26 Ιουν 2024

Όταν θέλουμε μπορούμε-Το σύστημα anti-drone της ΕΑΒ στην Φρεγάτα ΨΑΡΑ δοκιμάστηκε επιτυχημένα στην Ερυθρά Θάλασσα


 Μέγα έγκλημα από τις ελληνικές πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες οι οποίες αγνόησαν τον κίνδυνο από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα παρά την πρωτοπορία την περίοδο 2000-2002..

Τώρα αποδυκνύεται περίτρανα το πόσο εγκληματικό ήταν που πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες αγνόησαν τις τεχνολογικές εξελίξεις σχετικά με τα μη επ

αδρωμένα εναέρια οχήματα, μετά την προσπάθεια του 2000-2002 από την Πολεμική μας Αεροπορία, απόρροια της νοοτροπίας που διέπει δυστυχώς, πολλά κλιμάκια στην χώρα μας.

Σήμερα έγινε γνωστό μέσω του ελληνικού τύπου, ότι "το σύστημα anti-drone της ΕΑΒ στην Φρεγάτα ΨΑΡΑ, δούλεψε άκρως επιτυχημένα όσο ήταν σε πολεμικές αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα".

Μιλάμε για κανονικές πολεμικές αποστολές, εναντίον των drone  των Χούθι που έχουν προκαλέσει πολλές ζημιές σε εμπορικά και πολεμικά πλοία εδώ και πολλούς μήνες.  

“ Από την αρχή της ναυτικής αποστολής της Φρεγλατας ΨΑΡΑ, είχαν εντοπιστεί οι αδυναμίες, κυρίως στο σύστημα  αντιμετωπίσεως μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων  (anti-drone).

Για τον λόγο αυτόν τοποθετήθηκε σύστημα της ΕΑΒ”, αναφέρει το σχετικό άρθρο.

Ποιο είναι το αντίδοτο που τρόμαξε τους Τούρκους και ετοίμασε με κάθε μυστικότητα η ΕΑΒ  

Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) κατασκεύασε σύστημα ειδικής τεχνολογίας
καταστολής μικρών UAVs, με τη χρήση μικροκυματικών παλμών μεγάλης ισχύος, το οποίο και τοποθετήθηκε στην Φρεγάτα ΨΑΡΑ.

Το υπερσύγχρονο σύστημα απώθησης ή καταστροφής μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων είναι το πρώτο που αναπτύσσεται πανευρωπαϊκά.

Πρόκειται για το κύριο αντίδοτο στα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα, το οποίο ετοιμάσθηκε από τους Έλληνες ειδικούς της ΕΑΒ, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα υπερσύγχρονο σύστημα απώθησης drones, που προβλέπει τη χρήση μικροκυματικών παλμών μεγάλης ισχύος, αναβαθμίζοντας δραστικά τη δυνατότητα καταστολής τους.

Μιλάμε για την δοκιμή στην Ερυθρά θάλασσα του πρώτου «πανευρωπαϊκά «υπερσύγχρονου συστήματος απώθησης ή καταστροφής μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων», στο οποίο προχώρησε έμμεσα η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία μέσω της Φρεγάτας ΥΔΡΑ.

Η ενσωμάτωσή του θωρακίζει την Εθνική Άμυνα και τους στρατιωτικούς στόχους από κακόβουλες επιθέσεις που μπορούν να προέλθουν από διαφορετικούς τύπους UAVs. Το σύστημα σχεδιάστηκε και κατέστη λειτουργικό από τη Διεύθυνση Έρευνας, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της ΕΑΒ, η οποία εργάστηκε γι’ αυτό για περισσότερο από έναν χρόνο.

Η Διεύθυνση Έρευνας, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της ΕΑΒ έχει τεθεί ήδη επικεφαλής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα iFurther, που αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών εναέριας και θαλάσσιας επιτήρησης πολύ μεγάλων αποστάσεων. Επίσης συμμετέχει με σημαντικό έργο στη μελέτη του νέου ευρωπαϊκού μεταγωγικού αεροσκάφους (πρόγραμμα FASETT), καθώς και στην πρόταση μελέτης αεροσκαφών πολύ μεγάλων φορτίων (πρόγραμμα SATOC).

Η ΕΑΒ αισθάνεται υπερήφανη για την κορυφαία αυτή τεχνολογική καινοτομία που ανήκει στην κατηγορία των
όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας. Η Εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ενίσχυση του
αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα «έξυπνου πολέμου».

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της εφαρμοσμένης έρευνας, οικοδομώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο τεχνογνωσίας για την Άμυνα της χώρας και συνδιαμορφώνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη