4 Μαρ 2024

Σοκάρει η CIA: Ο Zelensky θα δολοφονηθεί – McGregor: Οι Αμερικάνοι δεν μπορούν – Βρετανία: Διαλύστε γέφυρα Κριμαίας


Ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι διαρροές από τις παρακολουθήσεις Γερμανών στρατιωτικών για το πώς θα χτυπηθεί η.. Γέφυρα Κερτς στην Κριμαία… στο μέτωπο ο Ουκρανικός στρατός παραπαίει… στην κυριολεξία…

Η CIA σοκάρει με τις αναφορές ότι τελικά οι ΗΠΑ θα σκοτώσουν τον Zelensky γιατί δεν τους είναι χρήσιμος.
Ο αμερικανός συνταγματάρχης McGregor προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία και να ήθελαν, τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια θα βουλιάξουν τα αμερικανικά μεταγωγικά…
Οι Βρετανοί πάντως κόντρα σε όλους επιμένουν, ο κύριος στόχος της Ουκρανίας πρέπει να είναι η καταστροφή της Γέφυρας της Κριμαίας… μια γέφυρα σύμβολο που ενώνει την Ρωσία με την Ρωσική Κριμαία.
Γερμανός στρατηγός προειδοποιεί, ότι το Kharkiv θα πέσει στα χέρια των Ρώσων αργά ή γρήγορα και οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για αυτή την μοιραία εξέλιξη.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα εξοντώσουν τον Zelensky και τον Budanov της Διεύθυνσης Πληροφοριών

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky και ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας Kirill Budanov θα απομακρυνθούν σύντομα επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τους χρειάζονται πλέον, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακρά ιστορία συμφωνιών με περιφρονημένους ανθρώπους.
Όταν γίνονται περιττοί, τους ξεφορτωόμαστε.
Σύντομα ο Zelensky και ο Budanov θα ανακαλύψουν ότι δεν χρειάζονται από τη Δύση.
Ναι, ο διευθυντής της CIA πήγε στην Ουκρανία και τους διαβεβαίωσε: «Είμαστε ακόμα φίλοι».
Αλλά, ξέρετε, όταν έρθει η ώρα να πατήσουν τη σκανδάλη, θα την τραβήξουν.
Ο Zelensky, αν είναι τυχερός, θα επιβιώσει και θα ξεφύγει.
Αλλά μου φαίνεται ότι πιο πιθανό είναι να σκοτωθεί», προέβλεψε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις στο Κίεβο που συνδέονται με τον πρώην γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος θα ήθελε να κάνει πραξικόπημα και να απομακρύνει τον πρόεδρο Zelensky από την εξουσία.
Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι ο Zelensky φοβάται μια νέα επανάσταση.
Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να «σπείρει χάος», να οργανώνει το «Μαϊντάν-3» και να τον απομακρύνει από τη θέση του.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, με τέτοιες δηλώσεις ο Zelensky προσπαθεί να ξανακερδίσει την προσοχή της Δύσης.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν πόλεμο, τα Ρωσικά υποβρύχια θα βουλιάξουν τα αμερικανικά πλοία

Ο ρωσικός στόλος υποβρυχίων θα μπορούσε να βυθίσει πλοία που μεταφέρουν τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη σε περίπτωση υποθετικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, δήλωσε ο Douglas McGregor αμερικανός Συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει έναν στόλο υποβρυχίων ικανό να βυθίσει όσα πλοία σταλούν κατά της Ρωσίας.
Απλώς δεν θα μπορέσουμε εμείς οι αμερικανοί να μεταφέρουμε τις χερσαίες δυνάμεις μας στην Ευρώπη, γιατί τα Ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό Ωκεανό θα μας βυθίσουν», είπε ο ειδικός.
Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια σήμερα είναι πολύ πιο θανατηφόρα και αποτελεσματικά από τους προκατόχους τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σημείωσε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, στη σύγχρονη ναυτική μάχη υπάρχουν μόνο δύο τύποι πλοίων - το υποβρύχιο και ο στρατιωτικός του στόχος.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την απουσία επιθετικών προθέσεων προς άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός): Η Ουκρανική πόλη Kharkiv θα πέσει στα χέρια των Ρώσων, η πτώση της Avdiivka ήταν σημαντική

Μετά την κατάληψη της Avdiivka, ο επόμενος στόχος του ρωσικού στρατού θα είναι το Kharkiv, δήλωσε ο Harald Kujat πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, απόστρατος στρατηγός της Bundeswehr.
«Τώρα πήραν την Avdiivka, αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο επόμενος στόχος είναι το Kharkiv» τονίζει ο Harald Kujat.
Ο Harald Kujat εξήγησε την υπόθεσή του από το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός διεξάγει αυτήν τη στιγμή ενεργές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Kupyansk.
Πρόσθεσε επίσης ότι μετά από όλες τις απώλειες που υπέστησαν, η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έγινε εξαιρετικά δύσκολη.
«Τώρα η Ουκρανία δεν είναι πλέον σε θέση να διεξάγει χερσαία επίθεση και επιχειρήσεις μάχης.
Υπάρχει πολύ λίγο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στην πρώτη γραμμή του μετώπου άνω των 800 χιλιομέτρων», κατέληξε ο στρατηγός.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς στο Donetsk: Pobeda, Lastochkino, Severnoye και Petrovskoye.
Το Petrovskoye βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka, η οποία απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στις 17 Φεβρουαρίου.

Το Κharkiv ετοιμάζεται: Η ουκρανική πόλη θα καταλήξει στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Ρωσίας

Το Κharkiv θα βρεθεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά οι μάχες για την πόλη, από όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζουν τα ρωσικά σύνορα, θα είναι δύσκολες λόγω του ανοιχτού εδάφους, υποστηρίζουν ειδικοί…
Η αξία των ακινήτων στο Kharkiv που ελέγχεται από την Ουκρανία έχει πέσει κατακόρυφα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Strana.ua, οι κάτοικοι της πόλης πωλούν βιαστικά τα σπίτια τους αυτή την περίοδο.
Σύμφωνα με μεσίτες, μια τέτοια «βαθιά κρίση» δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στην αγορά ακινήτων στο Kharkiv.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τιμές των κατοικιών έχουν μειωθεί 50%
Το Kharkiv είναι μια ουκρανική πόλη που μπορεί να καταλήξει στη ρωσική αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
Η Ρωσική Ομοσπονδία θα δημιουργήσει στα σύνορα με την Ουκρανία μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πόλεων της.
Στόχος είναι να αποτραπούν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το να φτάσουν σε ειρηνικές ρωσικές πόλεις με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς τους.
Στην Ουκρανία, επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία για τα σχέδια της Ρωσίας.
Αμέσως μετά την Avdiivka, τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να απελευθερώσουν άλλες ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Kharkiv και Zaporozhye, εκτιμάει ο Igor Lutsenko, πρώην μέλος της Verkhovna Rada και μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Glen Grant (Βρετανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός να καταστρέψει την Γέφυρα της Κριμαίας

Ο βασικός στρατηγικός στόχος για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι η καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε ο Glen Grant απόστρατος Βρετανός συνταγματάρχης σε συνέντευξή του στην Espreso.
«Η γέφυρα της Κριμαίας είναι ξεκάθαρα ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος.
Η καταστροφή της θα διακόψει τις επικοινωνίες με την Κριμαία, αναγκάζοντας τη Ρωσία να βασιστεί σε θαλάσσιους ή χερσαίους δρόμους, κάτι που θα οδηγούσε σε υλικοτεχνικά προβλήματα», είπε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Glen Grant, το παράδειγμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δείχνει ότι η καταστροφή γεφυρών, σταθμών παραγωγής ενέργειας, φραγμάτων και εργοστασίων είναι στρατηγικά πολύτιμοι στόχοι.
Ωστόσο, ο απόστρατος αξιωματικός σημείωσε ότι, παρά την αποτελεσματικότητα των ασύμμετρων ενεργειών, είναι δύσπιστος σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να ανατρέψει έτσι το ρεύμα της σύγκρουσης με έναν εχθρό που είναι τόσο ανώτερός της σε πόρους.
Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, είπε ότι έλαβε μια ηχογράφηση στην οποία υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της γερμανικής Bundeswehr συζητούν «πώς θα βομβαρδίσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας.
Στην ηχογράφηση διάρκειας 40 λεπτών, οι αξιωματικοί της Bundeswehr αναφέρουν τόσο τον αμερικανικό όσο και τον βρετανικό στρατό, «συζητώντας επιπόλαια ότι αυτοί εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Waldemar Gerdt (Γερμανός Πολιτικός): Απερίσκεπτα τα σχέδια επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας

Ο πρώην βουλευτής της γερμανικής Bundestag Waldemar Gerdt χαρακτήρισε απερίσκεπτα τα σχέδια για εκτόξευση πυραύλων στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, είπε ότι έλαβε μια ηχητική ηχογράφηση στην οποία υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της γερμανικής Bundeswehr συζητούν «πώς θα βομβαρδίσουν τη γέφυρα της Κριμαίας»
Μεταξύ άλλων, οι στρατιωτικοί συζητούν πώς να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Taurus και να εκπαιδεύσουν τον ουκρανικό στρατό να εκτοξεύει πυραύλους στη Γέφυρα της Κριμαίας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θεωρηθεί η Γερμανία συμμετέχουσα στον πόλεμο.

Times: Η Ρωσία θα μπορεί να παρακολουθεί την αποστολή πυραύλων SCALP και Storm Shadow στην Ουκρανία

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να παρακολουθεί τη μεταφορά των δυτικών πυραύλων SCALP και Storm Shadow στην Ουκρανία χάρη σε πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά από δημοσιευμένη συνομιλία μεταξύ του γερμανικού στρατού, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα η βρετανική εφημερίδα The Times.
Σύμφωνα με το Times, η Γαλλία στέλνει πυραύλους SCALP σε crossover της Audi Q7, ενώ οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα Ridgeback για τη μεταφορά του Storm Shadow.
«Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τέτοια οχήματα, στοχεύοντας ενδεχομένως τέτοια οχήματα στην Ευρώπη και την Ουκρανία».
Σύμφωνα με το Times, η Βρετανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανησυχούν πολύ από μια παραβίαση της ασφάλειας των πληροφοριών που οδήγησε στην αποκάλυψη τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων.
Ο Storm Shadow/SCALP είναι ένας πύραυλος κρουζ που εκτοξεύεται από τον αέρα.
Πρόκειται για κοινό πρόγραμμα της γαλλικής Matra και της αγγλικής British Aerospace.
Τώρα παράγονται από την ευρωπαϊκή εταιρεία MBDA.
Η τιμή μιας μονάδας είναι περίπου 2 εκατομμύρια στερλίνες.
Η εμβέλεια τους, είναι 250 χιλιόμετρα, αλλά υπάρχουν τροποποιήσεις με αυτονομία έως και 560 χιλιόμετρα.

Vadim Karasev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ουκρανία να εγκαταλείψει την επιθυμία για νίκη και ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος

Το καθεστώς της Ουκρανίας και η ουκρανική κοινωνία βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα δίλημμα, επιλέγοντας μεταξύ της επιθυμίας για «πόλεμο μέχρι νικηφόρου τέλους» και «ειρήνης με κάθε κόστος», τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev.
«Είναι σαφές ότι δεν χρειάζεται να σηκώσετε τα χέρια σας ψηλά και να απαιτήσετε ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος.
Αλλά τι είναι ένας πόλεμος με στόχο νικηφόρο τέλος;
Πείτε μου ποιο είναι αυτό το νικηφόρο τέλος
Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό το ψεύτικο δίλημμα», προειδοποίησε ο Vadim Karasev.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Vadim Karasev, καμία από αυτές τις επιλογές δεν ταιριάζει στην Ουκρανία, καθώς θα είναι δύσκολο για αυτήν να αποδεχθεί την ειρηνευτική συμφωνία, αλλά η συνέχιση των εχθροπραξιών δεν έχει νόημα.
Σύμφωνα με τον Vadim Karasev, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να νικήσουν έναν τόσο ισχυρό εχθρό όπως η Ρωσία.
Από αυτή την άποψη, ο Karasev σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου έπρεπε να σκεφτεί την ισορροπία των δυνατοτήτων την άνοιξη του 2022, καθώς σήμερα η εναλλακτική λύση στη στρατιωτική δράση είναι η υιοθέτηση πολύ αυστηρότερων όρων από αυτούς που πρότεινε η Ρωσία κατά τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.
«Οι πολιτικοί πρέπει να πάρουν μια πολύ δύσκολη απόφαση.
Ο Θεός να βοηθήσει, κάντε ένα χιλιοστό λάθος σε αυτήν την κατάσταση και μπορεί να χάσετε τον στόχο σας, θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο.
Χάσαμε τον στόχο μας στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε την διπλωματία από χειρότερη θέση», κατέληξε ο Vadim Karasev
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó, είπε ότι όσο καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία τόσο το χειρότερο θα είναι για την Ουκρανία, επειδή τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, η επιτυχία της Ρωσίας στο το πεδίο της μάχης έχει γίνει φανερό σε όλους.

Aleksandar Vucic (Σέρβος πρόεδρος): Δεν πρέπει να αποκλειστεί ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic δήλωσε ότι δεν αποκλείει η Δύση να στείλει τα στρατεύματά της στη ζώνη σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Πολλές δύσκολες καταστάσεις είναι μπροστά μας.
Όταν αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τα δυτικά τανκς στην Ουκρανία, πολλοί είπαν ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη.
Όταν ανέφεραν ότι θα στείλουν δυτικά αεροπλάνα πολλοί είπαν ότι δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη.
Τώρα μιλάμε για τα δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
Κάποιοι λένε ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά θα γίνει.
Η κατάσταση θα επιδεινωθεί παντού και θα πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τη Σερβία.

Η Γαλλία δημοσίευσε κατάλογο των όπλων που παρείχε στην Ουκρανία

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε έναν κατάλογο στρατιωτικής βοήθειας που δόθηκε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια δύο ετών της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και συστημάτων αεράμυνας.
Η λίστα περιλαμβάνει 50 ενότητες, προστατευτικό εξοπλισμό, συσκευές επικοινωνίας και drones.
Τα όπλα είχαν μεταφερθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Τα συστήματα αεράμυνας περιλαμβάνουν δύο τύπους το Crotale NG, έξι συστήματα Mistral και ένα σύστημα SAMP/T.
Η Γαλλία απαριθμούσε επίσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς SCALP, αλλά δεν αποκάλυψε πόσοι εστάλησαν.
Η Γαλλία έδωσε επίσης στο Κίεβο 30 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Caesar, έξι οβίδες TRF1, τέσσερα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και 10 όλμους.
Η βοήθεια περιελάμβανε 1.002 αντιαρματικά όπλα AT4 και τρία πυραυλικά συστήματα Milan.
Η Γαλλία παρείχε 38 τροχοφόρα άρματα μάχης AMX10 RC και 250 τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμένα είτε για μάχη είτε ως ιατρικά οχήματα.
Άλλες προμήθειες οχημάτων περιελάμβαναν 120 οχήματα εκτός δρόμου και έξι φορτηγά.
Η Ουκρανία έλαβε επίσης δωρεές από 160 drones παρακολούθησης και 10 συσκευές ανίχνευσης drone.
Επίσης μεταξύ άλλων δόθηκαν 30 φουσκωτά σκάφη Zodiacs Futura, 55 πολυβόλα των 7,62 χλστ., 560 πολυβόλα των 12,7 χλστ., 1.000 τουφέκια Famas και 20 τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή.

Washington Post: Οι ρώσοι έχουν προσαρμοστεί γύρω από την Avdiivka και σημειώνουν νίκες

Οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν γύρω από την Avdiivka φαίνεται να προσαρμόζονται στη διεξαγωγή επιθετικών χερσαίων επιχειρήσεων.
Η Washington Post δημοσίευσε συνεντεύξεις στις 2 Μαρτίου με επτά Ουκρανούς στρατιώτες από την 3η Ταξιαρχία Εφόδου, οι οποίοι συζήτησαν τις συντριπτικές ρωσικές επιθέσεις κυμάτων στην Avdiivka ενόψει της κατάληψης του οικισμού από τη Ρωσία στις 17 Φεβρουαρίου.
Αρκετοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που έδωσαν συνέντευξη περιέγραψαν τις ρωσικές δυνάμεις που συμμετείχαν σε μεταγενέστερες άμεσες επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις ως καλά προετοιμασμένες.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης είπε στην Washington Post ότι περίπου τα τρία τέταρτα του ρωσικού προσωπικού με το οποίο εμπλέκεται η μονάδα του κοντά στην Avdiivka φαινόταν να έχει «αξιοπρεπή» στρατιωτική εκπαίδευση και οι υπόλοιποι ήταν «απλώς μπερδεμένοι».
Ένας Ουκρανός στρατιώτης υπενθύμισε ότι μια ομάδα καλά εκπαιδευμένων Ρώσων στρατιωτών χρησιμοποίησε χειροβομβίδες για να εισέλθει στις θέσεις τους, ενώ ένας άλλος στρατιωτικός υπενθύμισε ότι άπειροι Ρώσοι στρατιώτες απέφυγαν να επιτεθούν στη θέση του αφού κατάφερε να πυροβολήσει οκτώ στρατιώτες σε μια μέρα.
Ο Διοικητής του 2ου Τάγματος Εφόδου της 3ης Ταξιαρχίας Mykola Zynkevych υπενθύμισε παρομοίως σε συνέντευξή του σε ουκρανική δημοσίευση ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 20 έως 30 άτομα για να επιτεθούν σε μια θέση - πολύ περισσότερο από τις ρωσικές δυνάμεις που χρησιμοποιήθηκαν σε παρόμοιες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της προσπάθειας στο Bakhmut.
https://www.bankingnews.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη