7 Ιουλ 2024

Η συνέντευξη Καλαφάτη στον ΣΚΑΙ

 


Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντσούνο

Στ. Καλαφάτης: «Η βελτίωση της

καθημερινότητας των πολιτών στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας» 

 

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας. Η οδηγία του Πρωθυπουργού είναι να στοχοπροσηλωθούμε όλοι μας, Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και Υπουργικό Συμβούλιο στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, των προβλημάτων της καθημερινότητας. Στα θέματα της Υγείας, στο ζήτημα της ακρίβειας, το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε ν΄αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή, τις μεταφορές», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντσούνο.  

 

Όπως επισήμανε: «Έχουμε κάνει πράγματα. Δεν πρέπει ν΄ακυρώσουμε όσα έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας, στην ακρίβεια, όπου έχουν γίνει πράγματα σε τρεις άξονες: Ο πρώτος στη μόνιμη βελτίωση των εισοδημάτων με μειώσεις φόρων και αυξήσεις των συντάξεων και των μισθών. Ο δεύτερος στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας με την επιβολή πρωτόγνωρης έκτασης ελέγχων και αυστηρών προστίμων. Και ο τρίτος είναι με νομοθετικές ρυθμίσεις απέναντι σε χρόνιες παθογένειες της αγοράς και πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή».

 

Απαντώντας σχετικά με τη διαγραφή του πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Θεωρώ ότι το θέμα πλέον είναι λήξαν. Οι προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι καθαρές. Δείξαμε και αποδείξαμε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα αλαζονικής συμπεριφοράς από πλευράς στελεχών της είναι άτεγκτη. Δεν μπαίνει νερό στο κρασί μας. Είμαστε ξεκάθαροι. Και αυτό σε αντίθεση με άλλα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν αντέδρασαν σε ανάλογες συμπεριφορές. Και αυτό κάνει τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων».

 

 

 

 

Αναφερόμενος στην Κοινοβουλευτικά Ομάδα, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Το σημαντικό που προέκυψε και από αυτό το περιστατικό είναι το πως αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός τέτοιου είδους συμπεριφορές, εφόσον αυτές υπάρχουν. Η δική μου δουλειά είναι να φροντίζω για την εύρυθμη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδαςη οποία όπως αποδεικνύεται και στην πράξη λειτουργείσαν μια γροθιά. Προχωρούμε με  τις οδηγίες του Πρωθυπουργού και βοηθούμε αποτελεσματικά το κυβερνητικό έργο μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

2