20 Απρ 2024

15% ΜΠΡΟΣΤΑ! Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την Λεπέν πρώτη στις ευρωεκλογές...


Με τις δημοσκοπήσεις να την εμφανίζουν πρώτη πολιτική δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η γαλλική ακροδεξιά θέτει ζήτημα διάλυσης της γαλλικής.. Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.

Η Μαρίν Λεπέν μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα της έρθει πρώτο, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Η τελευταία «κυλιόμενη» έρευνα του Ifop-Fiducial που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον 29χρονο Ζορντάν Μπαρντελά λαμβάνει το 32,5% των προθέσεων ψήφου και βρίσκεται 15 μονάδες μπροστά από την παράταξη Μακρόν. «Από τη στιγμή, που ο πρόεδρος Μακρόν υποστεί εκλογική ήττα θα πρέπει να προχωρήσει στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, ούτως ώστε αυτή που θα προκύψει να αντανακλά τη βούληση του γαλλικού λαού», ανέφερε η Λεπέν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μπαρντελά δήλωσε: «Όταν έχουμε 10 με 15 μονάδες διαφορά από το πρώτο κόμμα, υπάρχει πρόβλημα, όχι νομιμότητας, αλλά αξιοπιστίας για την προεδρική πλειοψηφία. Οι ευρωεκλογές είναι η μόνη ευκαιρία της πενταετούς προεδρικής θητείας, που επιτρέπει στους Γάλλους να εκφραστούν για την κυβερνητική πολιτική, να ακουστεί ο θυμός τους και επομένως να ορίσουν το πολιτικό κίνημα, που θα είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία της εναλλαγής».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη