2 Μαρ 2024

Τριαντόπουλος για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Δεν έδωσα καμία εντολή-Μαρινάκης: Θεωρίες συνωμοσίας


Απάντηση στο θέμα που έχει προκύψει με το «μπάζωμα» του σημείου όπου έγινε η μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, στη Βουλή.


«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι κάτι που με έχει σημαδέψει όπως και όλους μας και για αυτό κάθε αναφορά που κάνω, γίνεται πάντα με σεβασμό στα θύματα, τις οικογένειες και την ίδια την κοινωνία. Και πάντα είμαι ξεκάθαρος. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό έπειτα από αίτημα της πυροσβεστικής αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις χώρου, αυτές που έπρεπε να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα όπως προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών» είπε ο κ. Τριαντόπουλος απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Μπούμπα αλλά και στις καταγγελίες που τον θέλουν ως το πρόσωπο που αποφάσισε να μπαζωθεί ο χώρος.


«Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί. Από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να γίνουν οι έρευνες, να εντοπιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Διαμόρφωσαν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν. Προχώρησαν σε ενέργειες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το δύσκολο έργο τους» τόνισε.


«Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού. Μια απλή αναζήτηση στα πρακτικά το επιβεβαιώνει. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού, άλλωστε το έχει δηλώσει ο ίδιος δύο φορές. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας τον σεβασμό του στους γονείς που «θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να νιώσει το δράμα τους» και τον σεβασμό στη δικαιοσύνη.


Μαρινάκης: Δεν δόθηκε καμία εντολή από την κυβέρνηση για «μπάζωμα» στα Τέμπη – Δεν είναι τίμιο να διακινούμε θεωρίες συνωμοσίας


Τον ισχυρισμό του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, πως δεν ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» του σημείου στο οποίο συνέβη η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.


«Δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο ούτε από κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης. Όλες οι ενέργειες οι οποίες έγιναν από ένα σημείο και μετά ήταν ενέργειες στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών με βασικό γνώμονα τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης ερωτώμενος σχετικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


«Όλα αυτά κατατίθενται στη δικαιοσύνη, που διεξάγει έρευνα που είναι σε εξέλιξη, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην διακινούνται ειδήσεις που μπορεί να προκαλούν και αναταραχή και στους συγγενείς των θυμάτων. Ουδέποτε δόθηκε κάποια τέτοια εντολή» πρόσθεσε.


Επίσης είπε ότι όλοι αυτοί που πετάνε λάσπη από την αντιπολίτευση είναι καλό να έχουν στοιχεία. «Αν δεν έχουν στοιχεία απλά λαϊκίζουν» υπογράμμισε.


Επανέλαβε ότι ήταν μια επιχειρησιακή απόφαση η οποία σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει οι αρμόδιοι, δεν έγινε με κανένα σκοπό συγκάλυψης. «Εκρίθη αναγκαία για επιχειρησιακούς λόγους, για να μπορέσουν οι έρευνες να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να βρεθούν άνθρωποι όσο το δυνατόν νωρίτερα και ενδεχομένως να διασωθούν κάποιοι από αυτούς» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.


«Το να διακινούμε θεωρίες συνομωσίας και να παίζουμε με τον πόνο των συγγενών δεν είναι τίμιο και δυστυχώς συμβαίνει και από κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου» υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης.


«Δεν προκύπτει ότι κάποιος επί σκοπό έδωσε μια τέτοια εντολή για να κουκουλώσει κάτι» επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη