγορία παραμένουν οι Χρ. Γιαννούλης, Κ. Μάλαμα Ανδ. Παναγιωτόπουλος Γ. Γαβρήλος. Όπως όλα δείχνουν θα πάνε ομαδικά και με τον διαφαινόμενο νικητή αφού διασφαλίσουν τα μέγιστα δυνατά των ανταλλαγμάτων. Επίσης οι Μίλτος Ζαμπάρας Καλ. Βέττα, Γ. Ψυχογιός, Γ. Παπαηλιού δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη την στάση τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη