28 Μαΐ 2024

Νόαμ Κατς: «Ήλπιζα πως ο Κασσελάκης θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς»


Την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στα παλαιστινιακά εδάφη και τις δηλώσεις που έκανε, σχολίασε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς, ο οποίος βρέθηκε στην Κέρκυρα. Ο Ισραηλινός διπλωμάτης κριτίκαρε το γεγονός πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις δηλώσεις του από τη Ραμάλα, δεν καταδίκασε τις θηριωδίες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ δεν επιδίωξε να συναντηθεί και με τις οικογένειες των ομήρων.


«Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κατς.


«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά αντί να κάνει δηλώσεις. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και στις δύο πλευρές. Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της» είπε ο Ισραηλινός πρέσβης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και πρόσθεσε: «Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ. Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του. Και ίσως ένα τελευταίο σημείο. Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του. Λοιπόν, αυτό ήταν εντελώς αβάσιμο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη