4 Απρ 2024

Δούκας -Γήπεδο Παναθηναϊκού: Στα λόγια η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση! -Τι είπε για χρονοδιαγράμματα


Στην άμεση παραδοχή ότι η χρηματοδότηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι στον «αέρα» και στην έμμεση ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν τα.. χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων, προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι το γήπεδο «βρίσκεται στον αέρα», σημείωσε: « Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στα λόγια. Σου λένε υπάρχουν 115 εκατομμύρια για το γήπεδο μα δεν τα έχουμε διεκδικήσει, δεν είχε κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο».

Και συνέχισε: «Πάρα πολλά χρόνια υπήρχε χρονοδιάγραμμα και δεν υπήρχε έργο. Υπήρχε υπουργός το 2020 που είπε ότι το 2023 θα είναι το έργο έτοιμο και αν πάτε σήμερα με την κάμερα θα δείτε ότι υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα που πρέπει να καθαρίσουμε. Το έργο αυτό ήταν σε “κώμα”, δεν είχε “σφυγμό”. Εμείς ανατάξαμε το έργο, έχω κι εγώ άγχος όπως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού γιατί η ιστορία έχει κρατήσει πολλά χρόνια. Τρέχουμε την οικοδομική άδεια για να βγει. Δεν υπήρχε άδεια!!! Και τρέχουμε την ιστορία με τα μπάζα, να κλείσει η επιπλέον χρηματοδότηση και το νομικό κομμάτι της για να βγουν τα μπάζα και να σκάψουμε».

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού που έχει οριστεί για το το καλοκαίρι του 2026 ο κ. Δούκας ανέφερε ότι: «Θα μιλήσω για προθεσμίες όταν είμαι απόλυτα έτοιμος». Ουσιαστικά απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο παράδοσης του έργου, ο οποίος από τα λεγόμενα του είναι δύσκολα να είναι το καλοκαίρι του 2026.

Και κατέληξε: «Μπουλντόζες θα μπουν γρήγορα. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για να ολοκληρωθεί το έργο».
Φυσικά ο κ. Δούκας, δεν αναφέρθηκε στο άλλο μεγάλο αγκάθι του έργου που είναι η παράδοση, βάσει της Σύμβασης του έργου, μέχρι το τέλος του 2024 των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Δηλαδή σε εννέα μήνες από σήμερα θα πρέπει να κατασκευαστούν 7.500 τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεις!!! Αν αυτό δεν συμβεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024γεννά δικαίωμα καταγγελίας και στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση της σύμβασης, την οποία θα πρέπει να εγκρίνουν επίσης όλα τα μέρη! Της συνολικής σύμβασης που αφορά και το «Βοτανικός Arena»!






Και δεν αναφέρθηκε, γιατί ξεκαθάρισε ότι ακόμα από τον χώρο δεν έχουν φύγει τα μπάζα. Δεν έχουν μπει οι μπουλντόζες. Και φυσικά δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο που να αφορά τις υποδομές του Ερασιτέχνη…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη