13 Ιουν 2024

Δημήτρης Κούβελας: «Ενώνουμε δυνάμεις για χάρη της νεολαίας στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου»


 Οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής του Ευόσμου και του Κορδελιού μπήκαν σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση εργασίας, εφ’ όλης της ύλης,του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελακαι του Δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη, παρουσία και των αντιδημάρχων  Οικονομικών Υπηρεσιών Μ. Πουρσανίδου και Αθλητισμού Δ. Σίτσα.

«Στον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Μακεδονίας μας, στη καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης μας, είναι πολύ σημαντική η αγαστή συνεργασία όλων ώστε να συνεχιστεί η αναβάθμιση της περιοχής σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Κούβελας. 

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης και των αθλητικών εγκαταστάσεων συζητήθηκαν εκτενώς, καθώς αποτελούν ζητήματα για τη διευθέτηση των οποίων απαιτείται σύμπραξη της κεντρικής διοίκησης με την αυτοδιοίκηση. 

Ειδικότερα, για τις σχολικές υποδομές, κατέστη σαφής η ανάγκη για άμεση πλήρη αδειοδότηση και των 103 σχολείων στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Ο κ. Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στην ύπαρξη στο Δήμο οικοπέδων χαρακτηρισμένων ως κατάλληλα για σχολείαΕπισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ακατάλληλης σχολικής στέγης για το Ειδικό Σχολείο στο Κορδελιό. «Είναι επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστούν οι κατάλληλες σχολικές υποδομές για τα παιδιά του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, έναν δήμο που αποτελεί ίσως τον πιο “νεανικό” στην Ελλάδα, με πληθυσμό που μάλιστα διαρκώς αυξάνεται», συμπέρανε με τη σειρά του ο Δημήτρης Κούβελας.

Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν όσον αφορά τις πιστοποιήσεις και τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου το κολυμβητήριο και το δημοτικό στάδιό του, μιας και αποτελούν έργα δρομολογημένα και έχουν προχωρήσει ως ένα βαθμό. «Οι ήδη υφιστάμενες αυτές αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα και να ολοκληρωθούν άμεσα. Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου να αποκτήσειεπιτέλους τις αθλητικές υποδομές που του αξίζουνκι έτσι θα εξυπηρετούνται ανάγκες άθλησης πολιτών όλης της Δυτικής Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Κούβελας. 

«Συμφωνώ με τις προτάσεις του δήμου και μεταφέρω τα αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία», δεσμεύτηκε ο Δημήτρης Κούβελας.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρίδη ότι, σε συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Νίκο Δένδιαεξήγησε στον υπουργό την ανάγκη και σημασία της διάνοιξης της οδού Ιπποδρομίου, καθώς και την αξιοποίηση τουπρώην στρατοπέδου Παπακυριαζή, ώστε να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες του Δήμου, πάντα σε συνεργασία με την δημοτική αρχή. 

Στη συνέχεια της συζήτησής τους, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επέκταση του μετρό προς τα δυτικά, μια κυβερνητική πρωτοβουλία που είναι απολύτως αναγκαία για τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. «Αγωνίστηκα  προσωπικά για την δρομολόγηση της επέκτασης προς τα δυτικά και δεσμεύομαι ότι θα επιμείνω για την ταχύτερη δυνατή δρομολόγηση του έργου!», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

Τέλος, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου σε μία σειρά τομέων, όπως η προώθηση της ανακύκλωσης, η δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η επέκταση των προγραμμάτων άθλησης για διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως ηλικιωμένοι, καρκινοπαθείς, παιδιά, η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, η στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και η περαιτέρω τόνωση της ήδη ζωηρής εμπορικής κίνησης της περιοχήςΟ Δημήτρης Κούβελας πρόσθεσε ακόμη ότι ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνόμευση της περιοχής, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.