12 Ιουν 2024

Ερωτήματα για τις τρεις γυναίκες δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον επικίνδυνο βιαστή το 2020


 Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία, ασκήθηκε στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία, την ώρα που προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που οι δικαστές είχαν χορηγήσει αναστολή στον 37χρονο, όταν το 2017 συνελήφθη για τον βιασμό 14χρονης – και πάλι από το συγγενικό του περιβάλλον – όπου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ το 2020 καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Ζακύνθου σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών

Ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που ο 37χρονος δράστης βρικόταν εκτός φυλακής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί αν υπάρχει επαρκής αιτιολογία για την αναστολή που χορηγήθηκε στον 37χρονο σήμερα δράστη, επιτρέποντας του να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος διότι ο νόμος του έδινε αυτή τη δυνατότητα. Οι τρεις γυναίκες δικαστές έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας και δεν κοίταξαν την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή την επικινδυνότητα αυτού του ανθρώπου.

Κενά και παραλείψεις στις δικαστικές αποφάσεις

Το 2020 ο 37χρονος δικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος παρόλο που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για βιασμό ανήλικης. Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του – ζούσε στον νομό Ηλείας – και απαγόρευση να πλησιάζει την παθούσα.

Σημειώνεται, ότι ο 37χρονος δεν είχε καν λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητες καταδίκες για κλοπή, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ωστόσο, οι τρεις γυναίκες δικαστές αποφάσισαν να του δώσουν αναστολή στην ποινή του μέχρι το Εφετείο, αφήνοντας τον ελεύθερο.

Το Εφετείο ορίστηκε για το 2022, πήρε αναβολές γιατί ο βιαστής δεν είχε δικηγόρο και η τελευταία ημερομηνία που δόθηκε είναι το 2025, οκτώ χρόνια μετά τον βιασμό.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο δράστης έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (14/6) όσον αφορά τη δολοφονία της άτυχης 11χρονης, ο οποίος φτάνοντας στο αστυνομικό μέγαρο Πύργου βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή της τοπικής κοινωνίας και των συγγενών του θύματος.

“Δεν άξιζε στην κόρη μου αυτό το βασανιστήριο”

Οι γονείς της 11χρονης συντετριμμένοι μίλησαν στο patrisnews.gr για την τραγωδία που ζει η οικογένειά τους και ζητούν να δικαιωθεί το παιδί τους.

«Το κοριτσάκι μου να βρει δικαίωση. Δεν του άξιζε αυτό το βασανιστήριο. Θέλω να πω σε όλες τις μανάδες του κόσμου να προσέχουν τα κορίτσια τους, να μην τύχει αυτό που έτυχε σε εμένα», ανέφερε η μητέρα της 11χρονης που δολοφονήθηκε στην Ηλεία.

«Μου σκότωσε το παιδί μου, τη Βάσω μου. Πού είναι το παιδί μου;» ξέσπασε ο πατέρας της.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη