21 Μαΐ 2024

Φοιτητικές εκλογές: δείτε το σποτάκι της Δ.Α.Π ΝΔΦΚ

 


Οι φοιτητικές εκλογές για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά βρίσκονται προ των πυλών. Στις 22 Μαΐου, το λόγο έχουν οι φοιτητές. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές συνοδεύονται από μία σειρά εμβληματικών μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, που πριν από μερικά χρόνια μόνο αυτονόητες δεν ήταν. Δυστυχώς, σε αυτή την τόσο κομβική χρονιά για την Ανώτατη Εκπαίδευση, οι σχολές μας είχανε δύο πρόσωπα. Γιατί την ίδια στιγμή που το δημόσιο Πανεπιστήμιο αναβαθμιζόταν στην πράξη με νόμο του κράτους, κάποιοι το δυσφήμισαν με το χειρότερο τρόπο, το μετέτρεψαν από χώρο γνώσης σε χώρο ανομίας και ταλαιπώρησαν χιλιάδες φοιτητές, επί σχεδόν δύο μήνες. Φυσικά μέχρι σήμερα, αυτές παραμένουν και οι «σπουδαιότερές» τους πράξεις.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για άλλη μία χρονιά, παρά τις αντιξοότητες και τις επιθέσεις εις βάρος της, ήταν παρούσα δίνοντας καθημερινά μάχες. Μάχες για ανοιχτές σχολές, μάχες για την επικράτηση της λογικήςκαι της αλήθειας, μάχες για τις ιδέες της και πάνω απ’ όλα μάχες για ένα ισχυρό δημόσιο Πανεπιστήμιο, με πρωταγωνιστές τους φοιτητές. Και αυτό είναι που καθιστά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και 36 χρόνια, πρώτη δύναμη μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που πρώτη μίλησε ανοιχτά για την ασφάλεια των φοιτητών και την κατάργηση του ασύλου, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που αναγνώρισε την ανάγκη σύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που έθεσε τη στέγαση των φοιτητών επί τάπητος και διεκδίκησε την ανέγερση φοιτητικών εστιών μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Ήταν αυτή που μελέτησε και συνέταξε για πρώτη φορά το 1987, μία ολοκληρωμένη πρόταση για τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Είναι αυτή που καθημερινά κάνει την εκπροσώπηση πράξη, και όχι την απραξία παράσημο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λοιπόν, τα τελευταία χρόνια βλέπει τους κόπους της να δικαιώνονται και τις προτάσεις της να παίρνουν σάρκα και οστά. Βλέπει τα δίκαια αιτήματά της που από πολλούς πολεμήθηκαν, σήμερα να γίνονται πράξη. Αιτήματα που συνέβαλαν σε ένα καλύτερο δημόσιο Πανεπιστήμιο να υλοποιούνται. Σήμερα λοιπόν, κάθε μας ιδέα, γίνεται πράξη.

22 Μαΐου λοιπόν καλούμε τους φοιτητές να αναδείξουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για 37η χρονιά πρώτη δύναμη, δίνονταςτην ευκαιρία σε όλους εμάς να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε υπεύθυνα όλους εσάς. Στα όργανα, στα αμφιθέατρα και μέσα στις σχολές. Χωρίς παρωπίδες. Χωρίς ιδεοληψίες. Χωρίς βία. Χωρίς ψέματα. Μαζί για να κάνουμε πράξη μία ιδέα χωρίς χρώμα. Ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο.

22 Μαΐου, ψηφίζουμε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 22 Μαΐου κάνουμε πράξη μία ιδέα και 23 Μαΐου συνεχίζουμε να κάνουμε κάθε μας ιδέα, πράξη.

Δείτε το βίντεο: https://tinyurl.com/bdd4btwn

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη