15 Απρ 2024

To Ισραήλ αναχαίτισε την Μade in Biden επίθεση του Ιράν. Όταν το κορυφαίο εβραϊκό περιοδικό TABLET και η WSJ απεκάλυπταν τον διορισμό Ιρανών κατασκόπων σε Λευκό Οίκο και Πεντάγωνο


O λαός και ο στρατός  του Ισραήλ αναχαίτισαν την Μade in Biden προαναγγελθείσα επίθεση του Ιράν στη χώρα. Όπως σημειώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας... πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια του deep state να διατηρήσει στην εξουσία το 100% ελεγχόμενο Δημοκρατικό Κόμμα πάση θυσία. Toυς επόμενους μήνες ο δυτικός κόσμος θα ζήσει συνεχόμενους εφιάλτες εξαιτίας ακριβώς αυτής της προσπάθειας. Κι εάν το Ισραήλ εν μέσω πολέμου διαθέτει στην ηγεσία του υπ. Άμυνας έναν πράγματι σπουδαίο πολεμιστή τον Yoav Gallant εμείς με τρόμο ακούμε τις ανοησίες του κ. Δένδια του στυλ “θα εφαρμόσουμε την Ατζέντα 2030 στις Ενοπλες Δυνάμεις”!

By Pendulum

Εάν κάτι πέτυχε το deep state με την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου ήταν να ξυπνήσει το πνεύμα του πολεμιστή στο λαό και το στρατό του Ισραήλ. Καθώς κάνουμε τις συγκρίσεις με την Ελλάδα και ιδιαίτερα ακούγοντας τον αδαή κ. Δένδια να δηλώνει ότι θα εφαρμόσει την Ατζέντα 2030 (δλδ τη μείωση του πληθυσμού) στο στρατό οι νοήμονες συνειδητοποιούν που έχουμε μπλέξει.

Στη πραγματικότητα το Ισραήλ πολεμά για λογαριασμό του δυτικού κόσμου_των λαών όχι των ηγετών τους. Οι τελευταίοι όπως ο κ. Δένδιας είναι στρατευμένοι στη μείωση του πληθυσμού λόγω της φούσκας του παγκοσμίου χρέους και του ευγονισμού που διακρίνει την elite πολλά εκλεκτά μέλη της οποίας υπήρξαν θαμώνες, πελάτες και φίλοι του Epstein.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του Channel 12, οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από το Ιράν χρειάζονται 12 λεπτά για να φτάσουν στο Ισραήλ, οι πύραυλοι cruise θα χρειαστούν δύο ώρες και τα drones θα ταξίδευαν για εννέα ώρες για να φτάσουν στο στόχο τους.

Το ημιεπίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA δημοσίευσε μια γραφική παράσταση αυτή την εβδομάδα που δείχνει εννέα ιρανικούς πυραύλους που είπε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Ισραήλ.

Αυτά περιελάμβαναν το «Sejil», ικανό να πετά με περισσότερα από 17.000 km (10.500 μίλια) την ώρα και με αυτονομία 2.500 km (1.550 μίλια), το «Kheibar» με εμβέλεια 2.000 km (1.240 μίλια) και το το «Haj Qasem», το οποίο έχει βεληνεκές 1.400 km (870 μίλια) και πήρε το όνομά του από τον διοικητή της δύναμης Quds Qasem Soleimani, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού drone στη Βαγδάτη πριν από τέσσερα χρόνια, ανέφερε το ISNA.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Daniel Hagari ανακοίνωσε ότι το 99% των 300 περίπου πυραύλων και drones που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα. Ο ίδιος είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε 170 drones προς το Ισραήλ αλλά πως κανένα δεν κατάφερε να μπει στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Όλα καταρρίφθηκαν έξω από τα σύνορα της χώρας.

Άλλοι 30 πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν και ούτε ένας δεν μπήκε στον ισραηλινό εναέριο χώρο, συνέχισε ο Hagari. Σύμφωνα με τον ίδιο, 25 από αυτούς καταρρίφθηκαν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Επιπλέον, ο Hagari ανακοίνωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε 120 βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ. Μερικοί από τους πυραύλους κατάφεραν να παρακάμψουν την άμυνα του Ισραήλ, χτυπώντας την αεροπορική βάση Nevatim στο νότιο Ισραήλ.

Ο ίδιος είπε ότι προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στις υποδομές, αλλά ότι η αεροπορική βάση λειτουργεί κανονικά.

Επιπλέον, ανέφερε, πως μια χούφτα drones και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ και την Υεμένη εν μέσω της επίθεσης, αν και κανένα δεν εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Ο IDF έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν μαχητικά αεροσκάφη μετά την επιστροφή τους από την κατάρριψη των ιρανικών drones και των πυραύλων κρουζ.

Υπήρξαν επίσης δύο γύροι ρουκετών, περίπου 40 συνολικά, που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο, με το Ισραήλ να απαντά με αντεπιθέσεις σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Το Ισραήλ «συνεργάζεται στενά» με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, δήλωσε επίσης ο Hagari, προσθέτοντας ότι και οι τρεις «ενήργησαν απόψε» κατά τη διάρκεια των ιρανικών επιδρομών. «Συνεργαζόμαστε στενά με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία που έδρασαν απόψε. Αυτή η συνεργασία ήταν πάντα στενή, αλλά απόψε εκδηλώθηκε με ασυνήθιστο τρόπο», είπε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Ένα σύντομο μήνυμα ανήρτησε στο Χ το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu: «Αναχαιτίσαμε, απωθήσαμε, μαζί θα κερδίσουμε» έγραψε στο μήνυμά του ο Benjamin Netanyahu αναφερόμενος τόσο στην αποτελεσματική αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν όσο και στην προοπτική της απάντησης του Τελ Αβίβ.

Τα πρώτα λεπτα μετά την έναρξη της επίθεσης του Ιράν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε απευθύνει διάγγελμα στον ισραηλινό λαό λέγοντας «Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, ο IDF είναι ισχυρός, ο λαός του Ισραήλ είναι ισχυρός». «Μαζί θα σταθούμε και με τη βοήθεια του Θεού – μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας» είχε αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή για την περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την τρομοκρατική επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου ξεπερνώντας ακόμα και το ερώτημα “και τώρα τι;” και το “γεωπολιτικό άγχος” που δημιουργήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους εκατοντάδες νεκρούς. Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των drones αναχαιτίστηκαν και οι ανθρώπινες απώλειες είναι στο μηδέν -μόνο ένα κορίτσι 7 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα- οι Ισραηλινοί πλέον θα νιώθουν εξαιρετικά ευάλωτοι και η ισραηλινή κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να απαντήσει».

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, ένα επτάχρονο κορίτσι από χωριό των Βεδουίνων κοντά στο Arad τραυματίστηκε σοβαρά από την ιρανική επίθεση. Ο Dr Dan Schwartzfox, αναπληρωτής διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Soroka, ανέφερε στο Army Radio το πρωί της Κυριακής ότι το κορίτσι νοσηλεύεται στην εντατική και ότι η ζωή του εξακολουθεί να κινδυνεύει.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να αναχαιτίσουν περισσότερα 70 drones και τουλάχιστον τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά ότι δεν απάντησαν προς την Τεχεράνη. Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι οι Ισραηλινοί δεν αναζητούν έναν άμεσο πόλεμο με το Ιράν, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να είναι σίγουροι, ανέφερε πηγή στο πρακτορείο.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι που αναχαιτίστηκαν από τις ΗΠΑ καταρρίφθηκαν από πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Οι ΗΠΑ είχαν στείλει το πολεμικό πλοίο Bataan καθώς και δύο πλοία υποστήριξης με 2.500 πεζοναύτες στην Ανατολική Μεσόγειο ως μέρος της απάντησής τους. Πηγές από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανέφεραν ότι το Bataan ηγείτο μιας αμερικανικής ναυτικής ομάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης στην περιοχή πολλά αντιτορπιλικά, συμπεριλαμβανομένου του Carney.

Aυτό που γίνεται συνείδηση μέρα με τη μέρα σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο και όχι μόνο, είναι το γεγονός ότι η σφαγή του Εβραικού λαού την 7η Οκτωβρίου από τους υποκινούμενους ναζί της Hamas ήταν συνέχεια της planδημίας.

Πρόκειται για τους ίδιους εμπνευστές και χορηγούς του τρόμου, με παρόμοια προπαγάνδα από τα διεθνή ΜΜΕ τις μετοχές των οποίων έχουν στη κατοχή τους.


Μάλιστα όπως και στην περίπτωση της planδημίας χρησιμοποιήθηκε και εδώ μία Άσκηση-προσομοίωση.

Στη περίπτωση της planδημίας φρόντισαν να την καμουφλάρουν πίσω από μία δήθεν άσκηση πανδημίας (το διαβόητο EVENΤ 201) η οποία διεξήχθη στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου του 2019 την ίδια μέρα που στη Wuhan της Κίνας ξεκινούσαν οι Παγκόσμιοι Ολυμπιακοί Αγώνες των Στρατιωτικών οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος χρησιμοποιήθηκαν-μεταξύ άλλων-για τη διασπορά του ιού ανά το κόσμο καθώς 11.000 αθλητές και συνοδοί επέστρεφαν σε 110 διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ πως στήθηκε η planδημία

Όπως είναι φυσικό σχεδόν κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν έκανε αναφορά στα συμπεράσματα της Έκθεσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του 2ου μεγαλύτερου κόμματος στις ΗΠΑ.

 

Στη περίπτωση της σφαγής του Εβραϊκού λαού προηγήθηκε μία Άσκηση απελευθέρωσης αιχμαλώτων οι οποίοι- σύμφωνα με το σενάριο της Ασκησης που διεξήχθη στη Doha- κρατούνται από τρομοκράτες και αρχίζουν να απελευθερώνονται με την διαμεσολάβηση του Qatar.

Η Άσκηση όπως απεκάλυψε το Εβραικό περιοδικό Tablet διεξήχθη μόλις τον Ιούλιο του 2023 μήνες πριν το Ολοκαύτωμα της Hamas σε βάρος του Εβραικού λαού.

Διαβάστε EΔΩ πως στήθηκε η σφαγή του Εβραϊκού λαού στις 7 Οκτωβρίου 2023

Στη περίπτωση της planδημίας ήταν Εβραίοι επιβιώσαντες του Aουσβιτς και των στρατοπέδων συγκέντρωσης οι οποίοι έσπευσαν να προειοδοποιήσουν τον κόσμο ότι τα σημάδια που είχαν χαραχθεί στο DNA τους έδειχναν ότι η κατασκευασμένη planδημία, οι απαγορεύσεις της και η επιβολή των εμβολίων ευθανασίας η παραγωγή των οποίων προηγήθηκε της planδημίας, όπως απεκάλυψε ο επικεφαλής της Μoderna-ξυπνούσαν τις μνήμες και τον εφιάλτη του ναζισμού.

Στόχος των εργαλείων της Ατζέντας που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας είναι ο έλεγχος και η μείωση του πληθυσμού στα 2 δις κατοίκους.


Η αιτία το σκάσιμο της φούσκας του παγκοσμίου χρέους των 400 τρις δολαρίων.

Το σκάσιμο αυτής της φούσκας οδηγεί την FED (η οποία στην κρυφή άκρη του νήματος) ελέγχεται από ιδιώτες να εκτοξεύει τα επιτόκια με στόχο την φτωχοποίηση των μαζών και την εξάρτησή τους από τα κράτη τα οποία στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη πιο δραστική μείωση του πληθυσμού μια και ούτε και τώρα κρατάνε τα προσχήματα μια και μετά από εκατοντάδες χιλιάδες ξαφνικούς θανάτους σε ολόκληρο το κόσμο πολλές κυβερνήσεις και αρμόδιοι θανάσιμοι σαρδανάπαλοι υπουργοί υγείας (!) ζητούν νέους εμβολιασμούς με τα εμβόλια COVID-19.

Σχεδόν οι ίδιοι πολιτικοί ηγέτες οι οποίοι υπακούν σε μία μη εκλεγμένη παγκόσμια διακυβέρνηση οι οποίοι από κοινού με την ελεγχόμενη ηγεσία της Ε.Ε. βρίσκοταν στη βιτριολική πρωτοκαθεδρία της επιβολής του επίσημου αφηγήματος της planδημίας και των εμβολίων πρωταγωνιστούν τώρα σε μία χολερική αντιμετώπιση του ηρωικού Εβραικού λαού εξισώνοντας το θύμα με τους ναζί βιαστές και μακελάρηδες της Hamas αυτά τα made in deep state εργαλεία θανάτου.

Έτσι ακούς κάθε τόσο τον Αμερικανό πρόεδρο και τους ευρωπαίους ηγέτες να μιλάνε για επιθετική αντίδραση του Ισραήλ και σχεδόν να δίνουν δίκαιο στη Hamas.

Mαζί τους στο ίδιο tempo και τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια εστίες αντισημιτισμού και γιάφκες διαφόρων κινημάτων τύπου WOKEH (Hamas) και χορηγούμενου ακτιβισμού.

Αυτή τη φορά οι πολιτικοί ηγέτες οι οποίοι επιχειρούν να νουθετήσουν τον στρατό και την ηγεσία του Ισραήλ αγνοούν τη πιο δομική παράμετρο. Δεν είναι η πολιτική ηγεσία και ο στρατός του Ισραήλ που πολεμά στη Γάζα. Είναι σύσσωμος ο λαός του Ισραήλ ο οποίος μάχεται για την επιβίωσή του.

Ο λαός και οι εταιρίες του Ισραήλ οι οποίες 24/7 βρίσκονται έμπρακτα και με κάθε μέσο δίπλα και ακόμη και στον τελευταίο στρατιώτη. Είναι ο λαός του Ισραήλ ο οποίος πήρε τις τύχες του στα χέρια του από τις πρώτες κιόλας ώρες τότε που απουσίαζε η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία αιφνιδιασμένες από την made in West σκευωρία και σφαγή.

Φωτορεπόρτερ του Reuters, του AP, του CNN και των NYT έφτασαν στα σύνορα μαζί με τρομοκράτες της #Hamas το πρωί της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, καταγράφοντας τη δολοφονία Ισραηλινών πολιτών, το λιντσάρισμα στρατιωτών και τις απαγωγές στη Γάζα. Θέτοντας σοβαρά ηθικά ερωτήματα και όχι μόνο. Το “όχι μόνο” αφορά την προέλευση της ιδέας της εισβολής-τα πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα.

  

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by StandWithUs (@standwithus)

  

MIT> Στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο οι Εβραίοι σπουδαστές αισθάνονται ανασφάλεια

Πάρτε μια γεύση από την αντιμετώπιση που έχουν οι Εβραίοι φοιτητές και στο περίφημο MIT. H ανάρτηση κάθε άλλο παρά τυχαία έρχεται από τον κορυφαίο Εβραίο καθηγητή του MIT Retsef Levi ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μεθοδικά ανέδειξαν τις παρενέργειες των εμβολίων ευθανασίας COVID-19 στους εμβολιασθέντα πληθυσμό του Ισραήλ.

Πάμε να δούμε την σημερινή ανάρτηση του Levi για όλα όσα συνέβησαν μόλις χθες 9 Νοεμβρίου 2023 στο ΜΙΤ>

Αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλει να κρύψει ο πρόεδρος του MIT

Επιστολή από Ισραηλινούς και Εβραίους φοιτητές του MIT προς όλους τους φοιτητές του MIT

Σήμερα, Εβραίοι και Ισραηλινοί φοιτητές του MIT εμποδίστηκαν σωματικά να παρακολουθήσουν το μάθημα από μια εχθρική ομάδα φοιτητών του MIT υπέρ της Ηamas και κατά του Ισραήλ που αυτοαποκαλούνται CAA.

Αυτό συμβαίνει αφού φοιτητές από την CAA παρενόχλησαν μέλη του προσωπικού του MIT στα γραφεία τους επειδή ήταν Εβραίοι και διέκοψαν τα μαθήματα τις τελευταίες εβδομάδες. Όλα αυτά συνέβησαν χωρίς σαφή απάντηση από τη διοίκηση. Κάθε μέρα που περνά, η σιωπή της διοίκησης του MIT κάνει τους Εβραίους και τους Ισραηλινούς φοιτητές να αισθάνονται ανασφαλείς στο MIT.

Πολλοί Εβραίοι φοιτητές φοβούνται να εγκαταλείψουν τους κοιτώνες τους και έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν ότι το MIT δεν είναι ασφαλές για τους Εβραίους. Αυτό το μήνυμα επιδεινώνεται από τις δημόσιες και ιδιωτικές προειδοποιήσεις του Hillel (oργάνωση που στέκεται στο πλευρό των Εβραίων σπουδαστών) και πολλών καθηγητών ότι οι Εβραίοι φοιτητές δεν πρέπει να εισέλθουν στο κεντρικό lobby του MIT σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2023.

Αντί να διαλύσουν τον όχλο ή να αποκλιμακώσουν την κατάσταση ανακατευθύνοντας όλους τους μαθητές από το Lobby 7, οι Εβραίοι φοιτητές προειδοποιήθηκαν συγκεκριμένα να μην εισέλθουν στην μπροστινή είσοδο του MIT λόγω κινδύνου για τη φυσική τους ασφάλεια. Το βάρος της προστασίας των Εβραίων μαθητών δεν πρέπει να βαρύνει τους ίδιους τους μαθητές.

Η διοίκηση του MIT ανακοίνωσε πρόσφατα κατευθυντήριες γραμμές για την αποφυγή παράνομων και μη ασφαλών διαδηλώσεων στην πανεπιστημιούπολη. Η CAA, η οποία σχεδίασε τη διαμαρτυρία, παραβίασε συνειδητά και περήφανα αυτές τις απαιτήσεις, και κάλεσε ακόμη και άτομα εκτός του MIT να συμμετάσχουν. Οι ενέργειές τους εμποδίζουν τη δυνατότητα ασφαλούς και ειρηνικού διαλόγου και θέτουν σε κίνδυνο τους Εβραίους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη.

Η CAA φιλοξένησε έναν αποκλεισμό που όχι μόνο αγνοεί τις οδηγίες του MIT, αλλά εμποδίζει επίσης τους Εβραίους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Μερικοί Εβραίοι φοιτητές που είδαν την αποτυχία της διοίκησης να ανταποκριθεί στη στοχευμένη παρενόχληση των Εβραίων στην πανεπιστημιούπολη από την CAA συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον και ειρηνικά να αντισταθούν σε αυτήν την απειλή για την ασφάλειά τους.

Τέσσερις ώρες μετά την έναρξη του αποκλεισμού, στις 12 μ.μ., η διοίκηση του ΜΙΤ έστειλε επιστολή σε όλους τους φοιτητές, απειλώντας με αναστολή εάν τα πλήθη δεν διαλύονταν από το Lobby 7. Μόνο οι Εβραίοι φοιτητές έφυγαν αμέσως. Οι διαδηλωτές της CAA δεν συνεργάστηκαν. Πράγματι, η CAA προχώρησε στην πρόσκληση περισσότερων φοιτητών και διαδηλωτών που δεν είναι μέλη της MIT να ενωθούν μαζί τους καλώντας για μια βίαιη εξέγερση «Intifada» και δικαιολογώντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ηamas σε Ισραηλινούς αμάχους.

Στις 5 μ.μ., όλοι οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη προειδοποιήθηκαν μέσω του συστήματος ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης του MIT να «αποφύγουν το Lobby 7» –– αναγνωρίζοντας επίσημα τον κίνδυνο που υπάρχει για τους φοιτητές ως αποτέλεσμα αυτής της βίαιης διαμαρτυρίας. Δεν ήταν παρόντες Εβραίοι ή Ισραηλινοί μαθητές σε αυτό το σημείο.

Από τις 10:30 απόψε το MIT αποφάσισε επίσημα να μην αναστείλει ακαδημαϊκά φοιτητές της CAA που παραβίασαν επανειλημμένα τις οδηγίες και τις απειλές της διοίκησης. Έδειξαν ότι οι ενέργειες κατά των Εβραίων στο MIT δεν έχουν συνέπειες. Επιπλέον, σε ένα email προς τους φοιτητές του DUSP, ο επικεφαλής του τμήματος ανέφερε ότι θα προστατεύσει όλους τους φοιτητές του DUSP (MIT Department of Urban Studies and Planning) που εμπλέκονται στην παραβίαση των κανόνων του MIT σήμερα διαμαρτυρόμενοι με την CAA. Όχι μόνο οι Εβραίοι φοιτητές αισθάνονται ανασφαλείς στην πανεπιστημιούπολη, αλλά τώρα αισθάνονται επίσης αποκλεισμένοι και ανασφαλείς στο DUSP.


Σήμερα, στις 9 Νοεμβρίου, στην 85η επέτειο της Kristallnacht, που σηματοδότησε την έναρξη του Ολοκαυτώματος, οι Εβραίοι στο MIT κλήθηκαν να εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη από τις πίσω εισόδους και να μην παραμείνουν στο Hillel φοβούμενοι τη σωματική τους ασφάλεια.

Βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται και οι Εβραίοι στην πανεπιστημιούπολη του MIT φοβούνται.

υπογεγραμμένο,

The MIT Israel Alliance and its supporters

Γιατί σιωπάς;

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Ανήκει στον Γερμανό πάστορα Martin Niemöller-κακώς αποδίδεται στον Bertolt Brecht.

Γιατί είστε όλοι σιωπηλοί;
Πριν από μερικά χρόνια ήσασταν ένα σωρό ακτιβιστές. Τώρα οι Εβραίοι δολοφονούνται εν ψυχρώ και δεν έχεις πει λέξη.

Πριν από δύο χρόνια, καθώς ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas στη Γάζα, Εβραίοι σε όλη την Αμερική μπήκαν στο Instagram για να παρακολουθήσουν καθώς όλοι όσοι γνώριζαν ανέβαζαν ένα γραφικό «Ελεύθερη Παλαιστίνη- Free Palestine».

Μέσα σε λίγες μέρες, η Dua Lipa, η Bella Hadid, οι συμμαθητές, οι καθηγητές και οι φίλοι έγιναν όλοι γεωπολιτικοί ειδικοί με τσεκούρια εναντίον του Ισραήλ, του Σιωνισμού και των Εβραίων ομοίων τους.

Fast forward αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν οι τρομοκράτες της Ηamas εξαπέλυσαν μια βάρβαρη επίθεση κατά του Ισραήλ, σκοτώνοντας πάνω από 900 ανθρώπους, τραυματίζοντας σχεδόν 3.000, αιχμαλώτισαν 150 ομήρους, διαπράττοντας βιασμούς και επιθέσεις σε αθώους κατά παράβαση κάθε διεθνούς ανθρωπιστικού προτύπου. Σίγουρα, μπροστά στην τρομοκρατία και τα εγκλήματα πολέμου, θα περίμενε κανείς από τους ανθρώπους που είχαν τόσα πολλά να πουν το 2021 να καταγγείλουν αυτά τα κακά. Αλλά θα κάνατε λάθος, γιατί αυτοί οι ευγενείς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πλέον σιωπηλοί.

Μπροστά στη βάρβαρη τραγωδία αυτού του Σαββατοκύριακου, η ανταπόκριση στο Διαδίκτυο ήταν πολύ χρήσιμη για να καταλάβουμε ποιος είναι ποιος — και τι αντιπροσωπεύει-γράφουν στο κορυφαίο Εβραικό περιοδικό Tablet οι Ani Wilcenski
και Isaac de Castro.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες: Εβραίους, «ακτιβιστές» και ανθρώπους που παρατηρούν σιωπηλά. Ας αναλύσουμε αυτές τις oμάδες:

Ομάδα 1> Οι Εβραίοι

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι Εβραίοι της διασποράς έχουν βιώσει τη φρίκη ενός pogrom τύπου της δεκαετίας του 1940 μέσω των τηλεφώνων μας. Ανανεώνουμε μανιωδώς το Twitter και τις ειδήσεις του Ισραήλ, ανησυχώντας ότι το επόμενο θύμα θα είναι η αδερφή ή η φίλη ή η γιαγιά ή ο ανιψιός μας—γιατί θα μπορούσε να είναι. Όλοι γνωρίζουμε κάποιον στο Ισραήλ.

Στον απόηχο της πιο θανατηφόρας ημέρας για τον εβραϊκό λαό από το Ολοκαύτωμα, πολλοί από εμάς χρησιμοποιήσαμε ιστορίες στο Instagram για να θρηνήσουμε, να ενημερώσουμε ο ένας τον άλλον, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν τους χαμένους φίλους τους. Ακόμη και Εβραίοι που συνήθως αποφεύγουν να συζητούν για το Ισραήλ έχουν μιλήσει. Οι νεότεροι Αμερικανοεβραίοι έχουν πλέον ενταχθεί στις τάξεις των προηγούμενων εβραϊκών γενεών που ήξεραν τι δεν ξέρουν: ότι οι Εβραίοι δεν είναι ασφαλείς πουθενά, όχι στο Ισραήλ, όπου ο λαός μας σφαγιάζεται, και όχι στη Νέα Υόρκη, όπου περήφανοι αντισημίτες παρελαύνουν στους δρόμους για την υποστήριξη του βιασμού και των βασανιστηρίων.

Ωστόσο, οι γραφικές εικόνες των δολοφονημένων γυναικών και οι συναισθηματικές εκκλήσεις από αγαπημένες διασημότητες δεν έχουν ακόμη συγκινήσει τους μη Εβραίους να πουν λέξη. Σκουπίστε τους Εβραίους από το Instagram και μπορείτε να προσποιηθείτε ότι η σφαγή απλά δεν συνέβη.

Ομάδα δεύτερη> Οι «ακτιβιστές» ή οι αναίσθητοι άνθρωποι που πρέπει να αφαιρέσετε από τον κόσμο σας

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μισούσαν ήδη το Ισραήλ και πήραν αυτή την επίθεση ως δικαιολογία για να υπερκεράσουν κάνοντας αναρτήσεις σχετικά με την αποαποικιοποίηση καθώς τρομοκράτες της Hamas επιτέθηκαν σε αθώα κορίτσια. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τα βίντεο με ηλικιωμένες γυναίκες να παρασύρονται από βαρβάρους και σκέφτηκαν από μέσα τους: «Χμ, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να δημοσιεύσουμε πώς το Ισραήλ υποκινεί τη βία». Αυτοί είναι οι φοιτητές του Ηarvard που εξέδωσαν μια δήλωση ενώ ολόκληρες οικογένειες εκτελούνταν στα σπίτια τους, γράφοντας: «Εμείς, οι υπογεγραμμένες φοιτητικές οργανώσεις, θεωρούμε το ισραηλινό καθεστώς εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για όλη την εκτυλισσόμενη βία». Αυτοί είναι οι άνθρωποι που γέλασαν και επευφημούσαν όταν ένας ομιλητής σε συγκέντρωση των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών της Αμερικής στο Manhattan περιέγραψε πώς κάποιοι «hipsters» έκαναν πάρτι στην έρημο μέχρι που εμφανίστηκε η Hamas και τους δολοφόνησε.

Αυτοί οι άνθρωποι κατοικούν σε ένα εντελώς διαφορετικό βασίλειο που κινείται από ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο γεγονότων, ηθών και πεποιθήσεων. Ο αντισημιτισμός τους είναι είτε φανερός είτε τόσο ριζωμένος στη συνείδησή τους που δεν βλέπουν καν πώς επηρεάζει τον κόσμο γύρω τους. Έχουν μια σαφή ανικανότητα να αναγνωρίσουν τα βάσανα των άλλων. Ή ίσως μόνο των Εβραίων.

Να είστε έτοιμοι να τους χάσετε καθώς αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη χαθεί.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ στο πλευρό των συγγενών των απαχθέντων από τους ναζί τρομοκράτες της Hamas και δίπλα στους στρατιώτες. Λαός και στρατός του Ισραήλ είναι μία γροθιά σε ένα πόλεμο όχι μόνο για την επιβίωση του Ισραήλ αλλά και των αξιών του δυτικού κόσμου.

Τρίτη ομάδα> Οι σιωπηλοί κρυμμένοι

Αυτό το πλήθος αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του διαδικτύου. Αυτό το πλήθος είναι επίσης όπου υπάρχει πραγματική δυνατότητα για ένα τακτικό άτομο να βοηθήσει να κάνει μια ουσιαστική αλλαγή.

Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν κάτι να πουν για κάθε πολιτικό σκοπό. Επιμένουν ότι «η σιωπή είναι βία» και ότι, σύμφωνα με τα συχνά αναφερόμενα λόγια του Desmond Tutu, «Αν είσαι ουδέτερος σε καταστάσεις αδικίας, έχεις επιλέξει την πλευρά του καταπιεστή». Αλλά προφανώς αυτές οι αρχές δεν ισχύουν όταν δολοφονούνται Εβραίοι.

Αν μη τι άλλο, μιλάει για την απόλυτη βαρβαρότητα της επίθεσης της Hamas το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μένουν σιωπηλοί – συνήθως όταν το Ισραήλ εμφανίζεται στους τίτλους, κάθε γυναίκα που πήρε την «Intro to Human Rights» στο δεύτερο έτος δημοσιεύει τουλάχιστον τρία infographics για τα παλαιστινιακά σύνορα στην ιστορία της. Είναι κρίμα που χρειάστηκαν μόνο μωρά να αποκεφαλιστούν και γυναίκες να δέχονται βίαιες επιθέσεις για να σταματήσουν οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν μια τραγική σύγκρουση σε ένα πολύ περίπλοκο μέρος που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ ως μια βολική ευκαιρία για να μεταδώσουν τις πολιτικές τους αρετές.

Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι ήσυχοι επειδή συμφωνούν με τους «ακτιβιστές» της Ομάδας Δύο. Κατ’ ιδίαν, σίγουρα εκτοξεύουν τα ίδια αναίσθητα σκουπίδια σχετικά με την «αντίσταση» και τον «αγώνα ελευθερίας» – απλώς έχουν την καλή λογική να μην το τηλεγραφούν σε όλο το Instagram όταν απάγονται γιαγιάδες.

Υπάρχουν όμως άλλοι άνθρωποι που διαβάζουν τις ειδήσεις και παρακολουθούν τα video με τρόμο, τρομοκρατημένοι από το μίσος και τη βία, που σωστά κατανοούν ότι είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καταναλώνουν με μανία τους τίτλους, τους αρέσουν οι ιστορίες των ανθρώπων «Σταθείτε με το Ισραήλ», στέλνουν προσωπικά μηνύματα στους Εβραίους φίλους τους για να τους ρωτήσουν πώς τα πάνε. Ωστόσο, μένουν σιωπηλοί γιατί, όσο φρικτό κι αν νιώθουν τα video με τα αιματοβαμμένα θύματα βιασμού, στους χώρους που κατοικούν, το Ισραήλ είναι κακό και προτιμούν να αποφεύγουν την ενόχληση να μιλήσουν.

Εάν είστε αυτό το άτομο, θέλουμε να μιλήσουμε απευθείας μαζί σας. Κάποιοι από εσάς είστε γνωστοί μας. Μερικοί από εσάς είστε φίλοι μας.

Ο συνολικός εβραϊκός πληθυσμός του κόσμου είναι 16 εκατομμύρια. Αυτό είναι το 0,2% του πλανήτη. Το Ισραήλ, η μόνη εβραϊκή χώρα στον κόσμο, φιλοξενεί 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους, περισσότεροι από 900 από τους οποίους είναι νεκροί (για το πλαίσιο, αυτό ισοδυναμεί με μια τρομοκρατική επίθεση στην Αμερική κατά την οποία 32.000 άνθρωποι δολοφονούνται βάναυσα). Και τώρα, το εβραϊκό κράτος όπου οι πρόγονοί μας, οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς μας διέφυγαν μετά τη δολοφονία εκατομμυρίων προγόνων και φίλων και μελών της οικογένειάς τους, αντιμετωπίζει έναν βίαιο πόλεμο που έχει προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή σε μέρη και ανθρώπους που αγαπάμε. Και κανείς από εσάς δεν θα πει τίποτα δημόσια, ακόμα κι αν καταλαβαίνει το μέγεθος της φρίκης, γιατί φοβάστε πολύ να «μπείτε» και να «πάρετε πλευρά».

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να αισθανόμαστε αποθαρρυντικά να μιλήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το Ισραήλ – η χώρα έχει δαιμονοποιηθεί τόσο βαθιά που είναι (τραγικά) κατανοητό να φοβόμαστε τις διαπροσωπικές συνέπειες της αναφοράς του ονόματός της σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα έντονα κριτικό φως. Αλλά σας χρειαζόμαστε, γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πλέον πεδίο πολέμου, όχι μόνο μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά, καθώς η Hamas ετοιμάζεται να πλημμυρίσει το διαδίκτυο με βίντεο ομήρων που εκλιπαρούν για τη ζωή τους.

Τα εγκλήματα πολέμου και τα δολοφονημένα νήπια δεν είναι μια «σύνθετη πολιτική κατάσταση» με «επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές». Μπορείτε να υποστηρίξετε την παλαιστινιακή πολιτεία—στην πραγματικότητα, μπορείτε να έχετε όποια γνώμη θέλετε για την περιφερειακή πολιτική της Μέσης Ανατολής—και εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες που απήγαγαν 85χρονους επιζώντες του Ολοκαυτώματος πρέπει να καταδικαστούν. Η συγχώνευση αυτών των δύο πραγμάτων δίνει μόνο αξιοπιστία στην ιδέα ότι η βία κατά των Εβραίων είναι πολιτική. Η βία εναντίον οποιουδήποτε άλλου είναι αναμφισβήτητα κακή. Η επιμονή σε αυτή τη διάκριση, στο δημόσιο χώρο όπου δημιουργούνται οι αφηγήσεις, είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει ο κύκλος της δαιμονοποίησης και του εκφοβισμού-σε-σιωπή.

Δεν χρειάζεται να φοβάστε για την κοινωνική σας θέση ή για τα προς το ζην, επειδή λέτε, χωρίς καθαρισμό του λαιμού ή επιφυλάξεις για τον Netanyahu, ότι η σφαγή των Εβραίων είναι κακό. Σας υποσχόμαστε ότι κανείς δεν θα νομίζει ότι υποστηρίζετε κάθε κομμάτι της ισραηλινής νομοθεσίας επειδή πιστεύετε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κακοποιούνται βίαια και τα άψυχα σώματά τους να παρελαύνουν στους δρόμους. Και αν υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που φοβάστε ότι μπορεί, ίσως θα πρέπει να συμμετάσχετε μαζί μας για να σκεφτούμε γιατί περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα των οποίων τις απόψεις δικαιολογημένα φοβάστε.

Σε περίπτωση που αυτά τα στατιστικά στοιχεία του πληθυσμού δεν ήταν ξεκάθαρα, είμαστε μια μικρή μειοψηφία που διεξάγει μια δύσκολη μάχη και την πολεμάμε εδώ και αιώνες. Ρωτήστε τους Εβραίους φίλους σας πώς ένιωσαν τις τελευταίες ημέρες και στοιχηματίζουμε ότι θα σας πουν ότι αισθάνονται απομονωμένοι, απελπισμένοι και μόνοι. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι είστε μέρος του γιατί νιώθουν έτσι. Παρατηρούμε πότε προσεγγίζετε ιδιωτικά αλλά πηγαίνετε σιωπηλά στο ραδιόφωνο πότε και πού πρέπει να βάλετε το δικό σας δέρμα στο παιχνίδι, αφήνοντάς μας να υπερασπιστούμε μόνοι μας τη βασική ανθρωπιά μας.

Να είστε αξιοπρεπείς: Σταθείτε δίπλα στους Εβραίους στη ζωή σας που πέρασαν τις δύο τελευταίες ημέρες κολλημένοι στα τηλέφωνά τους ελπίζοντας ότι οι φίλοι ή η οικογένειά τους δεν βιάστηκαν ή βρέθηκαν νεκροί. Θρηνήστε μαζί μας και μοιραστείτε τον πόνο μας. Υποχωρήστε ενάντια στην πολιτικοποίηση της εβραϊκής δολοφονίας με το να αντισταθείτε σε κάτι που γνωρίζετε ότι είναι λάθος. Βρείτε το θάρρος να πάρετε μέρος σε μια στιγμή που η ιστορία παρακολουθεί, γιατί έχουμε ήδη δει τι συμβαίνει όταν έρχονται για τους Εβραίους και οι άνθρωποι δεν λένε τίποτα.

Υπάρχει νέος Χίτλερ στον πλανήτη; Κι εάν ναι ποιοι είναι οι συνεργοί του;

Αυτά γράφει σήμερα το Tablet καθώς είναι πράγματι εκκωφαντική η σιωπή πάσης φύσεως επαγγελματιών του ακτιβισμού και όχι μόνο. Βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια το Ισραήλ έχει δαιμονοποιηθεί.

Η “αριστερή” προπαγάνδα δεκαετιών έπιασε τόπο και ρίζωσε στα μυαλά των ανθρώπων οι οποίοι στο μεταξύ δεν πολυασχολούνται με το να εμβαθύνουν στην ιστορία πέρα από ένα insta story.

Έτσι τα ίδια πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα που δαιμονοποίησαν το Ισραήλ -για τις ανάγκες του εκκρεμούς-μοιάζουν να διατηρούν εκλεκτικές και ευγονικές συγγένειες με την elite που έστησε το αφήγημα της planδημίας, εδώ όπου το ρόλο των τζιχαντιστών του ISIS ανέλαβαν ελεγχόμενοι πολιτικοί ηγέτες-πεκινουά, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, και λοιπά ναζιστικά σκουπίδια πρόθυμοι υπηρέτες του αφηγήματος της planδημίας και των εμβολίων ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού. Ανάμεσά τους ευδιάκριτοι και οι εγχώροι μακελάρηδες πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στη δημόσια ζωή του τόπου.

Και στην περίπτωση της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας υπήρξαν σπουδαίοι Εβραίοι επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος οι οποίοι κραύγαζαν για την παρουσία των σύγχρονων Ναζί στον πλανήτη.

Υπάρχει νέος Χίτλερ στον πλανήτη; Κι εάν ναι ποιοι είναι οι συνεργοί του;

Την ύπαρξη ενός νέου Χίτλερ στον πλανήτη φωτογραφίζουν Εβραίοι επιζήσαντες του Αουσβιτς καθώς ένας κατασκευασμένος ιός COVID-19 έρχεται να επιβάλει τα εμβόλια ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού.

Οι ιστορικές μνήμες των ανθρώπων που επέζησαν της Κόλασης ξυπνούν-έγραφε κατ΄επανάληψη το Κουρδιστό Πορτοκάλι>

Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav και η Tamarah Benima, μία εξέχουσα και ειλικρινής 71χρονη μεταρρυθμιστής ραβίνος από το Άμστερνταμ.

– Η ίδια λέει στους Εβραίους που έσπευσαν πρώτοι να εμβολιαστούν>

«Μην επαναλάβετε το μοιραίο λάθος του να ακούτε τυφλά τους καλυμμένους προδότες σας και να περπατάτε προς τη σφαγή. Ξυπνήστε τώρα».

>

Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav εκφώνησε σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες τη παρακάτω ομιλία>

Ένα ζωτικό μάθημα από το Ολοκαύτωμα είναι ότι η γενοκτονία διευκολύνθηκε από την παγκόσμια σιωπή, την αδιαφορία και την αδυναμία παρέμβασης. Το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε όταν η προσωπική ελευθερία, τα νόμιμα και τα πολιτικά δικαιώματα παραμερίστηκαν.

Ο συγγραφέας Primo Levi, ένας Ιταλός Εβραίος που επέζησε του Άουσβιτς, προειδοποίησε: «Συνέβη. Επομένως μπορεί να συμβεί ξανά. Μπορεί να συμβεί παντού».

Ως επιζών του Ολοκαυτώματος, με τρομάζουν όσοι ελέγχουν την αφήγηση του Ολοκαυτώματος. Αρνούνται τη συνάφεια του Ολοκαυτώματος με τις τρέχουσες διακρίσεις και με τα όλο και πιο επιθετικά και κατασταλτικά διατάγματα.

Αυτοί οι αυτόκλητοι φρουροί λογοκρίνουν και φιμώνουν όσους μιλούν. Αρνούμενοι την πραγματική σημασία του Ολοκαυτώματος με τη σημερινή καταστολή, οι συγκεκριμένοι αυτόκλητοι φρουροί είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Ο Elie Wiesel, ένας επιζών του Άουσβιτς και βραβευμένος με Νόμπελ, θεωρείται ως η φωνή των θυμάτων. Δήλωσε: «Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα. Το να μένεις σιωπηλός και αδιάφορος είναι η μεγαλύτερη αμαρτία όλων».

Σήμερα, οι επιζώντες είναι συγκλονισμένοι από τα τρομοκρατικά, διχαστικά και μεροληπτικά μέτρα κατά μίας μειονότητας. Οι φρικιαστικές σκηνές περιλαμβάνουν αστυνομικούς με μαύρες στολές που επιτίθενται βάναυσα σε διαδηλωτές σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Αυστραλία και, ναι, στο Ισραήλ. Αυτές είναι οδυνηρές υπενθυμίσεις για το πρελούδιο του Ολοκαυτώματος στο οποίο οι Ναζί:

Χρησιμοποίησαν τα ψυχολογικά όπλα του φόβου και της προπαγάνδας για να επιβάλουν ένα καθεστώς γενοκτονίας:
– Οι δαιμονισμένοι Εβραίοι ως φορείς ασθενειών, που είναι και η αιτία της δυστυχίας τους.
– Συστηματικά εξαφανισμένα ηθικά πρότυπα και αξίες.
– Καταστροφή της κοινωνικής συνείδησης ​​στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Τα σημερινά αρπακτικά χρησιμοποιούν επίσης τον φόβο και την προπαγάνδα για να διατηρήσουν μια κατάσταση άγχους και ανικανότητας. Ο στόχος —τότε και τώρα— είναι πανομοιότυπος: Οι άνθρωποι να γίνουν υπάκουοι και να ακολουθούν τις οδηγίες χωρίς αντιστάσεις.


Η παγκόσμια επίθεση στις ελευθερίες μας και στο δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση διευκολύνεται από τα όπλα της ιατρικής. Τότε και τώρα, το ιατρικό κατεστημένο παρέχει ένα κάλυμμα νομιμότητας στη μαζική ιατρική δολοφονία.

Οι Ναζί κήρυξαν τα άτομα με αναπηρία «ακατάλληλα για ζωή». Τα 1.000 γερμανικά βρέφη και μικρά παιδιά που ήταν τα πρώτα θύματα ιατρικών φόνων στον κόσμο δολοφονήθηκαν στην πραγματικότητα στα νοσοκομεία.

Το 2020, οι παγκόσμιες κυβερνήσεις κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξέδωσαν θανατηφόρες ιατρικές υπαγορεύσεις:

– Τα νοσοκομεία έλαβαν εντολές να μην περιθάλπουν ηλικιωμένους από γηροκομεία. Το αποτέλεσμα ήταν μία μαζική ιατρική δολοφονία, την οποία η Σουηδία αποκάλεσε «ενεργητική ευθανασία».
– Τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποίησαν θανατηφόρες δόσεις του φαρμάκου Midazolam για να δολοφονήσουν ιατρικά τους ηλικιωμένους, ένα φάρμακο που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν.
– Οι κατευθυντήριες γραμμές των νοσοκομείων των ΗΠΑ εξακολουθούν να ζητούν από τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν ελάχιστες θεραπείες.
– Απαγορεύεται στους γιατρούς στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ να συνταγογραφούν υπάρχουσες, αδειοδοτημένες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες που σώζουν ζωές για ασθενείς με COVID.

Σήμερα, η ανθρωπότητα απειλείται από τους παγκόσμιους κληρονόμους των Ναζί. Ο πραγματικός ιός που συνεχίζει να μολύνει αυτά τα αρπακτικά είναι η Ευγονική, ένα σύνολο πεποιθήσεων και πρακτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της γενετικής ποιότητας του πληθυσμού.

Μια έκθεση της Επιτροπής των ΗΠΑ για το Ολοκαύτωμα, υπό την προεδρία του Elie Wiesel, σημείωσε: «… η τάση να αντιγράψουμε τη ναζιστική επιλογή και να εξοντώσουμε ξανά εκατομμύρια ανθρώπους παραμένει μια αποτρόπαια απειλή».

Στόχος των σύγχρονων Ναζί είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι παγκόσμιοι ολιγάρχες είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των παγκόσμιων πόρων, φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων.

Vera Sharav in her home

Βρισκόμαστε σε μια καταστροφική διασταύρωση της ανθρώπινης ιστορίας

Η επιζήσασα του Άουσβιτς, Mariann Turski, Πολωνή δημοσιογράφος, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να συμβεί ξανά ένα Ολοκαύτωμα. Απάντησε: «Θα μπορούσε να συμβεί. Εάν παραβιάζονται τα πολιτικά δικαιώματα, εάν τα δικαιώματα των μειονοτήτων δεν γίνονται σεβαστά και καταργούνται».

Προέτρεψε όλους, «υπερασπιστείτε το σύνταγμα, υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας, υπερασπιστείτε τη δημοκρατία σας. Τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται… Δεν πρέπει να είστε αδιάφοροι όταν οποιαδήποτε μειονότητα αντιμετωπίζει διακρίσεις».

Ο Dietrich Bonnhoeffer, ένας εξαιρετικός Γερμανός προτεστάντης υπουργός κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, δήλωσε: «Η σιωπή μπροστά στο κακό είναι από μόνη της κακό. Το να μην μιλάς σημαίνει “μιλάς”. Το να μην ενεργείς σημαίνει “ενεργείς”».

Ο Ραβίνος Michoel Green μόλις δημοσίευσε μια επείγουσα έκκληση ότι είναι «ή ώρα να εξιλεωθείτε για το Ολοκαύτωμα μην επιτρέποντάς το να επαναληφθεί». Ο Green προτρέπει σε όλους να μην υπακούουν στις εντολές των τυράννων και να μην περιθωριοποιούν και διώκουν μειονότητες. Και λέει στους Εβραίους: «Μην επαναλάβετε το μοιραίο λάθος του να ακούτε τυφλά τους καλυμμένους προδότες σας και να περπατάτε προς τη σφαγή. Ξυπνήστε τώρα».

Μην παραπλανηθείτε. Οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ο εχθρός. Το πρώτο βήμα στην ολισθηρή πλαγιά προς τη γενοκτονία είναι ο στιγματισμός μιας μειονότητας. Η σιωπή προκαλεί διαρκώς αυξανόμενους κατασταλτικούς περιορισμούς. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, πρέπει να μιλήσουμε ενάντια στις διακρίσεις. Δεν πρέπει να μείνουμε ποτέ ξανά σιωπηλοί, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ> Η Tamarah Benima, μία εξέχουσα ραβίνος, σήμανε επίσης συναγερμό

Οι συγκρίσεις πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κίτρινων αστεριών στις διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών του ιού.

Σύμφωνα με τους The Times of Israel η Tamarah Benima, μία εξέχουσα και ειλικρινής 71χρονη μεταρρυθμιστής ραβίνος από το Άμστερνταμ, έκανε τη σύγκριση στη διάρκεια ομιλίας της στη βόρεια ολλανδική πόλη Leeuwarden.

«Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προφανώς επέτρεψαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να οδηγηθούν σε ολοκληρωτική σκέψη», είπε για την πανδημία της COVID-19, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019. Ό,τι δεν ταιριάζει με την προοπτική τους πρέπει να αποσιωπηθεί».

Palestinians transport a captured Israeli civilian from Kibbutz Kfar Azza into the Gaza Strip on Saturday, Oct. 7, 2023-AP Photo/Hatem Ali

Όσοι εμπλέκονται στην επιβολή μέτρων δημόσιας υγείας για τον COVID-19 «έχουν τις καλύτερες προθέσεις», πρόσθεσε η Benima. «Αλλά ως Εβραία έχω να πω πως αυτό που συνέβη στη ναζιστική Γερμανία είναι μια προειδοποίηση για μένα. Όσοι ήταν στην εξουσία είχαν όλοι τις καλύτερες προθέσεις. Όπως όταν κήρυξαν τους Εβραίους κινδύνο για τη «δημόσια υγεία». Επίσης όταν κήρυξαν πόλεμο ενάντια στον «ιό» εκείνης της εποχής. Επομένως, μην παίζετε με τη φωτιά παραμερίζοντας τους ανθρώπους στην κοινωνία μας ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», όπως κάνει τακτικά ο υπουργός Υγείας Hugo De Jonge».

Tablet Magazine> The dystopian relationship of intelligence and diplomacy between USA-IRAN-QATAR

Οι πολύ στενές σχέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αμερικανικής διπλωματίας με τις αντίστοιχες του Ιράν και του Qatar προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη προέλευση του Ολοκαυτώματος σε βάρος του Εβραικού λαού

Οι αποκαλύψεις του κορυφαίου Εβραϊκού περιοδικού Tablet Magazine για τις στενές σχέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αμερικανικής διπλωματίας με τις αντίστοιχες του Ιράν και του Qatar προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη προέλευση του Ολοκαυτώματος σε βάρος του Εβραικού λαού που προκάλεσαν οι ναζί τρομοκράτες της Hamas την 7η Οκτωβρίου 2023.

Το νέο άρθρο του σπουδαίου Εβραϊκου ιστοτόπου που υπογράφει ο Armin Rosen έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρθρογραφίας που έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαβόητη ατάκα του Στάλιν στον Τσώρτσιλ στη Μόσχα και καθώς οι δύο άνδρες είχαν αποσυρθεί στο ιδιωτικό δωμάτιο του Στάλιν, εδώ όπου ο Ρώσος ηγέτης θα γέμιζε ποτήρι του ποτήρι του Τσώρτσιλ με εξαίρετο κρασί από τη Γεωργία λέγοντάς του>

Η Αλήθεια κρύβεται κάτω από πολλές στρώσεις ψεύδους…

Πάμε λοιπόν να δούμε τι αποκαλύπτει ο Armin Rosen στο Tablet magazine>

Το να είσαι ο κύριος εξωτερικός χρηματοδότης της Hamas και να είσαι ορισμένος διεθνής μεσολαβητής απαιτεί ορισμένες εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες. Όταν η ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα κατέλαβε περίπου 240 ομήρους κατά τη διάρκεια της έξαψης της στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι χορηγοί της ομάδας στο Qatar πρέπει να ένιωσαν ασυνήθιστα καλά προετοιμασμένοι για τις συνέπειες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στα τέλη Ιουλίου, η Διεθνής Ακαδημία Μελετών Ασφαλείας του ΚατάρQatar International Academy for Security Studies, η οποία προσδιόρισε τον πρώην πράκτορα του FBI Ali Soufan ως εκτελεστικό διευθυντή της μόλις τον Δεκέμβριο του 2022, πραγματοποίησε μια τριήμερη διμερή άσκηση ανάκτησης ομήρων στην οποία παρευρέθηκε ο ταξίαρχος Hamad Hassan Al Sulaiti.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από το FBI, μαζί με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, μαζί με ομολόγους του στο Υπουργείο Εσωτερικών του Qatar και στην Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας.

Ο ίδιος ο Soufan παρευρέθηκε στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε «υπό την αιγίδα» του υπουργού Εσωτερικών του Qatar, σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό ιστότοπο Al-Arab Qatar.

Ταυτόχρονα, ο Michael Masters, ένας από τους μακροχρόνιους αναπληρωτές του Soufan, διοικούσε την εβραϊκή κοινοτική ασφάλεια-Jewish communal security, σε όλη τη Βόρεια Αμερική ως επικεφαλής του Δικτύου Ασφαλούς Κοινότητας Secure Community Network (SCN)—μια θέση στην οποία παραμένει στον απόηχο της σφαγής περισσότερων από 1.400 Εβραίων από τη Hamas.

Ως πράκτορας του FBI, ο Ali Soufan ήταν ένα από τα λίγα άτομα στο γραφείο που έδωσε σημασία στην κήρυξη πολέμου του Osama bin Laden κατά της Αμερικής, γνώση που δεν επέτρεψε στονSoufan ή σε κανέναν άλλον στην ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου να αποτρέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου -9/11.

Αυτός ο 25χρονος πλέον πυρήνας διορατικότητας, που έχει ηρωικές διαστάσεις στο βιβλίο του Lawrence Wright The Looming Tower, μετέτρεψε τον Soufan σε μια από τις πιο μακροχρόνιες προσωπικότητες εθνικής ασφάλειας της Αμερικής του 21ου αιώνα, μια τακτική καλωδιακή ειδησεογραφία με μια παγκόσμια εταιρεία ασφαλείας και μια δεξαμενή σκέψης που πήρε το όνομά του, καθώς και βαθιές επαφές μέσα σε ένα παγκοσμίου φήμης αντιτρομοκρατικό κατεστημένο.

Το Qatar είναι ένας από τους κόμβους αυτού της επιχείρησης, εν μέρει χάρη στον Soufan, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Tablet για συνέντευξη.

Ο πρώην πράκτορας του FBI ήταν υπεύθυνος του γραφείου της Doha της εταιρείας ασφαλείας του Rudy Giuliani το 2007, η οποία εκπαίδευε τις δυνάμεις ασφαλείας και πληροφοριών του εμιράτου.

Σήμερα, το QIASS είναι η «εμβληματική εκπαιδευτική εγκατάσταση» του Ομίλου Soufan, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ το μη κερδοσκοπικό Soufan Center και το QIASS είναι οι δύο συνδιοργανωτές του Παγκόσμιου Φόρουμ Ασφάλειας-Global Security Forum, ενός φεστιβάλ με θέμα την πολιτική για την αυτοεκτίμηση του καθεστώτος του Qatar κάθε Μάρτιο στη Doha.

Η QIASS έχει μετρήσει αξιόπιστα πρόσωπα στον κυβερνητικό μηχανισμό του Qatar μεταξύ της ηγεσίας της: Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, πρόεδρος της QIASS ήταν ο Mohamed Hanzab, πρώην ανώτερος αξιωματούχος τόσο στην Υπηρεσία Πληροφοριών του Qatar όσο και στην Πολεμική Αεροπορία του Qatar. Το 2011, ο Hanzab ξεκίνησε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικής Ασφάλειας, με τον Soufan ως ένα από τα πέντε μέλη του συμβουλευτικού συμβουλίου του ομίλου.

Michael Masters

Ο Majid al Ansari, πρόεδρος του QIASS από το 2019, άφησε το ινστιτούτο για να γίνει επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Qatar και σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας στις αρχές του 2022, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn. Ωστόσο, σύμφωνα με βιογραφίες στις ιστοσελίδες τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών του Qatar όσο και του πανεπιστημίου Hamid bin Khalifa που λειτουργεί από την κυβέρνηση, ο Ansari εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του QIASS.

Την 1η Νοεμβρίου, ο al Ansari περιέγραψε εν συντομία το «Nov. 2023» ως ημερομηνία λήξης του με το QIASS στο LinkedIn πριν αλλάξει το προφίλ του για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε ένδειξη επικάλυψης με το έργο του στο Υπουργείο Εξωτερικών. (Η ενότητα “σχετικά” του προφίλ εξακολουθεί να ανοίγει περιγράφοντας τον al-Ansari ως “Πρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας Μελετών Ασφάλειας του Κατάρ (QIASS).”)

Μια πλαϊνή γραμμή στο LinkedIn που αποθηκεύτηκε προσωρινά στις 31 Οκτωβρίου, ορατή στο Google από τη στιγμή που γράφτηκε αυτό, εξακολουθεί να τον προσδιορίζει ως πρόεδρο του ινστιτούτου.

Ο Soufan δεν ήταν το μόνο άτομο στην εταιρεία που είχε ιδρύσει και κατείχε ηγετικό ρόλο στην QIASS. «Αρκετοί άλλοι υπάλληλοι του Soufan Group αναφέρονται επίσης ως υπάλληλοι εκεί», ανέφερε το Foreign Policy το 2014, «μια σχέση που σπάνια αποκαλύπτουν σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ».

 

O πρώην πράκτορας του FBI Ali Soufan στη κεντρική photo που εικονογραφεί το σχετικό άρθρο του Tablet Magazine

 

DOHA: A joint Qatar-US hostage recovery exercise workshop has started at the officers’ club in the Internal Security Force camp (Lekhwiya). The three-day event is organized by the Qatar International Academy for Security Studies (QIASS).

Η σελίδα στον ιστότοπο του QIASS που περιλαμβάνει την εκτελεστική του ομάδα είναι πλέον εκτός σύνδεσης και το ινστιτούτο δεν προσδιορίζει πλέον δημόσια κανένα από το προσωπικό του στον ιστότοπό του, αλλά τον Δεκέμβριο του 2022 ο οργανισμός κατονόμασε έναν αριθμό συνεργατών του Soufan στην ηγεσία του εκτός από τον ίδιο τον Soufan.

Ο Martin Reardon, που αναφέρεται ως ανώτερος διευθυντής του QIASS, είναι βετεράνος της αντιτρομοκρατίας του FBI, πρώην αρχηγός ομάδας ελευθέρων σκοπευτών και σημερινός ανώτερος σύμβουλος εκπαίδευσης για τον Όμιλο Soufan.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης του QIASS, John Waddell, ένας μακροχρόνιος εκπαιδευτής όπλων μάχης στους Πεζοναύτες, είναι ανώτερος διευθυντής έργου στον Όμιλο Soufan, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn.

Μέσω του QIASS, ο Soufan τοποθετήθηκε ως πρωταρχικός μη κυβερνητικός οργανισμός μεταξύ του αμερικανικού τομέα ασφαλείας και της Doha.

Ο Masters είχε τον δικό του ρόλο σε αυτό το μεγαλύτερο έργο. Μέχρι το 2018, τη χρονιά που το QIASS και το Soufan Center ξεκίνησαν μαζί το Global Security Forum, ο Masters ήταν ήδη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού βραχίονα της Soufan για δύο χρόνια, μια θέση που κράτησε μέχρι το 2022, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn.

Ο Masters, ο οποίος ήταν επίσης ανώτερος υπάλληλος στον κερδοσκοπικό όμιλο Soufan, αναφέρεται ως «διευθυντής» και «πρόεδρος» του Soufan Center σε όλα τα δημόσια διαθέσιμα, πλήρους μήκους 990s που έχει καταθέσει ο οργανισμός, που εκτείνονται από το 2018 έως 2021.

Ο ιστότοπος του Κέντρου Soufan τον ονομάζει ως Πρόεδρο στην παλαιότερη προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση της σελίδας προσωπικού του οργανισμού, από τον Ιούνιο του 2017.

Ο Soufan ήταν ιδρυτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Κατάρ Αμερικής-Qatar America Institute το 2017 και ήταν ακόμα στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού το 2019, όταν δέχτηκε χρηματοδότηση 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Πρεσβεία του Qatar στην Ουάσιγκτον. Το 2020, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι το ινστιτούτο εργαζόταν για λογαριασμό ενός αλλοδαπού εντολέα —δηλαδή της κυβέρνησης του Qatar, ή τουλάχιστον της επίσημης αποστολής του στην πρωτεύουσα του έθνους— και ζήτησε από τον οργανισμό να αποκαλύψει τις δραστηριότητές του σύμφωνα με τον Νόμο για την εγγραφή ξένων πρακτόρων .

Το να γίνει ένας από τους πολλούς πρόθυμους φορείς μεταξύ Ουάσιγκτον και Doha ήταν μια καλή απόφαση σταδιοδρομίας για τον Soufan, για τον ίδιο λόγο που το να γίνει δυτικός κόμβος πρόσβασης για ισλαμιστές εξτρεμιστές ήταν μια έξυπνη γεωπολιτική κίνηση για το Qatar.

Κατά τη διάρκεια του σωστού είδους κρίσης, μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προς τους ηγέτες της Ηamas μπορεί να είναι ένα ανεκτίμητο διπλωματικό πλεονέκτημα που κανείς άλλος δεν έχει. Ένα παρόμοιο πλεονέκτημα προέρχεται από τη διεύθυνση ενός εκπαιδευτικού ινστιτούτου που εξυπηρετεί τους αξιωματούχους πληροφοριών και ασφάλειας της κυβέρνησης που φιλοξενεί αυτούς τους τρομοκράτες ηγέτες, οι οποίοι είναι τώρα υπεύθυνοι για τη δολοφονία και την απαγωγή πολλών Αμερικανών πολιτών.

Η αίσθηση της κεντρικής θέσης σε γεγονότα του πραγματικού κόσμου μπορεί να γίνει τόσο προσοδοφόρα όσο και εντελώς μεθυστική. «Πλησιάζοντας στην άβυσσο», έγραψε ο Soufan με περιφρόνηση στις 18 Οκτωβρίου, συνδέοντας με μια ενημέρωση του Κέντρου Soufan που επαναλάμβανε το ψέμα της προηγούμενης ημέρας από αξιωματούχους της Hamas ότι ένα ισραηλινό χτύπημα είχε σκοτώσει 500 ανθρώπους στο Νοσοκομείο Al-Ahli της Γάζας.

Από τα τέλη του 2017, ο Masters είναι εθνικός διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του Security Community Network, το οποίο παρακολουθεί τις απειλές κατά των εβραϊκών κοινοτικών ιδρυμάτων. Ο Masters, πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Department of Homeland Security and Emergency Management για την Κομητεία Cook του Ιλινόις, και πτυχιούχος Νομικής του Harvard, υπηρέτησε ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως σύμβουλος του Ομίλου Soufan μεταξύ 2015 και 2020. Ο Masters ήταν πρόεδρος του Soufan Center, του ερευνητικού ινστιτούτου του ομίλου και μη κερδοσκοπικού βραχίονα, από το 2016 έως το 2022.

Το Security Community Network(SCN), το οποίο ξεκίνησε το 2004 ως έργο της Διάσκεψης των Προέδρων των Μεγάλων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων και των Εβραϊκών Ομοσπονδιών της Βόρειας Αμερικής, είναι το κύριο θεσμικό σημείο επαφής της οργανωμένης αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας με τον μηχανισμό πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Τα πρώτα πέντε χρόνια κατά τα οποία ήταν υπεύθυνος για αυτό το σημείο επαφής, ο Masters εργάστηκε επίσης ως ανώτατο στέλεχος σε έναν οργανισμό με περίπλοκους δεσμούς με το κράτος του Qatar, το οποίο παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο στην ηγεσία της Hamas και μεταδίδει αντισημιτική χολή στο Al Jazeera.

Ο Masters δεν ήθελε να συζητήσει τη δουλειά του με το Soufan Group ή το Soufan Center — ή οτιδήποτε άλλο, για αυτό το θέμα. Αυτός και εγώ επικοινωνήσαμε έμμεσα την περασμένη εβδομάδα, μέσω εκπροσώπου του SCN. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήμασταν σε επαφή, το Middle East Forum που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια δημοσίευσε ένα αιχμηρό άρθρο σχετικά με την καριέρα του Masters με τον Soufan.

Εξήγησα στο SCN ότι ενδιαφερόμουν για τις δραστηριότητες του Ομίλου Soufan και του Κέντρου Soufan στο Qatar την εποχή που ο Masters βοήθησε στη διαχείριση και των δύο οργανισμών και δεν ήθελα να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με το πιθανό όφελος για την κοινοτική ασφάλεια των ΗΠΑ ή της Εβραϊκής προέρχονται από αυτές τις δραστηριότητες ή σχετικά με τα κίνητρα ή τις προσωπικές πεποιθήσεις του Masters.

Ως απάντηση, ο εκπρόσωπος του SCN έστειλε μια μακροσκελή γραπτή δήλωση, από την οποία διαβάζω εν μέρει>

Οι κατηγορίες ότι ο Michael Masters εργάστηκε για μια ξένη κυβέρνηση ή ότι το ταξίδι του σε μια ξένη χώρα συγχωρεί όλες τις δραστηριότητες μιας ξένης κυβέρνησης, είναι τόσο γελοίες όσο και αβάσιμες.

Αυτό για το οποίο καλείται να απαντήσει ο κύριος Masters είναι το ισοδύναμο του ζητήματος από κάθε ταξιδιώτη που πηγαίνει ποτέ σε μια ξένη χώρα, είτε για συνέδριο είτε επειδή έχει γραφείο, φίλο ή μέλος της οικογένειας εκεί, να αναλάβει την ευθύνη όχι μόνο για τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, αλλά και τις δηλώσεις όλων των κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και τις θέσεις και οι δηλώσεις των οικονομικών, ακαδημαϊκών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εδρεύουν στη χώρα αυτή. Είναι προφανώς παράλογο.

Δεδομένων των αρκετών ηγετικών ρόλων του στις οργανώσεις του Soufan, είναι δίκαιο να χαρακτηρίσουμε τη σχέση του κ. Μasters με το Qatar, του οποίου το κατεστημένο συνεργάζεται απευθείας με τη Ηamas σε καθημερινή βάση, ως απλώς αυτή ενός «ταξιδιώτη» που έτυχε να έχει έναν «φίλο» ή «μέλος της οικογένειας» στο εμιράτο;

Θεωρητικά είναι δυνατό, μέσα σε μια εξαιρετικά κατακερματισμένη εταιρική δομή, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος μιας εταιρείας να μην έχει καμία ανάμειξη με τη χώρα στην οποία βρίσκεται η «εμβληματική μονάδα εκπαίδευσης» αυτού του οργανισμού. Είναι παρομοίως πιθανό ο πρόεδρος ενός ινστιτούτου πολιτικής να μην έχει πραγματική σχέση με την ομάδα που συνδιοργανώνει την ετήσια εκδήλωση του υψηλότερου προφίλ αυτού του ινστιτούτου.

Αυτό όμως δεν είναι πιθανό. Ο Masters εκφώνησε μερικές από τις εναρκτήριες παρατηρήσεις στο 2021 Global Security Forum- ήταν ο δεύτερος ομιλητής του Forum εκείνη τη χρονιά, που είχε προγραμματιστεί μεταξύ του πρωθυπουργού του Qatar και του προέδρου του κορυφαίου δημόσιου πανεπιστημίου της χώρας.

Όπως σημειώνει το άρθρο του Middle East ForumMEF, ο επικεφαλής του SCN δεν βρισκόταν στο Pittsburgh τις ημέρες μετά την πιο θανατηφόρα πράξη αντισημιτισμού στην αμερικανική ιστορία, αλλά στη Doha, όπου ο Masters εισήγαγε μια «κουβέντα δίπλα στο πυρά» με τον υπουργό Άμυνας του Qatar σε ένα από κοινού οργανωμένο από το Κέντρο Soufan-QIASS Συνέδριο για την απειλή επιστροφής ξένων τζιχαντιστών μαχητών!

Ζήτησα από τον εκπρόσωπο του SCN για πρόσθετη σαφήνεια, υπό το φως της επιφανειακής αδιανόητης βάσης των ισχυρισμών που διατυπώνονται στη γραπτή δήλωση του οργανισμού. «Δεν εργάστηκε ποτέ για λογαριασμό της κυβέρνησης του Qatar και δεν είχε επιχειρηματικές δεσμεύσεις με την QIASS», είπε ο εκπρόσωπος του SCN τηλεφωνικά, μετά από διαβούλευση με τον Masters.

Είναι αλήθεια ότι το QIASS δεν είναι τεχνικά μέρος της κυβέρνησης του Qatar. Αλλά εκτός από την εκπαίδευση των δυνάμεων πληροφοριών και ασφαλείας του Qatar, χρηματοδοτείται και στελεχώνεται επίσης από αξιωματούχους της κυβέρνησης του εμιράτου, μια ρύθμιση που φαίνεται να κάνει τη διαφορά αμφισβητήσιμη.

Ο Όμιλος Soufan είναι έμπειρος στο να παραμένει στη νομικά σωστή πλευρά ακριβώς αυτών των τύπων αμφίβολα ουσιαστικών διακρίσεων. Εκτός από το χαοτικό Qatar America Institute η σχέση έχει οργανωθεί με επιτυχία για να αποφευχθεί οποιαδήποτε υποχρέωση δημοσιοποίησης εξαιτίας του Foreign Agents Registration Act που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση είτε τον Soufan είτε τις επαφές του στη Doha. Αλλά η πειθαρχία των μηνυμάτων μπορεί να γλιστρήσει περιστασιακά. Το 2020, η Middle East Eye, η ίδια μια αγγλόφωνη διαδικτυακή δημοσίευση που συνδέεται με το Qatar, ανέφερε: «Ένας από τους πελάτες του Soufan Group είναι η κυβέρνηση του Qatar η οποία προσέλαβε την ομάδα Soufan για να εκπαιδεύσει μέρος της αστυνομίας και τις intelligence forces»

Στις 2 Νοεμβρίου, ο Masters έστειλε με email μια απάντηση στο άρθρο του MEF σε διάφορους επικεφαλής συμβουλίων σχέσεων εβραϊκής κοινότητας σε όλη τη χώρα. Το email δημοσιεύτηκε σε μια δημόσια σελίδα Mailchimp, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό ήταν σκόπιμα.

«Είμαι περήφανος για την προηγούμενη υπηρεσία μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του The Soufan Center, ενός Αμερικανού 501(c)(3),» έγραψε ο Masters.

«Σε αυτόν τον ρόλο, και στους προηγούμενους ρόλους μου τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία των πολιτών, συνεργάστηκα με εμπειρογνώμονες ασφαλείας από πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή—συμπεριλαμβανομένων των UAE, Saudi Arabia, Kuwait, Morocco, Qatar και Israel, μεταξύ πολλών άλλων. Η υποψία του Middle East Forum ότι υπάρχει κάτι ακατάλληλο σε αυτό καταδεικνύει έλλειψη κατανόησης του σημαντικού έργου που επιτελέστηκε από αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μέλη του μη κερδοσκοπικού, ακαδημαϊκού και ιδιωτικού τομέα, και των σχέσεων που προκύπτουν από αυτές τις προσπάθειες — ιδίως στον χώρο της εθνικής ασφάλειας. Είναι, εν μέρει, χάρη σε αυτές τις πολυάριθμες σχέσεις που Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε καλύτερη θέση να προστατεύσουν τις εβραϊκές κοινότητες μας».

Στη συνέχεια ο Masters αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Soufan. «Είμαι επίσης περήφανος που αποκαλώ τον Ali H. Soufan, που πολλοί από εσάς γνωρίζετε, συνάδελφο και φίλο. Ο Ali είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στην αντιτρομοκρατία και τη γεωπολιτική στρατηγική και συγγραφέας δύο βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times. Είναι επίσης μουσουλμάνος Αμερικανός και ένας από τους λίγους αραβόφωνους στο FBI στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όπου ηγήθηκε της προσπάθειας εξάρθρωσης της Al Qaeda μετά το U.S.S. Cole bombing investigation.

Η ακεραιότητα και ο πατριωτισμός του είναι αδιαμφισβήτητα. Αυτός και εγώ υπηρετούμε μαζί στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γραμματέα και είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε ή να απευθυνθούμε στο Κογκρέσο, στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και στα μέλη του, στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας μαζί. Απευθείας, αν η κατηγορία είναι ότι αυτός και εγώ είμαστε συνεργάτες, τότε υπολογίστε με. Με τιμά η συνεργασία».

Η αξία του Master σε ένα μέρος όπως το SCN δεν προέρχεται από τη δουλειά του για λογαριασμό ενός οργανισμού με εκτεταμένες δραστηριότητες στο Qatar, αλλά από τους δεσμούς του με την αμερικανική επιβολή του νόμου και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Είναι κάποιος με περίπλοκη κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και πολύ πιθανόν να πιστεύει στην αποτελεσματικότητά τους και στις καλές τους προθέσεις.

Ο Soufan έχει δείξει επανειλημμένα την τάση να υπερασπίζεται τις θεσμικές αξίες του γραφείου σε βάρος της αλήθειας και της προσωπικής του αξιοπιστίας. Ο Soufan ήταν ακορυφαίος απολογητής του FBI κατά τη διάρκεια του έπος Russiagate, ισχυριζόμενος επανειλημμένα, με φθίνουσα αληθοφάνεια, ότι το γραφείο δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπλακεί σε εγχώριο πολιτικό πόλεμο και ότι οι επικριτές του έβαζαν τους Αμερικανούς σε φυσικό κίνδυνο. «Οι λίγοι πολιτικοί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που επιτίθενται στο FBI είναι, ειλικρινά, δημαγωγοί», είπε ο Soufan στην Daily Beast το 2018. «Βάζουν το κόμμα και το προσωπικό συμφέρον πάνω από τη χώρα. Βλάπτουν την εθνική ασφάλεια».

Ο Soufan κινήθηκε σε κλειστό βήμα με τη μετατόπιση της εστίασης του FBI στον εγχώριο εξτρεμισμό κατά τη διάρκεια των ετών Βiden. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα είναι βασικά η Μέκκα των λευκών ιδεολόγων της υπεροχής-The United States today is basically the Mecca of white supremacist ideologues», ισχυρίστηκε ο Soufan στο Time το 2021, σηματοδοτώντας την υποστήριξή του στις νέες προτεραιότητες επιβολής της κυβέρνησης Biden. Στη συνέντευξη, ο Soufan ζήτησε να χαρακτηριστούν εγχώριες «ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις» ως τρομοκρατικές ομάδες, μια πρόταση με ανησυχητικές συνέπειες για τις πολιτικές ελευθερίες και παρομοίασε τον αντίκτυπο των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ παρόμοιο με εκείνον του Pearl Harbor και της 9/11, που ξύπνησε έναν κοιμισμένο γίγαντα».

Ο Soufan έχει χρησιμοποιήσει επιδέξια τους δεσμούς του με το αμερικανικό κατεστημένο εθνικής ασφάλειας για να βλάψει τη φήμη του κύριου περιφερειακού αντιπάλου του Qatar. Το 2020, ο Soufan ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον είχε προειδοποιήσει για μια απειλή της al-Qaida για την ασφάλειά του, αν και η ίδια η έρευνα του Ομίλου Soufan βρήκε μόνο αόριστες «διαδικτυακές απειλές», σύμφωνα με το NPR. Ο ίδιος ο Soufan φάνηκε να συνδυάζει την al-Qaida με τη Σαουδική Αραβία, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος Jamal Khashoggi. «Συνεργάζεται η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας εναντίον ενός άλλου επικριτή που εδρεύει στις ΗΠΑ;» αναρωτήθηκε ο New Yorker σε σχέση με τον Soufan, σε ένα άρθρο που παρείχε εξαιρετικά ελάχιστες αποδείξεις για τον κεντρικό σιωπηρό ισχυρισμό του (το άρθρο σημείωσε, ωστόσο, ότι η εταιρεία του Soufan «διαχειρίζεται μια ακαδημία εκπαίδευσης για τις δυνάμεις της αστυνομίας και των πληροφοριών στο Qatar, μια γειτονική και πικρή αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας»).

«Αρχίσαμε να βλέπουμε μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης και εκφοβισμού. Καταφέραμε να το συνδέσουμε με τη Σαουδική Αραβία», είπε ο Soufan στο National Public Radio-NPR.

Το πρόσωπο του Soufan που καθοδηγείται από τις δημόσιες σχέσεις και η αντιληπτή ασφάλεια που αποκομίζει κανείς από την ύπαρξη ενός εγκεκριμένου καναλιού πρόσβασης στο κράτος εθνικής ασφάλειας, ίσως έχουν κάνει τα μαγικά τους και στην αμερικανική εβραϊκή κοινοτική ηγεσία. Ως αποτέλεσμα, το άτομο που είναι υπεύθυνο για τα συμφέροντα ασφαλείας της εβραϊκής κοινότητας φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με δύο διαφορετικές ομάδες ελίτ της επιβολής του νόμου και των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως ακριβώς έχει και ο Soufan. Ο ένας, στις ΗΠΑ, που επιμένει ότι οι «white supremacists» και όχι οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, οι όχλοι που φωνάζουν υπέρ της Ηamas ή κυβερνήσεις όπως αυτή στη Doha είναι η κύρια απειλή για τους Εβραίους και τις κοινότητες στην Αμερική. Ένας άλλος, δηλαδή αυτός στην ίδια την Doha, υποστηρίζει ενεργά τη Hamas, προστατεύοντας την ηγεσία της και διαπραγματεύοντας για λογαριασμό της ισλαμιστικής ομάδας.

Tαυτίζοντας τον εαυτό της τόσο στενά με το κατεστημένο των ΗΠΑ και τα είδωλά του, όπως ο Ali Soufan, η ηγεσία της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας έχει ίσως κάνει ένα θεμελιώδες λάθος σχετικά με το πού βρίσκονται οι απειλές για την εβραϊκή ασφάλεια.

Στις 7 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών του Qatar, του οποίου ο κύριος εκπρόσωπος συνεχίζει να υπηρετεί ως πρόεδρος της QIASS, σύμφωνα με δύο βιογραφικά της κυβέρνησης του Qatar, διακήρυξε ότι το Ισραήλ ήταν μόνο υπεύθυνο για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά των πολιτών του.

Η προσπάθεια να μετατραπεί το Qatar σε δύναμη για το καλό για τις ΗΠΑ και τους Αμερικανούς Εβραίους σαφώς δεν λειτούργησε. Αλλά τουλάχιστον έχει λειτουργήσει για τους Soufan και Masters.

Είναι 18 Οκτωβρίου 2019.

[High-Level Iranian Spy Ring Busted in Washington
The trail that leads from Tehran to D.C. passes directly through the offices of Robert Malley and the International Crisis Group]

Δείτε πως ξεκινούσε μόλις στις 2 Οκτωβρίου 2023 (5 μέρες πριν το Ολοκαύτωμα της Hamas στο Ισραήλ) το ρεπορτάζ του στο κορυφαίο Εβραικό περιοδικό Tablet ο Lee Smith, δίνοντας συνέχεια σε ρεπορτάζ-όπως αυτό της The Wall Street Journal που είχαν προηγηθεί-και τα οποία αποκάλυπταν ότι ακόμη και σήμερα βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά του Αμερικανικού Πενταγώνου κατάσκοποι του Ιράν!

Ο απεσταλμένος του Biden στο Ιράν, Robert Malley, βοήθησε να χρηματοδοτηθεί, να υποστηριχθεί και να κατευθύνει μια ιρανική επιχείρηση πληροφοριών που αποσκοπεί στην επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμαχικών κυβερνήσεων, σύμφωνα με ένα κρυμμένο θησαυρό κυβερνητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποκαλύφθηκαν από τον παλαίμαχο ανταποκριτή της Τhe Wall Street Journal Jay Solomon, γράφοντας στο Semafor και από το Ιran International, το ΜΜΕ της αντιπολίτευσης που εδρεύει στο Λονδίνο, το οποίο είναι η πιο ευρέως διαβασμένη ανεξάρτητη πηγή ειδήσεων στο Ιράν, δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά εκτενή επαλήθευση που κράτησε αρκετούς μήνες.

Έδειξαν ότι ο Malley είχε βοηθήσει ιρανικό παράγοντα επιρροής που αποκαλύφθηκε ότι ήταν η Ariane Tabatabai να βρεθεί σε μερικές από τις πιο ευαίσθητες θέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ – πρώτα στο υπουργείο Εξωτερικών και τώρα στο Πεντάγωνο, όπου υπηρετεί ως επικεφαλής (!) του προσωπικού του βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις, Christopher Maier.

Ο Maier δήλωσε σε μια επιτροπή του Κογκρέσου ότι το Τμήμα Άμυνας “εξετάζει ενεργά εάν όλα τα νόμιμα και η πολιτική ακολουθήθηκαν σωστά για να χορηγήσουν στην αρχηγό του προσωπικού μου-my chief of staff πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες”

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία ανταλλάσσονται για περίοδο αρκετών ετών μεταξύ διπλωματών και αναλυτών του ιρανικού καθεστώτος, δείχνουν ότι η Tabatabai ήταν μέρος μιας μονάδας προπαγάνδας καθεστώτος που δημιουργήθηκε το 2014 από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πρωτοβουλία Εμπειρογνωμόνων του Ιράν (IEI) ανατέθηκε στους εργαζόμενους που προέρχονται από τις κοινότητες της Ιρανικής Διασποράς για την προώθηση των ιρανικών συμφερόντων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του γραφείου με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. Αν και αρκετοί από τους συμμετέχοντες του IEI και άλλοι που κατονομάζονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν επιδιώξει να απεικονίσουν τους εαυτούς τους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι έχουν ασχοληθεί με το καθεστώς υπό την ιδιότητά τους ως ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες ή προκειμένου να προωθήσουν την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, κανένας δεν έχει αμφισβητήσει την ειλικρίνεια των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι καταδικαστικό, καθώς δείχνει μια ομάδα Ιρανοαμερικανών ακαδημαϊκών να στρατολογούνται από το ιρανικό καθεστώς, να συναντώνται σε ξένες χώρες για να λάβουν οδηγίες από κορυφαίους αξιωματούχους του ιρανικού καθεστώτος και να δεσμεύονται για την προσωπική τους πίστη (!) στο καθεστώς.

Δείχνουν επίσης πώς αυτοί οι πράκτορες χρησιμοποίησαν την ιρανική τους κληρονομιά και τις δυτικές ακαδημαϊκές θέσεις για να επηρεάσουν την πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ιράν, πρώτα ως εξωτερικοί «ειδικοί» και στη συνέχεια από υψηλού επιπέδου κυβερνητικές (!) θέσεις των ΗΠΑ.

From left: British Foreign Secretary Philip Hammond, Senior Director at the National Security Council Robert Malley and US Secretary of State John Kerry stand on the terrace of the Beau-Rivage Palace hotel while taking a break during an extended round of talks on April 1, 2015 in Lausanne. Officials are meeting in Switzerland for negotiations on Iran’s nuclear program. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Τόσο εντός όσο και εκτός της κυβέρνησης, οι προσπάθειες των μελών αυτού του κύκλου υποστηρίχθηκαν και προωθήθηκαν επανειλημμένα από τον Malley-photos πάνω, ο οποίος υπηρέτησε ως κύριος συνομιλητής της κυβέρνησης των ΗΠΑ με το Ιράν τόσο υπό τις κυβερνήσεις Οbama όσο και από τις κυβερνήσεις Βiden.

Ο Malley είναι επίσης ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων – International Crisis Group (ICG), η οποία χορηγούσε άμεσα τα διαπιστευτήρια σε πολλά βασικά μέλη της επιχείρησης επιρροής του καθεστώτος.

Το IEI-The Iran Experts Initiative (IEI), σύμφωνα με ένα email του 2014 από έναν Ιρανό αξιωματούχο σε έναν από τους κύριους διαπραγματευτές για τα πυρηνικά του Ιράν, «αποτελούνταν από μια βασική ομάδα 6-10 διακεκριμένων Ιρανών δεύτερης γενιάς που έχουν εδραιώσει σχέσεις με κορυφαία διεθνή think-tanks και ακαδημαϊκά ιδρύματα κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

Το δίκτυο χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από έναν αξιωματούχο του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), τον Mostafa Zahrani, ο οποίος ήταν το σημείο επαφής μεταξύ των λειτουργών του IEI και του τότε υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Javad Zarif-photos κάτω.

 

Σύμφωνα με την αλληλογραφία, η IEI-The Iran Experts Initiative (IEI) στρατολόγησε αρκετούς αναλυτές που εδρεύουν στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Tabatabai, Ali Vaez και Dina Esfandiary, οι οποίοι δέχτηκαν όλοι πρόθυμα την καθοδήγηση (!) του Ιράν.

Ali Vaez

Dina Esfandiary

Αυτοί οι εμπειρογνώμονες της Μέσης Ανατολής στη συνέχεια προσλήφθηκαν, πιστοποιήθηκαν, υποστηρίχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον Malley και το ICG-International Crisis Group όπου ήταν πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2021, όταν εντάχθηκε στην κυβέρνηση Βiden.

Ο Malley ήταν επίσης διευθυντής προγράμματος του ICG για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, προτού η κυβέρνηση Οbama τον καλέσει τον Φεβρουάριο του 2014 για να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Ο Vaez εντάχθηκε στο ICG το 2012 και υπηρέτησε ως κορυφαίος αναπληρωτής του Malley.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρονται στα ρεπορτάζ δείχνουν ότι για ακόμη και μία φορά στην κυβέρνηση, ο Malley αξιοποίησε τον Vaez στο ICG, στέλνοντάς τον στη Βιέννη, όπου οι ομάδες των Ιρανών και των ΗΠΑ πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις για τα πυρνηνικά.

“Following the order of his previous boss Malley, Ali Vaez will come to Vienna,” Zahrani reportedly wrote Zarif in an April 3, 2014, email. “Who from our group do you instruct to have a meeting with him?”

“Ακολουθώντας διαταγή του προηγούμενου αφεντικού του Μalley, ο Ali Vaez θα έρθει στη Βιέννη”, ανέφερε ο Zahrani γράφοντας στον Zarif σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 3 Απριλίου 2014.

Ο Vaez έγραψε απευθείας στον Zarif όταν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε δυσαρέσκεια για μια έκθεση ICG για το Ιράν. “Ως Ιρανός, βασισμένος στο εθνικό και πατριωτικό μου καθήκον”, έγραψε ο Vaez σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Οκτωβρίου του 2014, “Δεν δίστασα να σας βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Από την πρόταση στην Εξοχότητά σας μια δημόσια εκστρατεία ενάντια στην αντίληψη του [nuclear] breakout, βοηθώντας την ομάδα σας στην προετοιμασία αναφορών σχετικά με τις πρακτικές ανάγκες του Ιράν “.

Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πιθανόν να εξηγήσουν γιατί ο Vaez δεν μπόρεσε να αποκτήσει εκκαθάριση ασφαλείας για να συμμετάσχει στον Malley στη διοίκηση του Biden. Ταυτόχρονα, θέτουν το ερώτημα γιατί ο Malley προσπάθησε να φέρει τον Vaez στο υπουργείο Εξωτερικών στην πρώτη θέση και γιατί παρέμεινε σε στενή επιχειρησιακή επαφή μαζί του, ακόμη και αφού του αρνήθηκε την εκκαθάριση της ασφάλειας.

Μετά τη συμφωνία του Ιράν, γνωστή ως το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (JCPOA), οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015, η ICG προσέλαβε έναν άλλο λειτουργό IEI ως σύμβουλο – τον Adnan Tabatabai, για να μην συγχέεται με την υπάλληλο της Pentagon Ariane Tabatabai. Όπως και ο Vaez, ο Adnan Tabatabai υποσχέθηκε επίσης να αφιερώσει τις προσπάθειές του στο ιρανικό καθεστώς.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2014, καθώς διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία, ο Adnan Tabatabai έγραψε στον Zarif για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών στη Βιέννη με τους συνεργάτες του IEI: “Όπως θα έχετε παρατηρήσει, είμαστε όλοι πολύ πρόθυμοι να αφιερώσουμε τις ικανότητές μας και τους πόρους μας για να εργασία για τη βελτίωση των εξωτερικών σχέσεων του Ιράν. Το Ιράν είναι η χώρα μας, οπότε και εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη και την ευθύνη να συνεισφέρουμε το μερίδιό μας. Όταν λέω “εμείς” εννοώ την ίδια την ομάδα που συναντήσατε. “

Στις αρχές του 2021, λίγο πριν προσχωρήσει στη διοίκηση του Βiden, ο Malley έφερε ένα τρίτο μέλος την Dina Esfandiary, στο ICG. Η ICG δεν απάντησε μέσω του Τύπου στο email του Tablet ζητώντας σχόλια σχετικά με τον ρόλο των υπαλλήλων του σε ένα ιρανικό δακτύλιο κατασκοπίας.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Malley προσέλαβε την Ariane Tabatabai για να συμμετάσχει στην ομάδα του στο Ιράν στο υπουργείο Εξωτερικών. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεκμηριώνουν την αποφασιστικότητα της για να αποδείξει την αξία της στο ιρανικό καθεστώς. Λίγο μετά τη συνάντηση του 2014 στη Βιέννη, η Ariane Tabatabai έστειλε στον Zahrani σύνδεσμο σε ένα άρθρο που ήταν συν-συγγραφέας με την Esfandiary. “Όπως ανέφερα την περασμένη εβδομάδα, η Dina και εγώ γράψαμε ένα άρθρο σχετικά με το πυρηνικό καύσιμο του Bushehr [πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής] για το δελτίο που δημοσιεύθηκε σήμερα. Στόχος μας ήταν να δείξουμε ότι αυτό που λέγεται στη Δύση – ότι το Ιράν δεν χρειάζεται περισσότερους από 1500 φυγοκεντρητές – είναι λάθος και ότι το Ιράν δεν πρέπει να αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των φυγοκεντρητών του “. Στη συνέχεια, ο Zahrani διαβίβασε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Ιρανό ΥΠΕΞ Zarif.

Τον Ιούνιο του 2014, η Ariane Tabatabai έστειλε email στο Zahrani λέγοντας ότι είχε προσκληθεί σε συνέδρια στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ και ζήτησε την προηγούμενη έγκρισή του για τα ταξίδια της. «Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας και να δω αν πιστεύετε ότι πρέπει να αποδεχτώ την πρόσκληση και να πάω», έγραψε. Ο Zahrani απάντησε ότι «η Σαουδική Αραβία είναι μια καλή περίπτωση, αλλά η δεύτερη περίπτωση το Ισραήλ είναι καλύτερα να αποφευχθεί». Εκείνη απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σας. Θα αναλάβω δράση σχετικά με τη Σαουδική Αραβία και θα σας κρατάω ενήμερους για την πρόοδο». Δεν υπάρχει κανένα αρχείο της Tabatabai που να ταξίδεψε στο Ισραήλ.

Ένα μήνα αργότερα, έγραψε ξανά στον Zahrani ζητώντας επιπλέον οδηγίες. Είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στους ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες Gary Samore και William Tobey για να ενημερώσει τα μέλη της Βουλής σχετικά με τις επιτροπές Εξωτερικών Σχέσεων, Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών. «Έχω προγραμματιστεί να πάω στο Κογκρέσο για να μιλήσω για το πυρηνικό πρόγραμμα», έγραψε ο αξιωματούχος του IRGC. «Θα σας ενοχλήσω τις επόμενες μέρες. Θα είναι λίγο δύσκολο αφού τόσο ο William όσο και ο Gary δεν έχουν ευνοϊκές απόψεις για το Ιράν». Ο Zahrani προώθησε το email στον Zarif.

Η αλληλογραφία της Ariane Tabatabai με τον Zahrani προσφέρει σαφείς αποδείξεις ότι η προστατευόμενη του Malley συμμετείχε ενεργά σε μια μυστική εκστρατεία ιρανικής επιρροής που είχε σχεδιαστεί για να διαμορφώσει την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιρανικού καθεστώτος.

Τα αιτήματά της για καθοδήγηση από κορυφαίους Ιρανούς αξιωματούχους, τα οποία φαίνεται ότι ακολούθησε πιστά, και η επιθυμία της να εναρμονίσει τα λόγια και τις πράξεις της με τους στόχους του καθεστώτος, δεν είναι σχεδόν συμπεριφορά ενός αμερόληπτου ακαδημαϊκού ή ενός δημοσίου υπαλλήλου των ΗΠΑ.

Τα email της Tabatabai την δείχνουν να υποτάσσεται με ενθουσιασμό στον έλεγχο κορυφαίων Ιρανών αξιωματούχων, οι οποίοι στη συνέχεια καθοδήγησαν τις προσπάθειές της να προπαγανδίσει και να συλλέξει πληροφορίες για αξιωματούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων της προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Ξέρω πώς μοιάζει ένα δίκτυο κατασκοπείας», λέει ο Peter Theroux, ένας βετεράνος αναλυτής στη Μέση Ανατολή, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από τη CIA, όπου του απονεμήθηκε το μετάλλιο Career Intelligence Medal για την υπηρεσία του.

Κατά τη διάρκεια των 25 ετών του στην υπηρεσία, ο Theroux κλήθηκε συχνά να αναλύσει το ιρανικό καθεστώς και τα ξένα δίκτυα κατασκοπείας και τρομοκρατίας του. «Έτσι μιλάνε τα προσλαμβανόμενα περιουσιακά στοιχεία στους υπαλλήλους χειρισμού τους. Υπάρχει πολλή μουσική διάθεσης γύρω από αυτήν την αλληλογραφία που λέει, πείτε μου τι θέλετε να μαζέψω. Φαίνεται ξεκάθαρο ποιος είναι ο υφιστάμενος εδώ – αυτό που θα λέγατε ότι ανταποκρίνεται στην ανάθεση εργασιών.»

Απαντώντας σε ένα email στο Tablet που ζητούσε σχολιασμό για τον ρόλο του Malley και της Tabatabai σε ένα κύκλωμα κατασκοπείας του Ιράν, ένας εκπρόσωπος του State Department έγραψε: «Είδαμε το άρθρο της Semafor, το οποίο δεν υποθέτει ότι ήταν ένα «κύκλωμα κατασκόπων» και απορρίπτουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό . Ο Rob Malley παραμένει σε άδεια και δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια για λόγους απορρήτου. Η κυβέρνηση Biden-Harris διόρισε την Ariane Tabatabai να υπηρετήσει διάφορους ρόλους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της εμπειρίας της σε πυρηνικά και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε στο email του Tablet που ζητούσε να σχολιάσει τον ρόλο της Ariane Tabatabai σε ένα κύκλωμα κατασκοπείας του Ιράν.

Το αν το IEI-The Iran Experts Initiative (IEI), χαρακτηρίζεται καλύτερα ως ιρανικό “δακτύλιο κατασκοπείας” ή ως “επιχείρηση επιρροής που κατευθύνεται από καθεστώς” είναι ένα σημασιολογικό ερώτημα που προκύπτει από το μεγαλύτερο ερώτημα του τρόπου με τον οποίο οποιοσδήποτε υπεύθυνος υπάλληλος ασφάλειας των ΗΠΑ που κατέχει την αλληλογραφία της Tabatabai θα μπορούσε να την έχει καθαρίσει από κάθε αδίκημα ώστε να εισέλθει στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών ή το Πεντάγωνο και να εργαστεί ως επικεφαλής του προσωπικού στο Τμήμα Άμυνας, με άμεση πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες λεπτομέρειες- σε πραγματικό χρόνο- των επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Φαίνεται πιθανό ότι από τη στιγμή του διορισμού της στο Γραφείο Ειδικών Επιχειρήσεων του Πενταγώνου, οι μυστικές δραστηριότητες της Tabatabai για λογαριασμό του ιρανικού καθεστώτος ήταν γνωστές στους κύκλους της διοίκησης και των πληρφοριών του Biden.

“Τα στεφάνια που πρέπει να περάσετε για να πάρετε μια κορυφαία μυστική εκκαθάριση γυμνών οστών ακόμη και χωρίς διαβαθμισμένες πληροφορίες ή προγράμματα ειδικής πρόσβασης είναι τεράστια”, λέει ο Theroux. “Σας ψήνουν στις ξένες επαφές σας. Οι επαφές με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση αυξάνουν περισσότερες κόκκινες σημαίες από το μήνα του μέλιτος του Bernie Sanders. Οι επαφές με ανώτερους αξιωματούχους από τις κυβερνήσεις των εχθρών όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, καθώς και το Ιράν, βρίσκονται σε μια διαφορετική κατηγορία εντελώς-αυτό που κανονικά σε αποκλείει πλήρως ».

[Οι κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι που απαιτούν πρόσβαση σε διαβαθμισμένο υλικό πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια ασφαλείας μέσω του τοπικού τους γραφείου FBI. Ο υποψήφιος θα πρέπει να λάβει από το τοπικό γραφείο του FBI ένα Πρότυπο Έντυπο 86 (SF 86), Ερωτηματολόγιο για Θέσεις Εθνικής Ασφάλεια και δύο FD-258 (δακτυλικές κάρτες αιτούντων του FBI). Ένα από τα δύο επίπεδα άδειας ασφαλείας, Secret ή Top Secret, μπορεί να είναι κατάλληλο. Η διερεύνηση ιστορικού και οι έλεγχοι αρχείων για μυστική και άκρως απόρρητη εκκαθάριση ασφαλείας επιτάσσονται από το Προεδρικό Εκτελεστικό Διάταγμα (EO)-Presidential Executive Order (EO). Το ΕΟ απαιτεί αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να χορηγηθεί άδεια ασφαλείας]

Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι, ήδη από το 2014, όπως ανέφερε το Τablet, η κυβέρνηση Ομπάμα κατασκοπεύει (!) τους ισραηλινούς αξιωματούχους και τις επαφές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των νομοθέτων των ΗΠΑ και των ακτιβιστών υπέρ του Ισραήλ.

Το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πληροφοριών των Η.Π.Α. υπακοούν συνήθως στις κατευθυντήριες γραμμές που τους εμποδίζουν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των αμερικανικών προσώπων που καταγράφηκαν σε αντίγραφα των ξένων πληροφοριών, έχει αποδειχθεί εξαντλητικά σε μια μακρά σειρά από κρατικές εκθέσεις των ΗΠΑ, έρευνες του Κογκρέσου και άλλες αναφορές. Δεδομένου ότι οι επικοινωνίες του Zarif και οι επικοινωνίες του IRGC συλλέχθηκαν επίσης, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα γνώριζαν για το IEI – και για τα ονόματα εκείνων που εργάζονται για λογαριασμό του Ιράν, όπως ο Vaez και η Tabatabai.

Ο Theroux προτείνει ότι μια σειρά από αρχές των ΗΠΑ θα γνωρίζουν πιθανώς τη συμμετοχή του Malley και με το IEI – και ότι ο Malley θα γνώριζε καλά τι γνώριζαν. «Όταν βρισκόμουν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας θα με ειδοποιήσει όταν το όνομά μου είχε εμφανιστεί σε μια συζήτηση μεταξύ των κακών ηθοποιών», θυμάται ο Theroux.

Τα γεγονότα της συμμετοχής του Malley με το IEI και τους πράκτορές του είναι πιθανό να είναι παλιές ειδήσεις στο πλαίσιο της διοίκησης του Biden. Η επικείμενη δημοσίευση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IEI είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο ο Malley τέθηκε σε άδεια τον Απρίλιο και είχαν ανασταλεί οι εκτάσεις ασφαλείας του. Καθώς τα νέα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την επικείμενη δημοσίευσή τους κυκλοφόρησαν στην Ουάσινγκτον, η διοίκηση τον μετέφερε στο περιθώριο, πριν οι Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν το κεφάλι του σε μια ακίδα.

 

H Iρανοαμερικανή Ariane Tabatabai υπηρετεί στο Πεντάγωνο ως επικεφαλής (!) του προσωπικού του βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις, Christopher Maier

Γιατί ένας ιρανός χειρουργός (Tabatabai) βρίσκεται ακόμα στο Πεντάγωνο, ειδικά σε μια δουλειά που της επιτρέπει καθημερινή πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες που θέτουν σε κίνδυνο τις πιο ευαίσθητες στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας, είναι ένα άλλο θέμα εξ ολοκλήρου. “Η αισιόδοξη ανάγνωση”, λέει ο Theroux, “είναι ότι την παρακολουθούσαν για να δουν τι κάνει και το FBI has her apartment all teched up. Αλλά για να είσαι αισιόδοξος πρέπει να πιστεύεις ότι το FBI είναι καθαρό, αντί να το βλέπεις ως μια τεράστια αποτυχία της αντιπαράθεσης. Αν και, φυσικά, δεν είναι αποτυχία αν ήταν συνεργάτες (!)”

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν μια λιγότερο αισιόδοξη ανάγνωση: η διοίκηση του Biden επέτρεψε στον Malley να προωθήσει έναν Iρανό πράκτορα σε ευαίσθητες θέσεις εθνικής ασφάλειας επειδή ήταν καλύτερα εξοπλισμένη για να εκτελέσει την πολιτική της διοίκησης – να κατευνάσει ένα τρομοκρατικό καθεστώς με αμερικανικό αίμα στα χέρια του. Επειδή ο αριθμός των Αμερικανών αξιωματούχων που θέλουν να είναι υπεύθυνοι για την προστασία του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν είναι περιορισμένος, ο Λευκός Οίκος βγήκε έξω από την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία για κάποιον που ήταν καλά συνδεδεμένη με το ιρανικό καθεστώς και θα απολάμβανε τη δουλειά της προώθησης των συμφερόντων του-μία Ιρανή κατάσκοπος.

Το Κογκρέσο πρέπει να ζητήσει από τον Λευκό Οίκο του Biden να κάνει τους Malley και Tabatabai διαθέσιμoυς για να καταθέσουν αμέσως. Πρέπει επίσης να πιέσει για να πάρει συνέντευξη από τους αξιωματούχους ασφαλείας που έθαψαν τα αποδεικτικά στοιχεία των μυστικών δραστηριοτήτων της Tabatabai, θέτοντάς την σε θέση να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των αμερικανικών αμάχων και των ειδικών δυνάμεων. Ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί τα συμφέροντα – και τώρα το προσωπικό – του ιρανικού καθεστώτος «death to America» διασταυρώνονται τόσο συχνά με αυτά του κυβερνώντος κόμματος της Αμερικής.

Αυτά έγραφε στις 2 Οκτωβρίου 2023 ο Lee Smith στο Tablet.

Mετά το Ολοκαύτωμα της Ηamas, στις 17 Οκτωβρίου 2023, ο ίδιος αρθρογράφος-Lee Smith- θα επανέλθει με νέα ανάλυση-βόμβα>

Η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να κρύψει όσα γνώριζε για μια επικείμενη σφαγή

Η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να κρύψει όσα γνώριζε για μια επικείμενη σφαγή, ενώ αφήνει ανέγγιχτη την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ιράν. Eτσι ξεκινάει το ρεπορτάζ του Εβραικού περιοδικού Τablet καθώς όλο και πιο πολλοί Εβραίοι αναλυτές ψάχνονται να εντοπίσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τη βρώμικη δουλειά. Και οι συμπτώσεις είναι τέτοιες που απαιτούν διεξοδική έρευνα.

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ.

Το παιχνίδι ευθυνών της D.C. αφορά την αποφυγή της ευθύνης προστατεύοντας παράλληλα μια πολιτική που είναι γραμμένη με αίμα

Ο συνεχιζόμενος πολλαπλασιασμός αντικρουόμενων και αντιφατικών ιστοριών που διέρρευσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με όσα γνώριζαν -και, το σημαντικότερο, δεν γνώριζαν- σχετικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης της Ηamas στο Ισραήλ, είναι κάτι περισσότερο από μια γραφειοκρατική κωμωδία του D.C.

Συνολικά, η αφθονία των διαρροών υποδηλώνει ότι υπάρχουν άνθρωποι σε γραφεία και πρακτορεία σε όλο το Beltway που ανησυχούν ότι θα κατηγορηθούν για την απώλεια σημάτων και ανθρώπινης νοημοσύνης που περιγράφουν σχέδια για τη μεγαλύτερη μονοήμερη σφαγή Εβραίων από το Ολοκαύτωμα.

Τα κενά στη γνώση των ΗΠΑ για τις επιθέσεις και τον ρόλο του Ιράν πρέπει επίσης να κατανοηθούν στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού αλλά σχετικού σκανδάλου πληροφοριών. Όπως ανέφερε το Tablet έξι ημέρες πριν από τις επιθέσεις, ο πρώην απεσταλμένος της κυβέρνησης Biden στο Ιράν, Robert Malley, υποστήριξε και διευκόλυνε ένα κύκλωμα κατασκοπείας του Ιράν και έφερε στην κυβέρνηση ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του κληρικού καθεστώτος, την Ariane Tabatabai.

Δείτε ποια είναι η Ariane. Η Ariane Tabatabai είναι Ιρανοαμερικανίδα μελετήτρια πολιτικών επιστημών, συγγραφέας και ανώτερη σύμβουλος πολιτικής στο Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών!

Βρίσκεται ακόμα στο Πεντάγωνο, όπου ως επιτελάρχης του βοηθού διευθυντή άμυνας για ειδικές επιχειρήσεις, Christopher Maier, κατέχει άκρως απόρρητες εκκαθαρίσεις. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αποκρύψει τον υποστηρικτικό ρόλο του Ιράν στην επιχείρηση της Hamas και να καθαρίσει τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας από κάθε πρόγνωση της δολοφονικής εισβολής της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στο νότιο Ισραήλ, ανεξάρτητα από το πόσο απίθανοι είναι τέτοιοι ισχυρισμοί στο πραγματικότητα.

«Δεν το παρακολουθούσαμε αυτό», είπε ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ στο NBC News την ημέρα των επιθέσεων. «Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύουν τεράστιες πηγές πληροφοριών για τη Hamas η οποία δεν ήταν ποτέ απειλή για εμάς», επέμεινε ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ Dennis Ross. «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι αυτή ήταν μια αποτυχία από την πλευρά μας. Αλλά νομίζω ότι είναι αναμφισβήτητο ότι πρόκειται για αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών».

(Kαι κερατάδες και δαρμένοι οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες)

Οι αποτυχίες πληροφοριών δεν αφορούν ποτέ λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του Ισραήλ, οι επιχειρησιακές και εννοιολογικές αποτυχίες που οδήγησαν στη σφαγή του Σαββάτου είναι ακόμη πιο ανησυχητικές.

Η Ariane Tabatabai

Πράγματι, οι αποτυχίες του ίδιου του Ισραήλ είναι ξεκάθαρες και κραυγαλέες. Τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν εντός των συνόρων του Ισραήλ και οι αξιωματούχοι πληροφοριών της χώρας θα πρέπει να απαντήσουν στο ισραηλινό κοινό και τους ερευνητές για τις μαζικές αποτυχίες πληροφοριών και επιχειρησιακών πληροφοριών που οδήγησαν στη σφαγή αμάχων σε μαζική κλίμακα.

Αλλά ο Ross κάνει λάθος: η Ηamas αποτελεί εδώ και καιρό μια προφανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ζωές των Αμερικανών. Πράγματι, η βία της Hamas κατά των Αμερικανών είναι ο λόγος που το Κογκρέσο ενέκρινε τον νόμο Taylor Force Act του 2018 για να εμποδίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα «Pay for Slay» με το οποίο εκατοντάδες τρομοκράτες της Ηamas και οι οικογένειές τους επωφελήθηκαν άμεσα από πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια Αμερικανών φορολογουμένων που οι Ηνωμένες Πολιτείες διοχέτευσαν στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Και η παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα έχει σκοτώσει Αμερικανούς πριν από τους 30 που έσφαξε στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένου του 3 μηνών Chaya Zissel Braun που δολοφονήθηκε σε στάση τραμ της Ιερουσαλήμ τον Οκτώβριο του 2014 όταν ένα μέλος της Hamas κάρφωσε με ένα αυτοκίνητο το καρότσι που έσπρωχεν η μητέρα του παιδιού.

 

Δεν είναι επίσης αλήθεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συλλέγουν τεράστιες πηγές πληροφοριών για τη Hamas. Όπως όλοι γνωρίζουν τώρα, η NSA επιβλέπει σχεδόν όλους στον κόσμο. Επιπλέον, η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στο Κατάρ, στην αεροπορική βάση Al Udeid, η οποία είναι επίσης η μπροστινή έδρα της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. Το εμιράτο του Κόλπου φιλοξενεί τον αρχηγό της Hamas Ismail Haniyeh και τον πρώην αρχηγό Khaled Mashal, προς έκπληξη πολλών που αναρωτιούνται γιατί η Ουάσιγκτον αφήνει το Κατάρ να ξεφύγει από το διπλό παιχνίδι της. Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να παρακολουθείτε τον Haniyeh στο Κατάρ, όπου έχουν αρκετή ορατότητα σε αυτό που κάνει. Και όμως, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, δεν παρακολουθούσαν τη Ηamas;

Τι γίνεται λοιπόν με τους ισχυρισμούς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνώριζαν τίποτα για την επίθεση – αλλά ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ όπως η Αίγυπτος γνώριζαν πράγματι και προειδοποίησαν το Ισραήλ;

Καμία από αυτές τις ιστορίες δεν αθροίζεται καν.

Η Αίγυπτος είναι μια θέση ακρόασης των ΗΠΑ, γι’ αυτό ήταν περίεργο να ακούσουμε ότι η κυβέρνηση του Καΐρου είχε προειδοποιήσει για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ αλλά όχι στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Michael McCaul είπε ότι ενημερώθηκε για την ιστορία των αιγυπτιακών πληροφοριών. Αλλά αν ο λογαριασμός ήταν αληθινός, θα μπορούσε να ρωτούσε τι παίρνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αντάλλαγμα για ένα ετήσιο πακέτο βοήθειας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν όχι προεπισκοπήσεις κάθε πληροφορίας που συλλέγουν ο αιγυπτιακός στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών. Προφανώς, εάν οι Αιγύπτιοι είχαν κάτι για μια μεγάλη επιχείρηση της Ηamas που είχε σχεδιαστεί για τη δολοφονία εκατοντάδων Ισραηλινών, ειδικά ενώ η Ουάσιγκτον προσπαθούσε να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, θα το είχαν δώσει αμέσως στους Αμερικανούς. Όχι, ο σκοπός αυτής της ιστορίας της Αιγύπτου ήταν απλός και προφανής: να παραμείνει η εστίαση των μέσων ενημέρωσης στις αποτυχίες της Ιερουσαλήμ και όχι στις αποτυχίες της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, η ad hoc κάλυψη από γραφειοκράτες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εγείρει μια μεγαλύτερη περιπλοκή: Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες τυφλώθηκαν πραγματικά από την επίθεση, όπως ισχυρίστηκαν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Βiden γιατί εκεί έξω υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι Ιρανοί έπαιξαν επιχειρησιακό ρόλο; «Δεν έχουμε δει ακόμη στοιχεία ότι το Ιράν κατεύθυνε ή βρισκόταν πίσω από αυτή τη συγκεκριμένη επίθεση», δήλωσε ο υπουργός ΕξωτερικώνAntony Blinken. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan είπε ότι η διοίκηση επρόκειτο να ρίξει άλλη μια ματιά στη συλλογή της για να δει τι είχαν, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν νέες(!) πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Δεν χρειάζεται να μπουν στον κόπο να ψάξουν. Οι αναφορές ανοιχτού κώδικα δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι του Βiden γνώριζαν για τουλάχιστον μισό χρόνο ότι οι Ιρανοί σχεδίαζαν συνεδριάσεις με τα τρομοκρατικά περιουσιακά τους στοιχεία, τη Hamas και τη Hezbollah. Τον Απρίλιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Esmail Qaani, διοικητής της δύναμης Quds, της μονάδας ξένων τρομοκρατών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συναντιόταν στη Βηρυτό με τον Haniyeh και τον Γενικό Γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nasrallah. Στη συνέχεια, η Hezbollah εκτόξευσε έναν γύρο πυραύλων από το βορρά του Ισραήλ, η Hamas εκτόξευσε από το νότο και μία άλλη συστοιχία εκτοξεύθηκε από τα σύνορα με τη Συρία. Οι Ιρανοί θα μπορούσαν να είχαν στείλει έναν αγγελιαφόρο για να πει στους συμμάχους τους να εκτοξεύσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους μερικούς πυραύλους στους Ισραηλινούς.

Αλλά με τον αρχηγό της δύναμης Quds στο έδαφος να συναντά τους αρχηγούς της Hamas και της Hezbollah, κάτι μεγαλύτερο ήταν στα σκαριά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μην γνώριζαν για αυτή τη συνάντηση και θα μπορούσαν εύκολα να παρακολουθήσουν άμεσα τον σκοπό της, δεδομένων των δυνατοτήτων τους εντός του Λιβάνου. Η κυβέρνηση Biden έχει διαθέσει 72 εκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει τους μισθούς τόσο των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων (LAF) όσο και των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας (ISF). Ένα από τα μεγάλα καθήκοντα της ISF είναι να στοχεύει ισραηλινά δίκτυα κατασκοπείας εντός του Λιβάνου. Το 2022, η ISF συγκέντρωσε τουλάχιστον 17 ισραηλινά δίκτυα με έδρα τον Λίβανο.

Εδώ είναι ένα άλλο παράξενο γεγονός. Σύμφωνα με έναν Οκτ. 13 άρθρο των New York Times-13 Οκτωβρίου, μαχητές της Ηamas που πέταξαν με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Ισραήλ για να σφαγιάσουν Εβραίους έκαναν την εκπαίδευσή τους στον Λίβανο. Φαίνεται πολύ απίθανο οι Ηνωμένες Πολιτείες, με έντονες επιχειρήσεις πληροφοριών εκεί, να έχασαν με κάποιο τρόπο τις ορδές των αλεξίπτωτων πλαγιάς που συρρέουν τυχαία για να κάνουν εκπαίδευση στον Λίβανο ταυτόχρονα – κυρίως επειδή η πρέσβειρα στον Λίβανο των ΗΠΑ στο Λίβανο, Dorothy Shea, είναι μια λάτρης του αλεξίπτωτου πλαγιάς που δημοσίευσε βίντεο με τις δικές της αερομεταφερόμενες περιπέτειες μόλις στα μέσα Αυγούστου.

Επιπλέον, πηγές για το άρθρο των Times ισχυρίστηκαν ότι για πάνω από ένα χρόνο το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της επίθεσης της Hamas σε συντονισμό με τη Hezbollah, χρησιμοποιώντας τον Λίβανο και τη Συρία ως πεδία εκπαίδευσης. Το άρθρο των Times επιβεβαίωσε το άρθρο που είχε δημοσιεύσει η Wall Street Journal στις 8 Οκτωβρίου που ανέφερε ότι το Ιράν είχε σχεδιάσει την εισβολή και έδωσε το πράσινο φως την προηγούμενη Δευτέρα. Αλλά οι δημοσιογράφοι στο γραφείο της Journal στην Ουάσιγκτον, D.C., που δεν είχαν πρόσβαση στις ξένες πηγές αξιοποίησαν τους συναδέλφους τους με έδρα τη Μέση Ανατολή ώστε να δημοσιεύσουν ένα άρθρο βασισμένο σε δικά τους ρεπορτάζ που καθιστούσε σαφές τον ρόλο του Ιράν. Το συμφέρον τους ήταν να προστατεύσουν τις επίσημες πηγές τους στην Ουάσιγκτον, οι οποίες συνέχισαν να αρνούνται οποιοδήποτε ρόλο του Ιράν στην επίθεση. Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια ξεχωριστή ροή αναφορών για τις οποίες δεν ενημέρωσαν στους Ισραηλινούς (!)

Η κυβέρνηση Biden δεν έχει σχέδια να αντιμετωπίσει ένα καθεστώς που θέλει να οπλίσει με πυρηνική βόμβα. Από τότε που η κυβέρνηση Οbama ξεκίνησε για πρώτη φορά διαπραγματεύσεις με τους Ιρανούς για το πυρηνικό τους πρόγραμμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στο Ιράν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και έθεσαν στη διάθεση του κληρικού καθεστώτος επιπλέον εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Το Ιράν, στα μάτια της ομάδας Βiden, δεν είναι ένας δυνητικός εμπόλεμος αλλά ένας υποψήφιος εταίρος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της 13ης Οκτωβρίου του CNN Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρήγαγαν αξιολογήσεις για τις δραστηριότητες της Hamas τις ημέρες πριν από τις επιθέσεις που βασίστηκαν σε όσα τους είπαν οι Ισραηλινοί. Αλλά «δεν είναι σαφές εάν κάποια από αυτές τις αξιολογήσεις οι Η.Π.Α. τις μοιράσθηκαν με το Ισραήλ». Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια ξεχωριστή ροή πληροφοριών που δεν τη διέθεσαν στους Ισραηλινούς.

Και αυτό είναι που απασχολεί τον Λευκό Οίκο. Όχι η προοπτική ενός πολέμου με ένα κράτος τρομοκρατίας που έχουν χρηματοδοτήσει αφειδώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το χάος δημοσίων σχέσεων που θα προκύψει καθώς θα γίνει σαφές -όπως εν μέρει έχει γίνει από τις αναφορές της Journal και των Times- τι ακριβώς απέκρυψε η Ουάσιγκτον από την Ιερουσαλήμ σχετικά με το τι γνώριζαν οι Αμερικανοί για την επερχόμενη επίθεση και τον ρόλο του Ιράν στη χορηγία, τον σχεδιασμό και την έγκρισή της.

Όπως είπε μια πηγή πληροφοριών στο CNN: «Νομίζω ότι αυτό που συνέβη είναι ότι όλοι είδαν αυτές τις αναφορές και είπαν, «Ναι φυσικά. Αλλά ξέρουμε πώς θα μοιάζει αυτό.» Σίγουρα, η Hamas απαγάγει έναν Ισραηλινό στρατιώτη κάθε τόσο. Ίσως αυτή τη φορά, η ντροπή να ανατρέψει τελικά τον Netanyahu, όπως προσπαθεί να κάνει ο Λευκός Οίκος από τότε που επέστρεψε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Αλλά με εκατοντάδες ομήρους συμπεριλαμβανομένων βρεφώ από τις Η.Π.Α. ανάμεσα στους αιχαμλώτους; Να εκτελούν παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους και μετά να τα σκοτώνουν και αυτούς; Αποτέφρωση ολόκληρων οικογενειών; Κόβοντας τα κεφάλια από τα μωρά; Το να πυροβολούν μητέρες και να αφήνουν τα παγιδευμένα πτώματα τους στους πρόποδες της κούνιας των βρεφών τους, ώστε όποιος προσπαθούσε να μετακινήσει τον νεκρό να σκοτώσει όλους στο δωμάτιο; Κανείς δεν το περίμενε αυτό; Έτσι τώρα όλοι προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη για τον λάθος υπολογισμό του πόσο ακατάστατο θα ήταν το αποτέλεσμα, ενώ αφήνουν ανέγγιχτη τη χορηγία των ΗΠΑ για τον συγγραφέα της επίθεσης.

Ήταν μόλις 31 Ιουλίου 2023 όταν στον ισραηλινό τύπο έβλεπε το φως της δημοσιότητας η επίσκεψη του επικεφαλής της Mossad στο Λευκό Οίκο.

Ο επικεφαλής της Mossad David Barnea επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο νωρίτερα αυτό το μήνα για «μυστικές» συνομιλίες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.

Το Axios επικαλέστηκε δύο αμερικανικές πηγές που ανέφεραν ότι ο Barnea συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, καθώς και με τον Brett McGurk συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, και τον Amos Hochstein, ανώτερο σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden σε θέματα ενέργειας και υποδομών.

Ο Sullivan και ο McGurk ταξίδεψαν και οι δύο στη Σαουδική Αραβία την περίοδο που ακολούθησε τις υποτιθέμενες συναντήσεις τους με τον Barnea.

Ο Barnea φέρεται επίσης να συναντήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με τον διευθυντή της CIA Bill Burns. Η CIA δεν σχολίασε την είδηση.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εξομάλυνση με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, και προφανώς συνεχίζουμε να μιλάμε με τους περιφερειακούς εταίρους μας για το πώς μπορεί να επιτευχθεί περισσότερη πρόοδος», δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αναφερόμενη συνάντηση Barnea- Sullivan.

Σχεδόν δύο μήνες μετά οι σφαγείς της Hamas θα ξυπνούσαν μνήμες Ολοκαυτώματος στο λαό του Ισραήλ.

kourdistoportocali.com/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη