17 Ιουλ 2024

Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη στην 3η Συνεδρίαση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου EuroVelo


 Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη παρευρέθηκε στην 3η Συνεδρίαση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου EuroVelo (ΕΣΚΕ), που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου.

 

Στη Συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Ιωάννης Ξιφαράς, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος και ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο» Σπύρος Παπαγεωργίου. 

 

Προσκεκλημένος ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ποδήλατο και τη βιώσιμη κινητικότητα.

 

Αξίζει να αναφερθεί, πως κατά τη Συνεδρίαση αποφασίστηκε η διεύρυνση του ΕΣΚΕ με τη συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως τακτικού μέλους.

 

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη: 

 

«Συμμετείχα με χαρά στην 3η Συνεδρίαση τουΕθνικού Συντονιστικού Κέντρου, όπου και προσδιορίσαμε τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση των ποδηλατικών διαδρομών του EuroVelo, που διαπερνούν τη χώρα μας.

 

Μέσα από τη στενή και ολιστική συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού, της βιώσιμης κινητικότητας και της πράσινης ανάπτυξης».