2 Μαρ 2024

Μητσοτάκης στη Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Τελείωσε η βία στο ελληνικό πανεπιστήμιο (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)-Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων


Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνεδρίασης της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


«Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη στη μεγάλη μας παράταξη, τη ΝΔ» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.


«ΔΑΠίτισσες και ΔΑΠίτες, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή σας. Είναι πάντα δυναμική και αντάξια στην πίστη των αρχών της παράταξής μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις νίκες που πετύχαμε, ήσασταν πάντα στην πρώτη γραμμή» τόνισε.


«Σήμερα, είμαστε εδώ σε μία συγκυρία ιδιαίτερα σημαντική. Στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται, επιτέλους, το ελεύθερο πανεπιστήμιο, που εσείς περιγράψατε πρώτοι από το 1977».


«Σε λίγο θα γιορτάσουμε μισό αιώνα δημοκρατίας και μαζί τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για αυτή τη διαδρομή προσφοράς».


«Ποιο είναι το κόμμα του αληθινού εκσυγχρονισμού και η σπουδαστική παράταξη που στα δύσκολα έμεινε ανυπότακτη, με ψηλά τη σημαία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία;».


«Είναι η Νέα Δημοκρατία το κόμμα που έβαλε και κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, οδηγώντας την σε οικονομική ανάπτυξη».


«Η χώρα έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, δημιουργήσαμε το ψηφιακό κράτος, το gov.gr, η Τεχνητή Νοημοσύνη εξαπλώνεται παντού».


«Δεν είναι τυχαίο που ο Economist ανακήρυξε την Ελλάδα την χώρα του 2023. Όπως τυχαία δεν είναι η ανάδειξη από το ίδιο έντυπο ως κράτος πλήρους Δημοκρατίας, σε πείσμα όσων επιμένουν να φωτογραφίζουν την Ελλάδα με μελανά χρώματα, διασύρωντάς την στο εξωτερικό» ανέφερε.


«Ενώ για την διεύρυνση των δικαιωμάτων μιλά από μόνη της η πρόσφατη απόφαση καθιέρωσης της ισότητας στον πολιτικό γάμο» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μητσοτάκης: Κεντρικός στόχος να συγκλίνουμε σε όλα με την Ευρώπη


«Κεντρικός στόχος η χώρας να συγκλίνει σε όλα με την Ευρώπη. Σε Παιδεία, Υγεία, μισθούς, ασφάλεια. Αυτές οι προτεραιότητες διαπερνούν όλες τελικά τις επιλογές μας και με βασή αυτές θα κριθούμε στο τέλος».


«Ποτέ αλλοτε η εκπαίδευση δεν ενισχύθηκε τόσο σε όλες τις βαθμίδες. Θυμίζω ότι φέτος η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια σε σχέση με το 2018. Έγιναν 25.000 διορισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, ανοιξαν 1850 θέσεις πανεπιστημιακων, καθιερθωθηκε ξενόγλωσσο νηπιαγωγίο, διπλασιάστηκαν τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που η αριστερά πολέμησε με μένος, τα σχολεία μας περνούν στην ψηφιακή εποχή» υπογράμμισε.


Μητσοτάκης: Πάνω από το 70% του νομοσχεδίου αφορά τα δημόσια πανεπιστήμια


«Στο ίδιο διάστημα η τριτοβάθμια απέκτησε ξενόγλωσσα τμήματα, εσωτερικό εράσμους και πλέον η Ελλάδα καθιερώνεται ως περιφερειακός πόλος με το νομοσχέδιο που έρχεται» είπε. «Πάνω από το 70% των άρθρων του νομοσχεδίου αφορούν τα δημόσια πανεπιστήμια. Το νομοσχέδιο, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει την λειτουργία επιτέλους στο τόπος μας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης. Γενιές ΔΑΠιτών έδωσαν αγώνες γι αυτό, τώρα η κυβέρνησή μας το κάνει πράξη».


«Μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τα νέα παιδιά».


«Το ενδιαφέρον για την δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων είναι πολύ έντονο και όσοι το εκδηλώνουν γνωρίζουν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την δημιουργία πανεπιστημίων στο μοντέλο κάποιων ορόφων σε μία πολυκατοικία. Δεν θα το επιτρέψουμε.


«Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδσκοπικό πανεπιστήμιο. Εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το πανεπιστήμιο που σπούδασε, δηλαδή, δηλώσει πως θέλει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει ο κ. Κασσελάκης ότι δεν θέλει» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.


«Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων» τόνισε.




Μητσοτάκης: Η βία τελείωσε από το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο




Είναι η αποκατάσταση του δημόσιου πανεπιστημίου. Ενός χώρου που θα επικρατεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι η βία που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια.


Ξέρω τον αγώνα που κάνατε για να κρατήσετε ανοιχτές τις σχολές σας. Όχι, όχι, δεν θα γίνουν ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Τέλειωσε η βία στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ανήκει σε μία άλλη εποχή. Φύγαμε μπροστά πια.


«Η μάχη αυτή θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι αυτή η φωνή μας στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Να ενισχυθεί το κόμμα που καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά και έφερε πόρους 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.


«Δεν θα μιλήσω πολύ σήμερα για την ποιότητα της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς διολισθαίνει σε όλο και μεγαλύτερες χυδαιότητες. Πρώτον υποστηρίζοντας ένα ψήφισμα ντροπής που διασύρει τη χώρα, φτάνοντας στο σημείο κάποιοι να ζητούν να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας. Και πότε μετατρέποντας σε κομματικό εργαλείο ακόμα και το πένθος, το συλλογικό πένθος το οποίο δεν έχει χρώμα για την τραγωδία των Τεμπών. Είναι ντροπή και κατάντια ορισμένοι υποκριτές της πολιτικής να επιθυμούν να μονοπωλούν αυτή τη συλλογική θλίψη. Όλοι πονάμε το ίδιο για την τραγωδία των Τεμπών και πρώτα οι νέες και οι νέοι μας», ανέφερε.


Πρόσθεσε πως αυτά δείχνουν τι μπορεί να συμβεί στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και έκανε λόγο για εκστρατεία λάσπης. «Ας μην ξεχνάμε ότι οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές. Για τα άλλα κόμματα τα αποτελέσματα μπορεί να σημαίνουν ανακατατάξεις στην αντιπολίτευση. Για την πατρίδα οι εκλογές θα έχουν πολύ πιο σημαντικό αποτύπωμα. Από τη μία πλευρά η αναμέτρηση θα δείξει αν η Ελλάδα θα μείνει σταθερή σε ένα ασταθές περιβάλλον. Από την άλλη η μάχη αυτή θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η παράταξη που έβαλε και όταν χρειάστηκε κράτησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να ενισχυθεί το κόμμα που καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά. Να στηριχθεί η πολιτική δύναμη που έφερε πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η μόνη παράταξη που έχει θέσεις για τις προκλήσεις της Ευρώπης για την επόμενη πενταετία. Η εκπροσώπησή μας στην Ευρωβουλή γίνεται κρίσιμη. Γι' αυτό και πρώτοι εσείς πρέπει να ψηφίσετε και να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε να ψηφίσετε με επιστολική ψήφο», τόνισε.


«Να εξηγήσουμε ότι οι Βρυξέλλες είναι πολύ πιο κοντά στην Αθήνα απ' ό,τι δείχνει ο χάρτης. Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Οι επιλογές μας για την Ευρώπη θα έχουν μετάφραση ελληνική. Από σήμερα μπαίνουμε άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή με τη νεολαία μας όπως πάντα στην πρώτη γραμμή», υπογράμμισε.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το «κοντέρ μηδενίζει ξανά και οι κάλπες θα είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν πάλι με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια».


«Σας καλώ και πάλι. Το μέλλον είστε εσείς. Στο δικαίωμα το οποίο έχετε να διεκδικήσετε και να ζήσετε μια ζωή καλύτερη από των γονιών σας. Κλείστε τα αυτιά σας στην ισοπέδωση. Βοηθήστε μας να γινόμαστε και εμείς καλύτεροι. Είμαστε 50 ετών παράταξη αλλά είμαστε πολύ πιο νέοι από κάποιους που υποτίθεται έχουν κάνει τη νεανικότητά τους παράσημο. Μας περιμένουν νέα στοιχήματα με πρώτο αυτό των ευρωεκλογών. Είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα το κερδίσουμε και πάλι μαζί», πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη