1 Μαΐ 2024

Συνάντηση εργασίας Στέλιου Αγγελούδη – Λίνας Μενδώνη

 


Συνάντηση εργασίας, τη δεύτερη μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, πραγματοποίησαν σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το μείζον ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Διοικητηρίου και δρομολογήθηκαν λύσεις σε δύο ακόμη σημαντικά θέματα που είχε θέσει η δημοτική αρχή, την αποκατάσταση κρηνών στην άνω Πόλη και την υποστήριξη του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της πόλης, των Δημητρίων. 
«Ολοκληρώθηκε η προσέγγιση στο θέμα της πολύπαθης πλατείας Διοικητηρίου για την οποία υπάρχει χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ξεκινάμε με τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη μελετητική ολοκλήρωση αυτής. Η πλατεία Διοικητηρίου δρομολογείται, με μια βιώσιμη και οριστική λύση μετά από πολλά χρόνια. Στόχος μας είναι τέτοιο καιρό του χρόνου το έργο να είναι δημοπρατημένο» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης. 
Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη, αφού τόνισε πως «είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο για τη μεγάλη εκκρεμότητα της πλατείας Διοικητηρίου» αναφέρθηκε στην ομάδα εργασίας που είχε συστηθεί το Φεβρουάριο και η οποία κατέληξε σε ορισμένα συμπεράσματα με ομοφωνία.«Αυτά τα συζητήσαμε και είδαμε ότι είναι εφικτά για να μπορέσει να προχωρήσει ο δήμος τις αναγκαίες μελέτες. Εννοείται πως σε όλα τα στάδια το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Πόλης Θεσσαλονίκης και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του δήμου και στουςμελετητές που θα επιλεγούν για να προχωρήσουμε στο θέμα της πλατείας, επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες».

Στο ζήτημα των κρηνών, η κ. Μενδώνη έκανε λόγο για μια προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί με το Δήμο Θεσσαλονίκης και θα χρηματοδοτηθεί, κυρίως, από το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε τους επόμενους δύο με τρεις μήνες «να ολοκληρωθούν κάποιες τεχνικές εκθέσεις που χρειάζονται για οχτώ κρήνες, στις οποίες έχει άμεση εμπλοκή το υπουργείο Πολιτισμού γιατί πρόκειται για προστατευόμενα μνημεία, και να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι εργασίες για τη σταδιακή τους παράδοση. Θεωρώ πως τους επόμενους έξι με οκτώ μήνες αυτό μπορεί να έχει ολοκληρωθεί» υποστήριξε η κ. Μενδώνη.

Αναφορικά με τα Δημήτρια, η κ. Μενδώνη είπε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί με το Δήμο μία τριετή προγραμματική σύμβαση, ώστε το υπουργείο Πολιτισμού να υποστηρίξει με τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς του τη διεξαγωγή τους, με τον κ. Αγγελούδη να χαρακτηρίζει ως «πολύ σημαντική» την τριετή υποστήριξη και αναβάθμιση του κορυφαίου θεσμού των Δημητρίων.

Ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε την Υπουργό για την αμεσότητα που επέδειξε, ώστε να υλοποιηθούν όσα είχαν συζητηθεί στην πρώτη συνάντηση τους στις αρχές Φεβρουαρίου.

 
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη