22 Μαρ 2024

Ερωτήματα για τις συμφωνίες Κιέβου-Αθήνας που αποκάλυψε ο Ζελένσκι – Τι απαντάει το Μαξίμου


Επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες εβδομάδες μετά την «ξαφνική» παρουσία του στην Οδησσό και τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, η οποία ωστόσο δεν είχε «φωτίσει» κάποιες «λεπτομέρειες» αυτής της επαφής.

Σήμερα, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε σε εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν και μίλησε για διαρκή αμυντική συνεργασία, «ειδικά ως προς την ενίσχυση αεράμυνάς μας», αλλά και για υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.


«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» υποστηρίζουν εκ των υστέρων κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στην κοινή γνώμη που ενημερώνεται μέσω… Ουκρανίας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».
Ενημέρωση ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ενημέρωση της Βουλής για τις συμφωνίες στις οποίες σύμφωνα με ανάρτηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ουκρανία, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.


Για μείζονος εθνικής σημασίας θέμα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η Βουλή και τα κόμματα δεν γνωρίζουν τίποτα επ’ αυτού.

«Τίθεται ένα αμείλικτο ερώτημα, ποιες είναι οι συμφωνίες στις οποίες προχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανία;», ανέφερε ο κ. Κατρίνης και ζήτησε απαντήσεις για το περιεχόμενο των μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ζελένσκι για το οποίο η Εθνική Αντιπροσωπεία και τα κόμματα δηλώνουν άγνοια.
Το μήνυμα Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα με το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Ζελένσκι.

Όλη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:


«Μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξή της στην ΕΕ».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη