2 Μαρ 2024

Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στην εσπερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 


Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ πραγματοποίησε χθες Παρασκευή, εσπερίδα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας και τον Αγροτικό Σύλλογο του Δήμου Πέλλας, με σημαντική προσέλευση Αγροτών και κτηνοτρόφων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Στη Εσπερίδα συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης, μαζί με τους δύο Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και ομάδα στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πέλλας ως συνδιοργανωτής αλλά και ως οικοδεσπότης της, Στάθης Φουντουκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, παρασχέθηκαν ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους τομείς που καλύπτονται από το ΠΑΑ και την Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν.

Πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση, με επίκεντρο τις δυνατότητες ουσιαστικής συμβολής στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη μακροπρόθεσμη στήριξη των παραγωγών. Επιπλέον, εξετάστηκαν διεξοδικά οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά τη μετάβαση από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο στη νέα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, πρωταρχικός στόχος του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που δημιουργείται για τη χώρα είναι η πρωτογενής παραγωγή. Τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με τους παραγωγούς, τη διατήρηση ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας και την προώθηση της αμεσότητας.

Ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι:

“πιστεύουμε πραγματικά ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι η κινητήριος δύναμη του νέου μοντέλου ανάπτυξης που δημιουργούμε για τη χώρα. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς, με ανοιχτές πόρτες, με ανοιχτά αυτιά και με αμεσότητα”.

Και πρόσθεσε: “Η επιδίωξη του διαλόγου είναι μια στρατηγική επιλογή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία όλων μας μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας και να πετύχουμε έτσι τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή γεωργία”.

Η Πολιτική ματιά της σημαντικής αυτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα, επιβάλλει να ασχοληθούμε και με το πολιτικό αποτύπωμα που άφησε. Η σημαντική προσέλευση των αγροτών και των ατόμων που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έντονης έντασης, υπογραμμίζει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργήσει ο κ. Σταμενίτης με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Καθ’ όλη τη επτάμηνη θητεία του έως τώρα, στάθηκε σταθερά στο πλευρό τους, παρεμβαίνοντας ενεργά και εφαρμόζοντας διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Ως Υφυπουργός έχει σταθερά ιεραρχήσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Αγροτικό κόσμο και δείχνει να έχει σχέδιο αντιμετώπισης τους. Αυτή η εκπροσώπηση στην Κυβέρνηση αποτελεί αναμφίβολα άξια αναγνώρισης για την Πέλλα.

Πέρα όμως από την αναγνώριση των ενεργειών του τοπικά, ο κ. Σταμενίτης τυγχάνει ολοένα και μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοσή του αυτή την περίοδο, ειδικά σε μια περίοδο που οι σχέσεις κυβέρνησης και αγροτών είχαν παρέλθει σε κρίση, η πραγματικά ήρεμη και με αυτοπεποίθηση στάση του κ. Σταμενίτη έχτισε γέφυρες μεταξύ των δύο πλευρών και διευκόλυνε το έργο της κυβέρνησης και τη σχέση της με τους Αγρότες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι η αγροτική παραγωγή είναι η βάση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματός μας, ακόμη και ο πιο δύσπιστος συντοπίτης μας, αντιλαμβάνεται πως είναι πολύ σημαντικό να έχει θέση στην κυβέρνηση και να συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων, ένας δικός μας άνθρωπος, ειδικά σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν:

  • Πορεία υλοποίησης των δράσεων Αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας του ΥπΑΑΤ»
    Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κ. Μπαγινέτας
  • «Δημόσιες υποδομές στην άρδευση»
    Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δ. Παπαγιαννίδης
  • «Νέοι Γεωργοί»
    Προϊστάμενος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις- ΕΥΕ ΠΑΑ, Ε. Τσιατούρας
  • «Οικολογικά Σχήματα» Η πράσινη αρχιτεκτονική της νέας ΚΑΠ 2023- 2027
    Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής- ΕΥΕ ΑΕΤΠ, Π. Παπαλουκοπούλου
  • «Σύσταση Ομάδων κ Οργανώσεων Παραγωγών» στον τομέα της Γεωργίας του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023 – 2027»
    Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας- ΕΥΕ ΠΑΑ, Α. Μερεμέτη
  • Ακολούθησαν Ερωτήσεις και συζήτηση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη