28 Μαΐ 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο κόμμα με αναφορές για "λευκή απεργία" βουλευτών απέναντι στον Κασσελάκη - Στο στόχαστρο και ο Φάμελλος


Παρά τη διπλή διάσπαση που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες και την προσδοκία των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα υπήρχε ηρεμία στην Κουμουνδούρου, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν γκρίνιες για κάποιους βουλευτές που όπως λέγεται κάνουν λευκή απεργία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στελέχη κάνουν λευκή απεργία
Οι πληροφορίες λένε ότι οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, έχουν στοχοποιήσει κάποιους βουλευτές, οι οποίοι δεν τρέχουν όπως θα έπρεπε προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μία καλή παρουσία στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άποψη αυτή εκφράστηκε και από κάποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι διεμήνυσαν στο επιτελείο του προέδρου ότι για παράδειγμα η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Χρήστος Γιαννούλης δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.


Η υπεράσπιση της κυβέρνησης Τσίπτα από τον Σωκράτη Φάμελλο
Μάλιστα θεωρούν ότι η άποψη τους έγινε αντιληπτή και από τον πρόεδρο του κόμματος όταν επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη, καθώς οι συγκεντρώσεις στην συμπρωτεύουσα ήταν ιδιαίτερα μικρές. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη έχει στοχοποιήσει τον επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτη Φαμελλο, καθώς όπως λένε δείχνει τάσης αυτονόμησης, ενώ και αυτός δεν συμβάλλει όσο θα έπρεπε στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι κάποιοι απο το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν το γεγονός ότι κατα την διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στην Βουλή για το θέμα της ακρίβειας ο Σωκράτης Φάμελλος παρενέβη δύο φορές για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Τσίπρα. Το γεγονός αυτό «ξένισε» στους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη οι οποίοι έσπευσαν να το καταγράψουν στα τεφτέρια τους… όπως λέγεται.

Από την άλλη πλευρά, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην ουδέτερη ζώνη υποστηρίζουν ότι κάποιοι αυτόκλητοι υπερασπιστές του Στεφανου Κασσελάκη, οι οποίοι δεν έχουν κανένα κοινό με το κόμμα της αριστεράς είναι αυτοί που βάζουν «φιτιλιές» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επισημαίνουν δε ότι αυτοί οι παράγοντες προέρχονται από το δεξιό στρατόπεδο- και δεν εννοούν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο- και άρα δεν έχουν καμμία αντίληψη για το πως κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και το πως προσδοκά να προχωρήσει. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι έχοντας ως …
«μπαμπούλα» τον Αλέξη Τσίπρα προσπαθούν να πείσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι όλοι τον υποσκάπτουν και στόχο έχουν να τον εκτοπίσουν από το κόμμα του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το πολιτικό μέλλον του Στέφανου ΚασσελάκηΟ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος γνωρίζει ότι το πολιτικό του μέλλον εξαρτάται από το ποσοστό που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές -όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές της Κουμουνδούρου- είναι επιρρεπείς στα σενάρια αυτά. Γι’ αυτό άλλωστε έχει γίνει ιδιαίτερα καχύποπτος ακόμα και απέναντι σε στελέχη που τον στήριξαν στο παρελθόν.

Αν πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα 17%-18% στις ευρωεκλογές τότε στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα άλλο κόμμα και με τη βούλα του νέου αρχηγού.

Parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη