25 Ιουν 2024

Φοβάται για την ζωή του ο Ζελένσκι! Διέταξε εκκαθαρίσεις στην κρατική φρουρά αφού κόντεψε να δολοφονηθεί από δικούς του άνδρες


O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε εντολή στον νέο επικεφαλής της Κρατικής Φρουράς της Ουκρανίας να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στις τάξεις της Φρουράς. από άτομα που την δυσφημούν, ένα μήνα μετά αφότου αξιωματούχοι της Φρουράς κρίθηκαν υπεύθυνοι για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου και ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων.

Η υπηρεσία ασφαλείας SBU ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι συνέλαβε δύο άνδρες, συνταγματάρχες της Κρατικής Φρουράς, με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν με τη Ρωσία για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της χώρας. Σύμφωνα με την SBU, στόχος της ομάδας ήταν επίσης να σκοτώσει τον επικεφαλής της, Βασίλ Μαλιούκ καθώς και τον Κιρίλο Μπουντάνοφ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με την SBU, οι δύο αξιωματικοί «μετέφεραν εμπιστευτικές πληροφορίες» στη Ρωσία και σκόπευαν να στρατολογήσουν στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας για να πάρουν όμηρο και να σκοτώσουν τον Ζελένσκι.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρισκόταν ένα βήμα πριν από τη δολοφονία του από τους δικούς του ανθρώπους. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ανακάλυψαν ότι δύο αξιωματικοί ασφαλείας επιλέχθηκαν από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες και φέρεται ότι διέρρευσαν πολύτιμες πληροφορίες, όπως τα δρομολόγια του ηγέτη από το Κίεβο.

Η δολοφονία του Ζελένσκι είχε σχεδιαστεί ως «δώρο» για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε η SBU, σύμφωνα με τον The Guardian .Σύμφωνα με τους Times, αξιωματικοί των πληροφοριών από το Κίεβο παρακολουθούσαν τις ενέργειες των δύο συνταγματαρχών από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας. Έτσι ανακάλυψαν ότι ο πρώτος συνταγματάρχης είχε στρατολογηθεί και διεισδύσει στην Ουκρανία από το 2014 και αργότερα πήρε έναν άλλο συνάδελφό του υπό την προστασία του.

Αφού είχαν την απόδειξη της προδοσίας των δύο, οι Ουκρανοί αξιωματικοί τους συνέλαβαν. Έκαναν έφοδο στα σπίτια τους και τους ανέκριναν προσπαθώντας να μάθουν τι ήξεραν και ποιες πληροφορίες μπορεί να είχαν στείλει στους Ρώσους. Έτσι ανακάλυψαν ότι έπαιρναν τρεις χιλιάδες δολάρια το μήνα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας με αντάλλαγμα πληροφορίες από το εσωτερικό των ουκρανικών υπηρεσιών.

Αρμοδιότητα της Κρατικής Φρουράς είναι η ασφάλεια των δημόσιων προσώπων.

Παρουσιάζοντας τη Δευτέρα τον συνταγματάρχη Ολέκσιι Μορόζοφ ως νέο επικεφαλής της Κρατικής Φρουράς, ο Ζελένσκι τόνισε ότι βασικό καθήκον του είναι να διασφαλίσει ότι μόνο όσοι βλέπουν το μέλλον τους συνδεδεμένο με την Ουκρανία θα ενταχθούν στην Φρουρά.

«Και, βεβαίως, η Φρουρά πρέπει να απαλλαγεί από οποιονδήποτε δεν συστρατεύεται με την Ουκρανία ή δυσφημεί την Κρατική Φρουρά», ανέφερε στο Telegram.

Ο Ζελένσκι απέπεμψε με διάταγμά του τον Σέρχιι Ρουντ, προκάτοχο του Μορόζοφ, τον Μάιο, δύο ημέρες αφότου η SBU συνέλαβε υπαλλήλους της υπηρεσίας που εργάζονταν για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και διέρρευαν απόρρητες πληροφορίες.

Η Μόσχα δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις ανακοινώσεις της SBU.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη