15 Μαρ 2024

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά για τους καταναλωτές...


Ιχθυοπωλεία, φούρνοι, η Βαρβάκειος Αγορά και η Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη, θα είναι ανοιχτά ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα για να εξυπηρετήσουν το κοινό, ώστε να... προμηθευτεί τα παραδοσιακά τρόφιμα για τη γιορτή, όπως και οι λαϊκές αγορές στην Αττική. Επίσης, ανοιχτά θα είναι ορισμένα σουπερμάρκετ...
Η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών επισημαίνει ότι «οι λαϊκές αγορές αποτελούν τον προορισμό όλων των καταναλωτών που αναζητούν χαμηλές τιμές, υψηλή ποιότητα και απόλυτη φρεσκάδα».


Η Βαρβάκειος Αγορά θα λειτουργήσει με συνεχές ωράριο από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Βασίλη Σίμο, που μίλησε στην ΕΡΤ, θα κλείσει μόνο για μία ώρα το μεσημέρι της Κυριακής για να καθαριστεί.

Ο Βασίλης Σίμος επισήμανε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων και καλές τιμές, καθώς οι έμποροι στη Βαρβάκειο πάνε «για μικρότερο εύρος κέρδους και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που είναι οικονομικά ευάλωτος».


Όσον αφορά τις τιμές είπε ότι η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος) διατίθεται στα 8-9 ευρώ, η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής στα 12 ευρώ, ενώ τα καλαμάρια κοστίζουν 8,98 ευρώ, δηλαδή είναι περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7,98 ευρώ και είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι.




Επίσης, ανοιχτά θα είναι κάποια καταστήματα αλυσίδων σουπερμάρκετ. Πιο συγκεκριμένα, ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ Lidl και Market In και κάποια καταστήματα My Market.


Το ωράριο λειτουργίας των σουπερμάρκετ για την Καθαρά Δευτέρα είναι:


Lidl 08:00 – 14:00
Market In 08:30 – 14:30
My Market 08:00 – 14:00
My Market Local 08:00 – 22:00


Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΑΒ Βασιλόπουλος, το μοναδικό κατάστημα στην Αττική της αλυσίδας που θα είναι ανοιχτό την Δευτέρα θα είναι αυτό του αεροδρομίου στα Σπάτα με ωράριο 7:00 – 23:00.


Τα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης θα είναι κλειστά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη