24 Απρ 2024

Τα επίμαχα σημεία που εκθέτουν τον Ολυμπιακό: Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματική οργάνωση

 


Γράφει η Μαίρη Μπενέα

Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, στο 216 σελίδων διαβιβαστικό για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη, καθώς...

πίσω από την εμφανή ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, που ευθύνεται για το θάνατο του 31χρονου, «βλέπουν» να «διευθύνεται η οργάνωση, σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»!

Μάλιστα σε σημεία του διαβιβαστικού κατονομάζουν τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Καραπαπά, τον επίσης Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτριο Αγραφιώτη, καθώς και το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη!

Αναφορές σε Μαρινάκη - Καραπαπά

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ωστόσο στην προκειμένη υπόθεση, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα ήταν και διαπιστευμένα από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, έδωσαν το σύνθημα, με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους, στους «ΜΙΚΡΟΥΣ» της οργάνωσης να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυτό συνέβη στις 23.04.2023 κατά τη διεξαγωγή στο στάδιο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των Play-off SUPER LEAGUE 1. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η ΑΕΚ πέτυχε 3ο γκολ, οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο.

Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς, που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι, «ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως οι .... εισέρχονταν όχι απλά στο γήπεδο, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως SLO της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από την διοργανώτρια αρχή SUPER LEAGUE, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη».

Για την «συγκεκαλυμένη ηγεσία» της εγκληματικής οργάνωσης, όπως την αποκαλούν, αναφέρει η ΕΛΑΣ:

«Ωστόσο από την λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ποδοσφαιρικής ομάδας) και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Ο.Σ.Φ.Π.)., χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση».

Η ιεραρχία και η δομή της εγκληματικής οργάνωσης

ολυμπιακοσ, δικογραφια, δολοφονια ρεντη, συλληψεισ

Η εγκληματική οργάνωση περιγράφεται με ιεραρχία και δομή.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, «οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που αυτοαποκαλούνται «οργανωμένοι», έχουν συγκροτήσει, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον όμως από τις αρχές του έτους 2019επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, ... που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και ιδίως εκρήξεων και εμπρησμών (...) κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βομβών και μηχανισμών (τελούμενες και κατά τη συμμετοχή σε δημόσιες συναθροίσεις), ανθρωποκτονιών τετελεσμένων και σε απόπειρα, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων, φθορών ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης κατοχής και χρήσης φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κροτίδων καθώς και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων».

Το κίνητρο τους, όπως αναφέρεται είναι «οπαδικό» και εξηγούν: «... δηλαδή είτε ως έκφραση δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας για μη ευνοϊκά για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αποτελέσματα αγώνων και αποφάσεις της διαιτησίας, είτε ως μέσο εκφοβισμού και επίδειξης υπέρτερης δύναμης/ισχύος απέναντι σε οπαδούς διαφορετικών ομάδων αλλά και έναντι των αστυνομικών δυνάμεων που διατίθενται στους αγώνες που συμμετέχει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τη διαφύλαξη της τάξης, την ασφάλεια αθλητικών αποστολών και φιλάθλων και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων».

Επιπλέον, στην εγκληματική οργάνωση προσδίδονται και οικονομικά οφέλη, καθώς αναφέρεται: «Ωστόσο, εντοπίστηκαν και οικονομικά οφέλη συνδεόμενα με τη δράση ορισμένων τουλάχιστον εκ των μελών της οργάνωσης», όπως αναλυτικά αναφέρεται στη συνέχεια.

Ηγετικά μέλη της «Θύρας 7»

H εγκληματική οργάνωση δρα κυρίως στην Αττική, όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, αλλά «υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου με αφορμή αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού εκτός Αττικής, διαπράχθηκαν προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στον Βόλο και στα Ιωάννινα».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό «η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, είναι επιχειρησιακά δομημένη, δηλαδή έχει εσωτερική διάρθωση και σαφή ιεραρχική δομή υπό την έννοια ότι τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους, τα δε νεότερα ή κατώτερα μέλη υποτάσσουν τη βούλησή τους στα ανώτερα μέλη και όλοι μαζί διαμορφώνουν τη βούληση της οργάνωσης, που κατευθύνεται στην επίτευξη του κοινού σκοπού, δηλαδή στην τέλεση των προαναφερθέντων εγκλημάτων, τα οποία διαπράττονται κατόπιν προαπόφασης και προηγούμενης οργάνωσης ούτως ώστε να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της συλλογικής δράσης των μελών της».

Στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ γίνεται λόγος για «τα ηγετικά μέλη, που τα νεότερα ή κατώτερα μέλη αναγνωρίζουν ως επικεφαλής της «ΘΥΡΑΣ 7», τους αποκαλούν «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και τις εντολές τους, και τους αποκαλούμενους «ΜΙΚΡΟΥΣ», δηλαδή άτομα νεαρής ως επί το πλείστον ηλικίας, συνήθως 16 – 24 ετών, οι οποίοι αποτελούν κατώτερα μέλη που χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως δύναμη κρούσης και προς επίτευξη αριθμητικής υπεροχής κατά την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

Μάλιστα, όπως τονίζεται: «...είσοδος με διαπίστευση στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους των γηπέδων προκύπτει και για άλλα ηγετικά μέλη...Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση...».

Σύνθημα για επιθέσεις σε αστυνομικούς

επεισοδια ματ, ολυμπιακοσ

Και συνεχίζει:

«Ωστόσο στην προκειμένη υπόθεση, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα ήταν και διαπιστευμένα από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, έδωσαν το σύνθημα, με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους, στους «ΜΙΚΡΟΥΣ» της οργάνωσης να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυτό συνέβη στις 23.04.2023 κατά τη διεξαγωγή στο στάδιο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των Play-off SUPER LEAGUE 1. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η ΑΕΚ πέτυχε 3ο γκολ, οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς, που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Μετά τη διακοπή του αγώνα, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, από διάφορα αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον της από τις κερκίδες VIP.

Τότε ο Α.Ι. έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 του γηπέδου να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης, γεγονός που έγινε δημόσια αντιληπτό και δεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητο από τους παράγοντες και τους υπεύθυνους ασφαλείας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που βρισκόντουσαν στο γήπεδο.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και την 03/12/2023 στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στο Βόλο, όπου διεξήγετο ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 13ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE 1, όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων ακυρώθηκε το 3ο γκολ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οπότε ο Α.Ι. αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Δωρεάν εισιτήρια στο γήπεδο και στρατολόγηση

Για το οικονομικό όφελος αναφέρεται επίσης:

«... τα ηγετικά μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όπως προέκυψε από διάφορες καταθέσεις, λάμβαναν από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν, ενέργεια που βοηθά την εν συνεχεία στρατολόγησή τους στην εγκληματική οργάνωση, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν τα ίδια. Επίσης μπορούσαν και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ και ΣΕΦ, σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης».

«Πλην όμως, όπως τονίζεται στο διαβιβαστικό, τα εισιτήρια και οι προσκλήσεις για τους αγώνες, εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α εκδίδονται πάντοτε ονομαστικά και αριθμημένα. Μη ονομαστικά εισιτήρια, της κατώτερης τιμής και μόνο για τα μέλη του, δικαιούται να λαμβάνει μόνο ο αναγνωρισμένος σύνδεσμος φιλάθλων...

Εν προκειμένω ο μόνος νόμιμος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, σύνδεσμος φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είναι το σωματείο με την επωνυμία «Λέσχη Φιλάθλων Ολυμπιακού ΘΥΡΑ 7», που συστάθηκε και λειτουργεί με τη συναίνεση του αθλητικού σωματείου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» και το οποίο, σύμφωνα με το αντίγραφο βιβλίου μητρώου μελών χορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία υποβάλλεται ετησίως, αριθμεί μόνο (είκοσι επτά) 27 εγγεγραμμένα μέλη και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λαμβάνει περισσότερα εισιτήρια από τα μέλη της.

Σημειωτέον ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών της άνω Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού «ΘΥΡΑ 7» δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα ηγετικά ή κατώτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης».

Και συνεχίζει:

«Συνεπώς η μαζική διάθεση μη ονομαστικών εισιτηρίων για τις ανάγκες της Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού «ΘΥΡΑ 7» σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται και μόνο ως προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί...».

«Δουλειά» στα παιδιά του Πειραιά

Στο διαβιβαστικό γίνεται λόγος για «έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν», καθώς αναφέρεται:

«Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με «καπέλο» ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις».

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας γίνεται εκτενής αναφορά για οπαδούς, που έβρισκαν δουλειά από το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Οπως τονίζεται «... αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία) είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στο Δήμο Πειραιά, του οποίου ο Δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης, είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που χορηγήθηκαν μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο Α.Ι. εργάζεται από 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που είναι το επίσημο κατάστημα (μπουτικ) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί επί δίμηνο και στο Δήμο Πειραιά.

  • Ο Π. Θ. εργάζεται από τον Ιούνιο 2022 στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώ από το Φεβρουάριο του 2021 έως Μάιο του 2022 εργαζόταν στο Δήμο Πειραιά.
  • Οι Μ.Δ. και Κ. Π, προσλήφθηκαν την 01/06/2022 στον Δήμο Πειραιά, όπου εξακολουθούν να εργάζονται.
  • Οι Χ. Μ. – Δ. και Χ.Ι. εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/04/2023 έως 19/06/2023.
  • Τέλος ο Χ.Μ. – Α. εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (δηλ. στον ερασιτέχνη) από 06/04/2020 έως 07/12/2023 Σελίδα 105 από 216 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Υπαρχιφύλακας ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος)».

Οι «μεγάλοι» της «Θύρας 7»

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό «ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στην βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 κατηγορούμενοι».

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες.

Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί».

Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι Π.Γ., Μ. Σ.

«Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο Π. Γ. ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο Μ. Σ. έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του».

Ο διάλογος μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη

δολοφονια αστυνομικου, λυγγεριδησ ματ

Συγκλονιστικός είναι ο διάλογος κατηγορουμένου, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη, γιά τον οποίον μιλάει με κυνισμό και προσβολή της μνήμης του:

«O K. Θ.εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ.

Από μεταγενέστερες της επίθεσης συνομιλίες με φιλικά του πρόσωπα, προκύπτει ότι, συμμετείχε στους δράστες των επιθέσεων, καθώς τοποθετεί τον εαυτό του, ανάμεσά τους, σε χρόνους και τόπους που λάμβαναν χώρα οι επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Κ.Θ.: Με το Ρέντη;

Ρ.: Στου Ρέντη;

Κ. Θ.»: Πω πω μας ζαλίσαν τα αρχ@@@@ ρε μαλα…. Γιναν τα επεισόδια τέλος πάντων.

Ρ:Μμμμ

Κ Θ: Ε μπαίνουμε πάλι μέσα.

Ρ: Μμμμ

Κ Θ: Και σε κάποια φάση σκάνε πάλι ματ και ρίχνουνε δακρυγόνα πάνω στην πόρτα.

Ρ: Μμμμ

Κ Θ: Και μας και είχαμε κλειστεί μέσα και είχε είχαν πέσει δακρυγόνα μέσα. Πάμε να βγούμε από μια έξοδο κινδύνου εκεί πέρα και τους βλέπουμε να είναι ακόμα έξω. Πάω να πηδήξω ένα φράχτη και βλέπω ματατζήδες και μου λένε εσένα σε έχουμε σταμπάρει θα σε γαμήσουμε, κατεβαίνω αρχίζω να τρέχω δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα, κανείς δεν μπορούσε και απλά μας κυκλώσανε φέρανε κλούβες,».

Χ: Για..Ήσουν έξω;

Κ Θ: Μόνο σε κάποια φάση ρε φίλε δεν ήμουνα από την αρχή».

Στη συνέχεια της συνομιλίας του, προσβάλει τη μνήμη του νεκρού Υπαρχιφύλακα αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Χ: Κρίμα όμως έτσι;

Κ Θ: Να πάει να γαμηθεί το αρχ@@@ ρε.

Χ: Ε εντάξει τώρα και αυτός ρε φίλε την δουλεία του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός.

Κ Θ: Ε, τώρα ε, έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Άλκη δειπνούν όλοι μαζί.

Στη συνέχεια της ίδιας συνομιλίας, αναφερόμενος στα περιστατικά του Ρέντη, εμφαίνεται να είχε γνώση για το σχέδιο της επίθεσης και για την ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών, καθώς και ιδία θέαση τόσο στα «πολεμοφόδια» που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος των αστυνομικών όσο και στα περιστατικά που έλαβαν χώρα και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Χ: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

Κ Θ: Ναι.

Χ: Και όποιον πάρει ο χάρος

Κ Θ: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα αδειάσαν όλα. Εδώ ρε μαλάκα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;

Χ: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν

Κ Θ: Ναι πήγαν να γαμήσουν τα Ματ και ήταν λίγα τα Ματ. Είχε μόνο δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ κάτι τέτοιο.

ΧΣ: Εγώ είχα ακούσει είχα διαβάσει βασικά ότι και καλά είχαν έρθει βάζελοι έξω από το γήπεδο εκείνη την μέρα για αυτό.

ΚΘ: Μαλακίες ρε όχι δεν ισχύει αυτό καν.

Χ: Ψέματα ε; Μόνο με Αστυνομία δηλαδή;

ΚΘ: Παραμύθια ήταν τέτοιο ήταν στημένο ρε μαλάκα. Εγώ στην αρχή είχα ακούσει για έξι διμοιρίες. Είχα ακούσει ότι ήταν έξι οι διμοιρίες και κάτι θα γίνει απλά με τις έξι διμοιρίες.

Χ: Και εκείνη την ώρα τους έριχναν ξύλο; Τους μπάτσους;

Κ Θ: Ναι ρε φάγανε πολύ π@@@@@ οι μπάτσοι ρε σου λέω ρε βάλαν πόδια κεφάλι και φύγαν. ».

Στη συνέχεια τις συνομιλίας εμφαίνεται να ανησυχεί καθώς έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παράβαση του Ν. 2725/1999:

Κ Θ: Μας βάλανε σε μια αίθουσα και καθόμασταν σαν μαλ@@@@, μας πήραν πυρίτιδα, μετά μας πήγαν αλλού για δαχτυλικά και το βράδυ της επόμενης ημέρας μας αφήσαν. Η μαλ@@@@είναι ότι έχω άλλο ένα για οπαδική βία.

Χ: Ε;

Κ Θ: Έχω ένα δικαστήριο για οπαδική βία.

Χ: Για ποιο τέτοιο; Για ποιο αγώνα;

Κ Θ: Για το Νέα Ιωνία Ηράκλειο.

Χ: Α καλά τι έκανες εκεί;

Κ Θ: Που έγινε πριν δυό μήνες ρε μας πιάσανε στην μέση του δρόμου και βρήκανε πράγματα. Επειδή πηγαίναμε για τέτοιο».

Επίσης, εμφανίζεται περήφανος για τη πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς, όπως αναφέρει, αυτή η πράξη αποτελεί ισχυρό επίτευγμα έναντι των αντίστοιχων, των οπαδών αντίπαλων ομάδων.

«Σκοτώσαμε άνθρωπο»

δολοφονια αστυνομικου, λυγγεριδησ ματ, ρεντη

Μάλιστα, αναφερόμενος στην πράξη ανθρωποκτονίας μιλάει στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο με τη φράση «Σκοτώσαμε άνθρωπο»!

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Χ: Δεν μου λες τώρα ποιο δυνατοί οπαδικά ποιοι είναι στην Αθήνα;

Κ Θ: Αυτή την στιγμή;

Χ: Ναι.

Κ Θ: Εμείς ρε μαλάκα.

Χ: Σωστός.

Κ Θ: Σκοτώσαμε άνθρωπο τι μου λές τώρα. Εμείς και οι παοκτζήδες. Εμείς και οι παοκτζήδες.

Χ: Εγκληματικές οργανώσεις

Κ Θ: Ετσι οι άλλοι φλώροι είναι. Οι αεκτζήδες σφαχτήκαν μεταξύ τους. Πείτε το ρε μαλ@@@@ ότι ο Αριστείδης τον έχει σκοτώσει τον Μιχάλη μην ντρέπεστε!».

https://www.ieidiseis.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη