16 Μαΐ 2024

Διαδικτυακή συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη για την πορεία & τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Χαλκιδικής.

 Mε σκοπό την αποτύπωση της πορείας και των προοπτικών της τουριστικής ανάπτυξης της Π. Ε. Χαλκιδικήςη Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτηπραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τον Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφουτον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Γιώργο Εμμανουήλ, τον Δήμαρχο Προποντίδας κ. Μανώλη Καρρά, τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνοτον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Γιάννη Μαλλίνη και τη Δήμαρχο Κασσάνδρας κα Αναστασία Χαλκιά.



Η Υφυπουργός παρουσίασε τόσο τις δράσεις του Υπουργείου για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό της, όσο και τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Τουρισμού.


Οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι από την πλευρά τους ανέπτυξαν τη στρατηγική και τους στόχους τους για την ανάδειξη τόσο των επιμέρους Δήμων όσο και συνολικά της Χαλκιδικής ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού. 


Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην έναρξη λειτουργίας της πρώτης πανελλαδικά Πειραματικής Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, με έδρα την Περαία Θεσσαλονίκης, με νέες πειραματικές ειδικότητες και πρωτοβουλίες στην Τουριστική Εκπαίδευση, η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τη στελέχωση των επιχειρήσεων τουρισμού στη Χαλκιδική.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη